mena ([info]mena) rakstīja,
@ 2017-10-23 11:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
īdēšana
Apollo kārtējais klikšķināsnas virsraksts - http://apollo.tvnet.lv/zinas/sodienas-karjeristem-pensiju-sastradas-mazo-pensiju-sanemeju-berni/810452.
Es pat nelasīju, bet man uzreiz pirmā doma - kāpēc atkal tās "kas dzemdē", tiek pretnostatītas pret tām, kas strādā, un pie tam tiek piekabināts vārdiņš "karjeristes"? Nez kāpēc, tas "karjeristes" neizklausās labi, kaut arī taču normāls vārds!! Pirmām kārtām - tās/tie, kas strādā, maksā nodokļus un ir nauda, ko maksāt tiem/tām, kuriem ir bērni TAGAD!! Iedomājos, kas tā būtu par reālu KRĪZI, ja pēkšni paliktu stāvoklī visas Latvijas sievietes vecumā no, nu nezinu 18 -40 gadiem, un nestrādātu!! Otrām kārtām - kāda "karjera" - stādā tāpēc, lai dzīvotu!! Ja netaisītu to tipa "karjeru", bet dzemdētu, tad, protams, atkal varētu cept virsrakstu par to, ka vajag domāt ar galvu pirms bērnu radīšnas, un neko nevajag palīdzēt!!
Ok. Bet tagad vēl tā muļķīgi plašāk.
Latvija ir valsts. Es tā arī savā vecumā vispār neesmu sapratusi, kāda jēga ir valstīm kā tādām. It sevišķi tagad, kad esmu uzņēmusi koučserferus no Ukrainas un Krievijas, un runājot ar viņiem sāku atcerēties par tādām lietām kā vīzas un robežkontroles. Es nesaprotu, kāpēc, ja ir tāda pase - var braukt, kur grib uz vienu pusi, bet ja ir savādāk pase - nevar. Tādi paši cilvēki, normāli. Es vēl varu saprast, ka sieru un speķi no Ukrainas nevar ievest, bet tomēr...
Un tātad - Latvija ir valsts. Kāda vispār jēga LATVIJAI kā VALSTIJ?? Rīdīt "māmiņas" pret "karjeristēm"?? "pensionārus" pret "bērnu vecākiem", "uzņēmējus" pret "darba ņēmējiem", "aizbraukušos" pret "palicējiem"?
Ok, labi, bet tā globāli - KĀDA JĒGA VALSTIJ?

Vai nav skumji, ja jājautā kaut kas tāds??


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]telefontubbie
2017-10-23 13:30 (saite)
Ē,bet tas ziņu virsraksts ir spējīgs ar tevi izcili iespaidot, ja tu spēj uzvilkties uz tendencioza ziņu raksta,cepties un kladzināt kremliniem tik izdevīgo "kāda jēga no Latvijas" ārpus Apollo.lv lasītāju loka. :D

Izveicīgi cilvēki vienmēr mācēs dzīvot tā, kā tīk un nekādas valstis un to likumi viņiem netraucē, pasaule nav Bābeles tornis, kur cits citu nav spējīgs saprast.:)



(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2017-10-23 13:54 (saite)
Agha, un tavā komentārā man aizskāra tas par "kremlim izdevīgo..."
Man vispār gribas zināt - kāda jēga ir valstīm?? Francijai?? Spānijai?? Kāpēc Katlonija grib atsevišķi?? Kāpēc??

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-10-23 15:56 (saite)
Sensenos laikos bija ciltis un apmetnes,prasta sirošana bija norma.Cīņā par izdzīvošanu paveicās tiem,kam bija arī praktiskās zināšanas un resursu(saimniekošanas un tirgošanās)kapitāls,ne jau tikai no prastas slepkavošanas un laupīšanas vien ļaudis spēja izdzīvot. Ciltīs arī cits citu sargā, ja vien nav liekēži un nodevēji, pārmērīgas varas uzurpētāji u.t.t. Visas ciltis nevarēja būt vienādas,kaut vai praktisko zināšanu ziņā,lai gan mērķis bija viens - kaut ko aprīt vakariņās un drusku papriecāties :D Tāpat,kā mūsdienās,bija slimības. Nedo dies kāds ievazā kaut kādu slimību, no kuras visi cilts locekļi apmirst 5 dienu laikā. Bija arī klīstošie un vientuļie Robinsoni, tā teikt, katrs dzīvoja, kā patīk arī toreiz un ja gribas - var pieslieties te vienai,te otrai ciltij,iegūt dažādu cilšu zināšanas priekš sevis, te iet prom mežiņā un nevienam netraucēts,makšķerēt pie upītes.

Nu tā - atsaucoties uz vienu tavu vecāku ierakstu(because i smelled there must be something), pati priecājies,ka nepazīstami cilts ļaudis piešķir bērnu kopšanas naudas,jo pati saviem spēkiem nebūtu to resursu dabūjusi tik daudz.

Kaut kā tā,mūsdienās valstis tās pašas ciltis vien ir(piemēram,Anglija tikpat labi varētu būt Klinšaino kaiju ēdāju cilts, tikai ģeogrāfiski un cilvēku ziņā skaitliski lielas un ar nospraustu teritoriju. Jo apmainīties ar ēdamo un zināšanām var arī neslaktējot cits citu.
Tikai mūsdienās nevienam ciltī nepatīk,ka viss ir birokratizēts. Visu vajag tagad un tūlīt. Cepešus no gaisa uzreiz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ziimogvasks
2017-10-23 17:05 (saite)
A kāda jēga slēgt dzīvokļa durvis, kāda jēga slēgt kāpņu telpas.
Arī šodien ir valstis kurās pie varas esošie ir gatavi tupi slepkavot cilvēkus tikai tāpēc ka nepatīk acu krāsa or something.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rohingya_persecution_in_Myanmar_(2016%E2%80%93present)

Mūsdienās lielāka daļa eiropas tautas/valstis ir sasniegušas milzīgu uzticības līmeni un mēs baudām ļoti lielu ceļošanas brīvību. Bet pirms 80 gadiem tā nebija. Nemaz nerunājot par vāciju. Piemēram Lietuvā, ja tu biji nobeidzis Poli varēji dabūt nozīmīti nu tjip jo esi malacis.

Cilvēki un sabiedrība ir ļauni/a un jo svešāks tu viņiem esi jo ļaunāki viņi pret tevi ir, viena tautai vienā valstī grūtāk sevi ienīst un vainot un slepkavot.

Ja visa sabiedrība (7 milijardi) spētu pēc viena klikša sadoties rokās un sadarboties komunistiskā utopijā tad valstis čista nevajadzētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mena
2017-10-25 11:43 (saite)
Man sapnis ir par to, lai sadotos rokās. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2017-10-23 16:46 (saite)
Rakstelis tviterkašķi uzķēris.

Vispār tas ir par to, ka valsts uzvedas, kā negodīgs darba devējs - no vienas puses, dod pietiekami pieklājīgus ikmēneša līdzekļus, lai tu, cilvēks, neuzdotu jautājumus, bet no otras, izrādās, nodoklīšus maksā tikai no minimālās algas apjoma, pārējais tiek, tā teikt aploksnītē izmaksāts - ja ļoti gribi, vari pats skriet, līgt grāmatvedi un domāt, kā VSAOI nomaksāt. Kas algotajiem darbiniekiem nav pierasta lieta, pierasts tomēr, ka par to parūpējas ikmēneša ienākumu izmaksātājs. Un tas atspēlēsies brīdī, kad sāks izmaksāt pensijas - jo pensijas kapitāls uzkrāts mazāks, līdz ar to arī pensija iznāk mazāka.

Ja pēkšņi paliktu stāvoklī visas Latvijas sievietes fertilajā vecumā, brīnišķīgi, ar to mūsu demogrāfiskā krīze arī tiktu atrisināta. Naudu pabalstiem aizņemtos ar 25gadīgām obligācijām, un pēc 25gadiem bez problēmām atmaksātu. Tajā brīdī tas skartu pietiekami lielu procentu sabiedrības, lai būtu motivācija tam meklēt risinājumus - kamēr vienā vecuma grupā grūtnieces ir labi ja 10%... 'a lai viņas pašas tiek galā, vajadzēja ar galviņu domāt pirms sagrūsnēt'.

Cits stāsts par to, ka ne slimnīcas, ne ģimenes ārsti, ne bērnudārzi ne skolas ar to šobrīd nespēj tikt galā - bet nu... 10 mēneši atrisināt problēmu, ne tā.


Par valsts jēgu ir vesela zinātne, tā kā vari palasīt, izvēlēties kura no teorijām vairāk iet pie sirds.

Tāpēc, lai nodrošinātu iespēju pastāvēt privātīpašumam.

Tāpēc, lai piespiestu cilvēkus (kas pēc definīcijas ir ļauni, ja viņiem nepiespiež uzvesties savādāk), tomēr daudz-maz spēlēt pēc noteikumiem, savstarpēji parūpēites un neaprīt visus cepumiņus šodien.

Tāpēc, lai ļautu cilvēkiem (kas pēc definīcijas ir labi, ja vien viņiem nenodara pāri un nepiespiež uzvesties savādāk) paļauties, ka aŗi pārējie spēlē pēc daudz-maz saprotamiem spēles noteikumiem, un ja notiek kaut kāds pilnīgs OMG, nebūs uzreiz jānoliekas gar zemi un jānosprāgst, biš tomēr tā nevienlīdzība izlīdzināsies.

Tāpēc, lai ļautu sabiedrībai gan būt altruistiskai, gan cīnīties pret tiem, kas šo altruismu nelāgi izmantotu.

Tāpēc, ka apvienojoties iespējams sasniegt vairāk, kā atsevišķi, un aizsargāties pret lielākām nelaimēm, kā atsevišķi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2017-10-25 11:43 (saite)
Tiešām, var taču palasīt, ko gudrāki cilvēki ir domājuši!! :)

Man jau tiešām gribētos - tā no sērijas par varavīksnēm un vienrtadžiem, lai Latvijā visi sadotos rokās, un "ļautu sabiedrībai būt altruistiskai, un apvienojoties sasniegt vairāk", un nemaz nebūtu jācīnās pret tiem, kas tādi nav. Un paziņotu, ka mēs te Lavijā radīsim mazu ideālu valsteli. Latvija taču ir tik maza, ka to varētu!! Tikai, protams , viena problēma - cilvēki. Vienā galā tie, kas kapā vanagu, un otrā - tie, kas pārdzīvo, ka nevar kaut ko izdekorēt kā pintrestā. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?