there will be food [entries|friends|calendar]
mēneši

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

Hačapuri [24 Oct 2011|07:38pm]
ar bildēm es pēdējā laikā nedraudzējos, bet re kur kaudze teksta par gruzīņu siera maizi :)

Hačapuri, tātad, kur Hačo ir biezpiens, bet puri - maize. Gruzīņu tradicionālais ēdiens.
Plāceņi ar siera pildījumu. Dažādos reģionos tiek cepti dažādi hačapuri, ir hačapuri laiviņas formā, ar olu pa virsu sieram, ir plakani un apaļi plāceņi, ir arī tādi, ko cep konveršu formā. Galvenais, kas padarot hačapuri par to, kas tas ir, esot cepšana sausā pannā vai krāsnī, kā arī tas, ka siera pildījumam nepievieno nekādas garšvielas. Tradicionāli hačopuri varot būt gan no rauga mīklas, gan arī no bezrauga mīklas, kas, savukārt, visticamāk (bet ne obligāti) būs uz skābpiena produktu bāzes.

Mani interesēja Imertīniešu hačapuri, apaļi plāni pannā cpeti plāceņi no bezrauga mīklas.

... tālāk ... )
7 comments|post comment

morss [22 Oct 2011|09:40pm]
tātad, dzērveņu morss.

nepieciešams:
divu slāņu marles, vai kāda cita plāna auduma gabals.
kastrolis
ūdens
bļodiņa
dzērvenes
cukurs
piesta (kartupeļu stampa, gaļas āmuriņš, vai jebkas uz to pusi)

... tālāk ... )
12 comments|post comment

Brī siera zupa, tātad. [25 Sep 2011|09:10pm]
tomēr saņēmos )
post comment

Slinkum slinkum laid mani vaļā [25 Sep 2011|05:37pm]
Vajadzētu saņemties ielikt brī siera zupu. Bilžu nav, bet zupa ir viegli pagatavojama un tiešām garšīga.
Vispār man ir kaudze ar sabildētām receptēm, ko vēl nav sanācis te ielikt.
1 comment|post comment

ēdiens ir arī tur ārā [07 Aug 2011|10:22am]
Tiešām laba apkalpošana ir tad, ja pirmajā rītā brokastīs atsakoties no olām ar speķi un palūdzot dārzeņus, nākošajā rītā, tev automātiski nes dārzeņu salātus.

Un vispār, jā, es zinu, ka šī t.s. dienasgrāmata ir par ēdienu, bet Lāču Miga Līgatnē ir tiešām jauks iestādījums ar burvīgiem skatiem pa logiem un no lielā balkona (saullēkti un saulrieti), terasi, pretīmnākošu apkalpošanu un jauku apkārtni. Jā, vietējais restorāns, lai arī strādā tikai sestdienās/svētdienās arī ir ļoti labs (neskatoties uz to, ka viņuprāt kartupeļu pankūkām ir jāgaršo pēc olām).
post comment

[26 Jul 2011|06:43pm]
Man ir sabildētas vairākas receptes, taču nekādīgi nesanāk laika tās ielikt šeit. Šovakar, piemēram, vakariņās top (un arī tiek bildēta) baltās zivs fileja cepta krāsnī, cepampapīra kabatiņā, ar timiānu un citronu, brūnie rīsi un sinepju/sīpolu mērce.
Redzēs, kad sanāks to šeit ielikt. Vispār vajadzētu sākt kārtot sabildētais pa tam paredzētajām mapēm. Bet kur nu, viss mētājas neatzīmēts un neskatīts, sazinkādos karšu pakšos.
post comment

par vasaru, kabači ar tomātiem [02 Jul 2011|12:17am]
Šo man nobildēt neizdevās. Taču recepte ir tik atra, elementāra un garšīga, ka nespēju nepadalīties.
Derēs visiem, kam garšo kabači un tomāti.

nu-nu? )
3 comments|post comment

Mazliet sarežģītāka lazanja [26 Jun 2011|11:21pm]
Beidzot tiku līdz pirms svētkiem solītās lazanjas izlikšanai. Daļa bilžu sanākusi diezgan.. ehm.. es teiktu nelādzīgi. Tādēļ daļa procesa ir atainota nelielās bildēs. Par spīti kvalitātei bildes, lai arī nelielā izmērā, tomēr nolēmu likt t.s. procesa uzskatāmībai.
Šo recepti pirms daudz gadiem reiz redzēju šeit pat, cibas kopienā gardumi, kaut kur komentāros. Tā uzreiz ir kļuvusi par manu mīļāko lazanjas recepti. Nu jau kādu laiku gribu pamēģināt arī citas, taču ikreiz nobaidos, ka citas nebūs tik labas :>
Gadu gaitā šī recepte ir mazlietiņ mainījusies saskaņā ar manu garšas kārpiņu preferencēm un arī citiem, ar kulināriju saistītiem apsvērumiem.

Šī lazanja no tās māsām pirmām kārtām atšķiras ar to, ka maltās gaļas ragū ir diezgan daudz dažādu sastāvdaļu, bet otrām ar to, ka tai ir 2 pildījumi un nav baltās (bešamel) mērces. To aizvieto otrais pildījums.

tonna teksta )
2 comments|post comment

[19 Jun 2011|03:56pm]
Ja rīt tomēr saņemšos taisīt lazanju, ielikšu to arī šeit.

Bet re kur ideja brokastmaizei: rupjmaize, zilais siers, sakapāti sīpoli, tomātu šķēles, smmp.
1 comment|post comment

[11 Jun 2011|01:30pm]
Labās ziņas ir, ka man tagad ir cepeškrāsns. Nu labi, krāsniņa, maza, bet tomēr.
Bet cerīgās, ka drīzumā, cerams, būs arī ledusskapis.
Un varbūt pat laiks (kādreiz).

Nosacīti sliktās atkal, ka nav fotoaparāta.

Tādēļ kaut kad, iespējams, šeit atkal sāks parādīties kāds saturs. Pārsvarā gan drīzāk tekstuāls.

Un čau, visādas lazanjas, sacepumi, iecepumi, nocepumi un blenderējumi :)
post comment

par kotletēm [06 May 2011|08:33pm]
Kā jau solīju, nāku ar tītargaļas kotletēm. Šodien nācās lielu daļu dienas pavadīt ārā, bet tur, tur ārā nav ko ēst. Tādēļ dienas laikā es dzēru tomātu sulu. Toties vakariņās bija jau pieminētās kotletes ar spinātu mērci un, kas to būtu domājis, salātiem.
un bildes )
post comment

par vietām [05 May 2011|06:03pm]
Bet krogs Trīs vīri laivā ir ārkārtīgi draudzīgs pret visāda veida diētu piekopējiem. Steikam piedevās lūdzu tomātus (grillētus un "zaļus"), un, ak dievs, cik garšīgi bija viņu grillētie tomāti. Absolūti pilnvērtīga un ļoti garšīga maltīte.
post comment

jums nav apnikuši visi tie salāti? [05 May 2011|01:33pm]
Ēst veselīgi (īpaši ja ļoti veselīgi) ir vienkārši un garšīgi, taču diezgan dārgi.
Vakar nopirkām kādus 2,5 kg dažādu Latvijā audzētu tomātu. Maksāja zvērīgi daudz (4ls kilogramā), taču garšo daudz daudz labāk par to, kas ir normālos veikalos un vismaz ne sliktāk par to kas veikalu plauktos atrodams vasarā. Iegādājāmies lielos sarkanos tomātus, dzeltenos plūmjtomātus un maišeli ar ķirštomātiņiem. Badam, tāpat kā bailēm, acis lielas, tagad sāk izskatīties, ka, pat ļoti gribot, mēs tos visus neapēdīsim. Tādēļ visticamāk man beidzot izdosies realizēt domu par žāvētajiem/vītinātajiem tomātiem, ar kuras realizāciju es noteikti dalīšos :)

Bet šodien notika mana pazemināšanās/paaugstināšanās (atkarībā no skatupunkta) rangā no īslaicīgā veģetārieša atpakaļ gaļēdājos. Šīs dienas brokastis, tāpat kā gandrīz viss, ko pēdējās dienās taisu, ir pagatavojams 5 minūtēs un ļoti garšīgs.
bildē tomāti un gaļa )
un atkal par bildēm. esat iepazinušies ar manu bildētmāku, resp. vienmuļām bildēm uz viena fona, vienādos šķīvjos. ir vērts? :>

Jā, un rīt (jūsu) mocības turpināsies. plānoju eksperimentēt (un atskaitīties, muahaha) ar tvaicētām tītara gaļas kotletēm un spinātu mērci :)
4 comments|post comment

salāti un nesaistītais [04 May 2011|08:26pm]
Esam salabojuši fotoaparātu, tādēļ turpmāk šeit parādīsies nekvalitatīvas un amatieriskas bildes :))
Vispār, kaut kad nākotnē, tiklīdz es tikšu pie plīts, es realizēšu kādu burvīgu lazanjas ideju - ar sarkano zivi un cukini.
Taču tas viss nav tāpat vien, šodien beidzot tiku līdz kādu salātu pagatavošanai. Recepte ir elementāra, bet rezultāts ir visai negaidīts un pārsteidzoši labs.

salāti, tātad )

bet vispār, nevaru saprast, šīs bildes nav pelnījušas tikt fūdporn kopienā, ne?
3 comments|post comment

pavasaris, vitamīni, vakariņas [03 May 2011|11:23pm]
par elementāro, veselīgo un garšīgo, jeb kārtējās vakariņas.
gari un bez bildēm )
1 comment|post comment

salāti [30 Apr 2011|05:17pm]
Par vieglajiem lapu-dārzeņu salātiem.
Pēdējā laikā patīk, ja viss samērā smalki sakapāts (atskaitot salātlapas, protams, kuras vienkāršāk un ātrāk ir rupji saplēst), bet baltais redīss sašķēlēts ļoti ļoti plānās šķēlītēs ar dārzeņu mizotāju. Nu un tradicionālajai olīveļļas/skābuma (citronsula vai vīna/ābolu etiķis) mērcei vēl mazliet klāt tumšo sojasmērci.
post comment

[28 Apr 2011|12:30am]
Sakarā apstākli, kas pilnībā pārņēmis manu dzīvi, ēst gatavošana ir palikusi pamatvajadzībua apmierināšanas līmenī un nekam interesantam, vai, it īpaši tā atreferēšanai manis un mana laika nav un kādu laiku vēl nebūs.
Cerība ir, ka dzīvīgāk šeit paliks uz maija beigām. Īpaši pašās maija beigās, kad man atkal uz dažām dienām būs brīva pieeja cepešplītij :)
Un blenderim, jā. Šodien pat noraudzīju vistas/turku zirņu kotlešu ar redīsu mērci un greipfrūtu suflē receptes.
post comment

par omletēm [19 Apr 2011|03:30pm]
Omletes, olu kulteņi un olas kā tādas ir viens no ēdieniem, ko prot pagatavot katrs, kurš kaut cik māk gatavot. Respektīvi, katrs zina kā labāk pagatavojama omlete, kā labāk uzcepjamas olas un kā tās labāk izvārīt.
Bērnībā, kad man bija kādi 9 gadi, mūsu ģimeni (2 pieaugušie un 3 bērni) pievarēja vēdergripa. Visi sēdējām mājās un slimojām. Katru rītu tajā laikā mamma vārīja olas. Nezinu, kādēļ. Varbūt olu bija daudz, cita ne pārāk, varbūt slimam organismam pietrūka izdomas.
Rezultāts tam bija viens. Es personīgi uz olām nevarēju skatīties kādus 8 gadus. Tad, lēnlēnām, atkal sāku pavilkties uz šo kulinārijas jomu, ja to tā var nosaukt.
Lai vai kā, tas bija sen un, kā saka, vairs nav taisnība. Vienīgās sekas, ko izjūtu joprojām ir, ka negribās olas pārāk bieži un konkrētajā laika posmā visticamāk būs viens veids, kādā esmu ar mieru tās gatavot/ēst.

Šobrīd esmu nonākusi pārlocīto omlešu fāzē.
tātad )
2 comments|post comment

[10 Apr 2011|08:40pm]
tā kā man ir jāstrādā, vakariņas šovakar gatavo A. Pašlaik tiek gatavota cepta pikšas fileja, klāt sinepju mērce. piedevās tvaicēti brokoļi un ziedkāposti. gribējās rožkāpostus(tie paši briseles kāposti), bet veikalā nebija.

jā, runājot par zivīm, baroncentra rimi pēdējā laikā pieved ārkārtīgi garšīgas kūpinātas renģes.

intereses gadījumā, pēc receptes skatīties šeit: http://klab.lv/users/degeneralis/1426661.html
post comment

[08 Apr 2011|06:29pm]
beidzot tiku līdz iepriekš cibā uzpelējušās Dahl soup realizēšanai. Rezultāts, kā jau sagaidāms, ļoti labs. Zupa sanāk bieza un vienlaicīgi gan sātīga, gan samērā viegla. Tā ir arī ļoti viegli pagatavojama. Un principā pieprasa vienreizējas investīcijas (garam masala, lēcas u.c. pietiek vairākām reizēm), ikreiz jaunu jāatver vien kokospiena bundžiņu.

http://www.mamashealth.com/recipe/dahl.asp
post comment

navigation
[ viewing | 60 entries back ]
[ go | earlier/later ]