par vasaru, kabači ar tomātiem
Šo man nobildēt neizdevās. Taču recepte ir tik atra, elementāra un garšīga, ka nespēju nepadalīties.
Derēs visiem, kam garšo kabači un tomāti.
sastāvdaļas: ~2 personām2 nelieli uz vidējo pusi kabači
3 vidēji tomāti vai 2 uz lielo pusi (man bija tradicionāla veikala kastīte ar ķirštomātiem)
4-5 lapiņas bazilika
pāris ķiplokdaiviņas
olīveļļa, sāls, smmp
process- kabačus nomazgā, ja grib, nomizo, sagriež salmiņos (ap 0,5cm biezumā)
- 5-7 minūtes cep sakarsētā pannā, dažās olīveļļas ēdamkarotēs, uz vidēji lielas uguns
- pievieno nelielos gabaliņos sakapātus tomātus
- pievieno ķiplokus, sāli, piparus, cep visu, kamēr gandrīz gatavs
- pievieno sagrieztu baziliku, cep, līdz gatavs
- pasniedz
Vieglas, veselīgas, ātras un vasarīgas vakariņas/pusdienas/whatever.
Kaut kad nākamnedēļ gatavosim vakariņas ciemiņiem, plānojam pasniegt šo pašu + krāsnī ceptas vistas vai tītargaļas kotletītes.
Vēl man ir ļoti jauka dārzenīga gaspačo recepte (kas gan attiecas tikai uz blenderu īpašniekiem). To iedošu kaut kad vēlāk.