mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2011-07-02 00:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par vasaru, kabači ar tomātiem
Šo man nobildēt neizdevās. Taču recepte ir tik atra, elementāra un garšīga, ka nespēju nepadalīties.
Derēs visiem, kam garšo kabači un tomāti.


sastāvdaļas: ~2 personām
2 nelieli uz vidējo pusi kabači
3 vidēji tomāti vai 2 uz lielo pusi (man bija tradicionāla veikala kastīte ar ķirštomātiem)
4-5 lapiņas bazilika
pāris ķiplokdaiviņas
olīveļļa, sāls, smmp

process
- kabačus nomazgā, ja grib, nomizo, sagriež salmiņos (ap 0,5cm biezumā)
- 5-7 minūtes cep sakarsētā pannā, dažās olīveļļas ēdamkarotēs, uz vidēji lielas uguns
- pievieno nelielos gabaliņos sakapātus tomātus
- pievieno ķiplokus, sāli, piparus, cep visu, kamēr gandrīz gatavs
- pievieno sagrieztu baziliku, cep, līdz gatavs
- pasniedz

Vieglas, veselīgas, ātras un vasarīgas vakariņas/pusdienas/whatever.

Kaut kad nākamnedēļ gatavosim vakariņas ciemiņiem, plānojam pasniegt šo pašu + krāsnī ceptas vistas vai tītargaļas kotletītes.
Vēl man ir ļoti jauka dārzenīga gaspačo recepte (kas gan attiecas tikai uz blenderu īpašniekiem). To iedošu kaut kad vēlāk.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2011-07-05 14:15 (saite)
svaigi maltie melnie pipari :)
var vnk melnos piparus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santech
2011-07-05 14:16 (saite)
ir pieejami abi varianti
tagad es sāk udomāt vai man tas kas kastītē ir baziliks. bet gan ja uvar aizvietot ar kko citu kas pēc smaržas piesāvētu ar garšu (ja paņem uz izjūtām)
šobrīd taisos uz tirgu pēc sastāvdaļām kabačiem un saldējumam (citronus)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?