Brī siera zupa, tātad.
3-4 porcijām nepieciešams:300ml dārzeņu buljona,
200ml sausa baltvīna,
200ml saldā krējuma,
300g brī
1-2 puravi (ja ļoti liels, tad viens, ja mazāki, tad divi)
1 selerijas kāts (šo var izlaist, ja negaršo)
sāls
svaigi maltie melnie pipari
olīveļļa
pētersīļi (opcionāli)
baltmaize grauzdiņiem (tik šķēlīšu, cik porciju)
Vidēji smalki sakapātu puravu un seleriju apcep nelielā olīveļļas daudzumā, līdz tie gatavi.
Pievieno vīnu, 5 minūtes pavāra. Tad pievieno buljonu un pavāra vēl 5 minūtes.
Pieliek sāli un piparus.
Pievieno saldo krējumu un vidēji lielos gabalos sagrieztu brī sieru.
Uzreiz noņem no uguns (negaida, kamēr siers izkūst) un kārtīgi sablenderē.
Atkal lej katlā un uzvāra.
Pasniedz karstu, ar zupai pa virsu uzliktu baltmaizes šķēlīti, kas apbrūnināta krāsnī kopā ar brī siera šķēlīti.
Vēlmes gadījumā, pārber ar sakapātiem pētersīļiem.
Tie, kam ir karstumizturīgi zupas trauki droši lej zupu tajos, pa virsu uzgrauzdētu baltmaizi, brī sieru un tad krāsnī zem grila, līdz siers apcepies.
Voila, piedzer ūdeni/tēju/baltvīnu/ko nu tur vēl :)
Šeit jāpiezīmē, ka pats brī siers var arī īpaši negaršot. Man pašai viņš neriebjas, bet no labas gribas neēdu. Taču zupā bija ļoti labi :)