jums nav apnikuši visi tie salāti?
Ēst veselīgi (īpaši ja ļoti veselīgi) ir vienkārši un garšīgi, taču diezgan dārgi.
Vakar nopirkām kādus 2,5 kg dažādu Latvijā audzētu tomātu. Maksāja zvērīgi daudz (4ls kilogramā), taču garšo daudz daudz labāk par to, kas ir normālos veikalos un vismaz ne sliktāk par to kas veikalu plauktos atrodams vasarā. Iegādājāmies lielos sarkanos tomātus, dzeltenos plūmjtomātus un maišeli ar ķirštomātiņiem. Badam, tāpat kā bailēm, acis lielas, tagad sāk izskatīties, ka, pat ļoti gribot, mēs tos visus neapēdīsim. Tādēļ visticamāk man beidzot izdosies realizēt domu par žāvētajiem/vītinātajiem tomātiem, ar kuras realizāciju es noteikti dalīšos :)
Bet šodien notika mana pazemināšanās/paaugstināšanās (atkarībā no skatupunkta) rangā no īslaicīgā veģetārieša atpakaļ gaļēdājos. Šīs dienas brokastis, tāpat kā gandrīz viss, ko pēdējās dienās taisu, ir pagatavojams 5 minūtēs un ļoti garšīgs.
Jāsāk, protams, ar gājienu uz veikalu. Vai, ja paveicas, ar kāda sūtīšanu uz veikalu pakaļ gaļai :)) A. šorīt bija tik laipns, ka fiksi aizcilpoja, kamēr es mazgāju traukus un gatavoju tomātu salātus. Šeit der jebkāda garšīga gaļa, bet konkrēti manā racionā šodien ir liellops, tādēļ paliksim pie tā (vistas vai cūkgaļas fileja būtu tikpat labi).
tomātu salāti~ divām porcijāmliels, gaļīgs (ja tā var izteikties) tomāts (vai vairāki mazāki)
dzeltens tomāts vai daži ķirštomāti
kaut kas, kas ir tomāts, bet garšo savādāk. bez šī, protams, var arī iztiktnepilna tējkarote vīna/ābolu etiķa
kaut kas no zaļajām garšvielām, piemēram, pētersīļi vai salvija
ļoti labi ir arī lucernas diedzēto sēklu šķipsna, bet nemaz nav obligāti
tiem, kas vēlas - eļļa. bet pīīīlnīgi var iztikt un neprasās
sāls
smmp
(svaigi maltie melnie pipari)tomātus sagriež kā patīk, sajauc ar pārējām sastāvdaļām. viss. rakstīt ir daudz ilgāk nekā darīt.
gaļaatkarībā no jūsu nodomiem - eļļa
liellopa filejas vai langetes šķēles (1-2cm biezumā), cik nu gribas
uz labi karstas, sausas pannas un lielas uguns uzliek šķēles un cep no katras puses 1-3 minūtes, atkarībā no šķēles biezuma un vēlamās gatavības pakāpes, līdz gaļa labi apcepusies. kā jau teicu, tiem, kas lieto eļļu, liek gaļu uz viegli ieeļļotas pannas. taču arī uz sausas pannas nekas nedeg, nelīp un ir labi :) pārber ar garšvielām (kādas nu patīk) un arī viss. labu apetīti. īpaši badīgie var uzcept klāt krāsnī kādu kartupeli vai uzvārīt rīsus.
un atkal par bildēm. esat iepazinušies ar manu bildētmāku, resp. vienmuļām bildēm uz viena fona, vienādos šķīvjos. ir vērts? :>
Jā, un rīt (jūsu) mocības turpināsies. plānoju eksperimentēt (un atskaitīties, muahaha) ar tvaicētām tītara gaļas kotletēm un spinātu mērci :)