|
[05 Apr 2011|01:10pm] |
kardamona malšana piestā nav nekāds prieka darbs. īpaši, ja galā jāiznāk 2/3 tējkarotēm samalta kardamona. un tā smarža.. es to drīzāk sauktu par smaku un konstatētu, ka rokas tagad smird. lēnām gatavojos šovakar īstenot šo te: http://klab.lv/users/blond/154658.html#cutid1
redzēs, kā būs ar jēra kājas dabūšanu.
|
|
|
[05 Apr 2011|01:02am] |
runājot par elementāro. elementāra ir tiramisu recepte. man nav pārāk laba atmiņa un esmu to taisījusi tikai 2x pirms kāda laika un šorīt, kad par to gāja runa, varēju nodiktēt to no atmiņas.
kādreiz, ja taisīs klātesot fotoaparātam, ieliks šeit.
un jā, šim ēdienam ir daudzumdaudz variantu, bet tas, kas patīk man, ir visai klasisks un nesatur saldo krējumu.
|
|
maizes mīkla |
[25 Mar 2011|02:15pm] |
( gari un plaši ar bildēm )
plāns bija izveidot vienu ierakstu gan mīklai, gan citronmaizei, gan mazmaizītēm, gan arī trešajiem veidojumiem, ko sauc par fugasiem. bet pabeidzot ar mīklas daļu es secinu, ka man ir jāskrien, tādēļ ar konkrētajiem izstrādājumiem turpināšu vakarā. pagaidām ņemiet par labu mīklu. ceru, ka noderēs :)
|
|
par maizi |
[25 Mar 2011|12:47pm] |
jūs, iespējams, nemaz nezināt, bet kulināru ierakstu sastādīšana ar bildēm ir diezgan ilgs process. tādēļ maizes bilžu likšanu bija jāatliek uz šodienu.
( ... tālāk ... )
update: runājot par mīklu. sāku rakstīt un sapratu, ka tas pats par sevi ir pilnvērtīgs ieraksts. man ir arī pavairāk mīklas bilžu. tad nu interesentiem būs iespēja ar to iepazīties atsevišķā ierakstā :)
|
|
par picu |
[25 Mar 2011|01:04am] |
vakar bija laba diena. es cepu maizi un taisīju vakariņas, bet kompāniju man sastādīja cilvēks ar kameru. ( vakariņas, tātad ) šādā veidā pica ir pagatavojama aptuveni pusstundā. īpaši, ja izmanto manis pieminēto darba sadalījumu. kamēr viens griež un rīvē, otrs rīkojas ar pārējo.
|
|
pasta al limone |
[22 Mar 2011|09:14am] |
tā kā vakarrīt, kaut kādā mistiskā neizgulēšanās delīrijā, biju pirms dienas miega uztaisījusi tagliatelle, vakariņu koncepts bija aptuveni skaidrs. ( makaroni, tātad, ar citronu )
|
|
|
[22 Mar 2011|08:36am] |
brokastis a la vīrietis pie plīts:
grauzdēta graudu maizes šķēle + mazliet sambāls + pusšķēle maltas liellopu gaļas plācenīša, cepta uz karstas pannas ar worcester mērci cepta ola mizots burkāns kafija.
pasmagi, bet ārkārtīgi labi.
|
|
maize |
[19 Mar 2011|03:43pm] |
manā dzīvē man pietrūkst (cita starpā) viena konkrēta lieta. tā ir atsevišķa virtuve, gatavojot kurā ar smaržām un dūmiem nepievelkas viss dzīvoklis.
un maize. pusi nakts lasīju, no rīta sāku cept. maize ir kaut kas satriecošs.
( piemēram šāda )
upd. tās anīsa/sezama standziņas ir absolūti fantastiskas. labākas nekā siera.
|
|
pielāgots chilli con carne |
[15 Mar 2011|12:22am] |
variācija par vairāku meksikāņu ēdienu tēmu bildēs
( vairāk )
|
|
|
[28 Feb 2011|10:20pm] |
Mērcei ir daudz sastāvdaļu, bet tās visas ir vērts iegādāties. Grūtākā daļa ir pacietīgi cept vistu mazām porcijām. Jau vidū ir kāre samest visu kopā, vienā reizē. Taču ir vērts būt pacietīgam. Pārējais ir diezgan elementāri un ātri. ( Rezultāts ir satriecošs un noteikti tā vērts )
|
|
saturs vs ēdiens (pa ziņojums) |
[24 Feb 2011|10:16pm] |
šeit agrāk bija visādi ieraksti. tādi, ko es, iespējams, sauktu par piepildītiem un skaistiem. vairāk nav. vismaz ne redzami. un kurš nu lai to visu atcerās, vai ne.
no šodienas šeit būs par virtuvi. ne tik glancēti un, iespējams, ne tik kvalitatīvi vai skaisti. tā, kā man to gribas un ne vairāk, kā es pati to spētu (un es esmu amatieris).
imidža maiņa, kā smejies. ar laiku, iespējams, bildes. ar laiku, iespējams, manas.
atdraugošana, ja vēlama, lai notiek
|
|