Mērcei ir daudz sastāvdaļu, bet tās visas ir vērts iegādāties. Grūtākā daļa ir pacietīgi cept vistu mazām porcijām. Jau vidū ir kāre samest visu kopā, vienā reizē. Taču ir vērts būt pacietīgam. Pārējais ir diezgan elementāri un ātri.
tātad, nepieciešams:600g vistas filejas
150g kukurūzas cietes
1 ola
3 ēd.k. ledaini auksta ūdens
3 ķiplokdaiviņas (vidēji smalki sakapātas)
2x3cm ingvera gabals (sakapāts 2x2mm gabaliņos)
1 čili pipars (sagriezts kvadrātiņos)
4 ēd.k. cukurs
2 ēd.k. tumšā sojas mērce
1 ēd.k. rīsu vai baltvīna etiķis
1 ēd.k. mirīns vai sausais šerijs (joprojām nesanāk atrast rīgā mirīnu, šodien iekš avokado pārdevējas nemaz nezināja, kas tas ir, kādu dienu pārbaudīs vai par to ir dzirdējuši Lienes ielas veikalā)
kukurūzas vai zemesriekstu eļļa cepšanai (izmantoju gī sviestu)
150g vistas buljona
1 ēd.k. ūdens
1 ēd.k. kartupeļu cietes
sīpollociņi
- vistas fileju sagriež kumosa lieluma kubos/taisnstūros
- viegli sakuļ olu lielā bļodā, pievieno ledusaukstu ūdeni un kukurūzas cieti (ir atrodama veikalā Avokado, bet, ja nav pieejama var izlīdzēties arī ar kartupeļu cieti).
Masa sanāk bieza un grūti maisāma. Taču pieliekot nelielas pūles viss izmaisās. Ja nu galīgi nekā, var pievienot kādu ēd.k. ūdens. Viss kārtīgi jāsamaisa.
- vistas filejas gabaliņus pievieno cietes/olas maisījumam un kārtīgi izmaisa, lai visi gabaliņi ir pārsegti.
- uzkarsē lielu daudzumu eļļas un cep vistu nelielām porcijām, pēc tam ļaujot liekajai eļļai notecēt uz salvetēm.
- kad visa vista izcepta citā pannā uzkarsē kukurūzas/zemesriekstu eļļu, uz lielas uguns 1 minūti aktīvi maisot cep ingveru, čili un ķiplokus, pievieno vistas buljonu, sojas mērci, etiķi, mirīnu, cukuru. pagaida, kamēr uzvārās un ļauj pāris minūtes paburbuļot, pievieno kartupeļu cietes un ūdens maisījumu (1/1ēd.k.), izmaisa un ļauj pavārīties, kamēr mērce sabiezē.
- pievieno mērcei vistu, apmaisa, ļauj pāris min. uzilt, izslēdz uguni, pārber ar sagrieztiem sīpollociņiem.
- pasniedz ar rīsiem.