pavasaris, vitamīni, vakariņas
par elementāro, veselīgo un garšīgo, jeb kārtējās vakariņas.
vistavistas fileja cik nu gribās sagriezt kumosa lieluma gabalos
nedaudz čilli
melnie pipari pēc garšas
salvija krietnu šķipsnu
mazliet gaišās sojasmērces lai garšvielas turās un arī sāls aizvietotāja veidā
neliels gabaliņš sasmalcināta paasa zilā siera.
vistu sajauc ar garšvielām un cep karstā pannā, uz lielas uguns, nelielā daudzumā eļļas. Kad vista gatava un kraukšķīga, pievieno zilo sieru un apmaisa līdz siers izkūst. voila.
dārzeņiviss kas pagadās tvaicēts vai cepts krāsnī. vārīt arī var, bet krāsnī/uz tvaikiem tomēr garšīgāk. mums bija baklažāns, cukini, burkāni, puķkāposts, brokolis.
salāti(pus)paprika
īsais gurķis, nomizots
neliels tomāts
dažas palielas salātlapas
sīpollociņi
krietni daudz redīsu
citronsula no 2 citrona šķēlītēm
dažas ķiplokdaiviņas
dilles
pētersīļi
Visi dārzeņi, atskaitot redīsus - smalki sagriezti. Savukārt redīsi - sarīvēti uz "parastās" rīves.
Viss sajaukts kopā. Ķiploki sakapāti ļoti smaiki, dilles bija žāvētas, pētersīļi svaigi.
šis bija inspirācijas gājiens. varētu tos dēvēt par pavasara salātiem ar ziemeļāfrikas dvesmām (sanāca atveidot arī šādas tādas tunisiešu/marokāņu dārzeņu salātu noskaņas).Salātiem, protams, der visvisādi dārzeņi ļoti dažādās proporcijās un kombinācijās. Man tajos tika tas, kas bija mājās.
Runājot par ziemeļāfrikas salātu "dvesmām", tiem ir raksturīgi tomātu/gurķu/paprikas utml salāti, kur visas sastāvdaļas smalki sakapātas. Dažas garšas, protams, iztrūka, taču sajūta, kā jau rakstīju, bija.
Ja grib to visu vienās vakariņās, tad visērtāk ir nomizot un salikt dārzeņus tvaicētājā/krāsnī, sagriezt dārzeņus salātiem, ieslēgt uguni zem tvaicējamā un ķerties pie vistas. Tvaicētāja gadījumā dārzeņi būs gatavi ātrāk. Krāsns gadījumā dārzeņi jāliek tajā visātrāk un kādu brīdi pirms sākt jebko citu.
Un par
kādēļ. Īslaicīgi vadu veģetāriski/vegānisku dzīvesveidu,hehe. Patiesība ir, ka nākot pavasarim un ķermenim gribot ko veselīgu, šonedēļ esmu uz nelielas dārzeņu/augļu/citu zaļumu diētas. Iet labi, ļoti daudz darbojas izdoma. Visvisādas kombinācijas par ko citkārt nedomātu. Jā un, atklāju taukvielu nejēdzīgo lietošanu. Tāda (un citāda arī) veida salāti ir ļoti labi bez eļļas. Tāpat kā augļu salāti bez jogurtiem. Citronsula ir reāls universālais virtuves draugs :)
Credits par vistu pienākas tikai un vienīgi A. Bet izskatījās un smaržoja satriecoši.