tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2020-12-10 15:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Runājot par pozitīvajām "sēdi mājās un nekur neej" (izņemot veikalu un reizēm uz mežu pastaigāt) blaknēm - arvien mazāk gadījumu, kad nākas izmest kādu pārtikas produktu, kuru nepaspēju pagatavot.
Kā arī lielais garšvielu grozs beidzot sācis plakt un pieclitrīgajā eļļas bačokā jau arī pēdējais puslitriņš tik šļunkājas.

Ā, pirmo reizi pa piecarpus gadiem kopš mītu Plakanzemē, pagatavoju kartupeļu biezeni ar vietējo iecienīto zaļbarību (Cichorium endivia). Nu tā, ēst var, dienišķo kaloriju devu uzņemti šodien, bet kāpēc maitāt brīnišķīgo kartupeļu garšas simfoniju, man nav skaidrs.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]teja
2020-12-10 20:09 (saite)
man cigoriņi garšo vai nu zaļi ar sinepju-eļļas mērci un valriekstiem, vai arī gatavoju chicons gratin ar vegāno bešameļa mērci, sanāk ļoti labi. kartupeļi piestāv blakus, bet ne kopā, manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2020-12-10 20:14 (saite)
Jā, ar to sinepjmērci un vēl kaut ko (tomātiem, gurķiem) izklausās labi, jo puspaka vēl palika, vienīgi nav sapluinīti, bet gan diezgan smalkās strēmelēs sagriezti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lilja_brik
2020-12-10 21:35 (saite)
es sapratu, ka tu runā par endīvijām, nevis cigoriņiem, bet nu garša ir līdzīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2020-12-11 18:57 (saite)
Jā, par endīvijām, es vnk domāju, ka latviski tās laikam sauc par cigoriņiem, arī dēļ latīniskā nosaukuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?