tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-09-09 19:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bēgļu jautājumā bieži piesauc humānismu. Taču kur paliek humānisms, ja viņus sāk plānot dalīt pa ES valstīm kā tādu ganāmpulku? Ja bēgļa mērķis ir bijusi Vācija - kāpēc šis cilvēks būtu jāsūta uz Latviju? Vai bēglis nedrīkst pats izvēlēties patvēruma valsti?
Vai kāds viņiem vispār pajautās, vai viņi piekrīt, ka tiks sūtīti uz Lietuvu, Latviju, Poliju, Čehiju?
Man ir vismaz miljons praktisku jautājumu, taču ziņās maļ gandrīz tikai un vienīgi par solidaritāti un humānismu.
Kur ir plāns?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]banderlogs
2015-09-09 20:24 (saite)
man galīgi nav radies iespaids, ka ziņās runātu tikai par solidariāti un humānismu, drīzāk tieši otrādi. bet es arī piekrītu, ka ir ļoti daudzi jautājumi un praktiskas lietas, par kurām vispār neviens nerunā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-09-09 20:30 (saite)
To jau varēja redzēt pie iepriekšējā ieraksta - arī tiem, kuri uzreiz metas virsū cenšoties man piesiet rasismu un ko nu tur, dažādas nianses par bēgļu statusiem un tiesībām nav īsti skaidras, kā arī visiem tiem "būs ekomonisks pienesums" vai "varēsim izmitināt pa lēto, jo valstij daudz tukšu īpašumu" - tas šobrīd izskatās pēc zīlēšanas kafijas biezumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2015-09-09 20:29 (saite)
Humānisms ir apmierināt daļu pamatvajadzību - lai cilvēks nebūtu nāves briesmās, bet būtu siltumā un paēdis, viss pārējais ir ekstras.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-09-09 20:35 (saite)
Tavas domas par Ungārijas gadījumu, kur bēgļi streikoja, kamēr šie netika Austrijā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2015-09-09 20:56 (saite)
Domas tieši par ko? Tur var ļoti plaši izpausties par ļoti daudz ko. Sākot ar to, ka Ungārija pilnīgi nekādā veidā nebija un nav gatava uzņemt šādu kvantumu bēgļu kaut vai tikai tranzītā visos līmeņos, sākot no politiskās vadības un beidzot ar ierindas policistiem, turpinot ar to, ka, kā izrādījās, šādai situācijai nav arī gana labi izstrādāti visa veida starptautiskie normatīvie akti, kas nosaka valstu pienākumus un atbildību šādās sītuācijās, kas arī radīja sastrēgumu tajā pašā Ungārijā ar visām no tā izrietošajām sekām un vēl ar nez ko. Tas viss radīja spēcīgu stresu un diskofortu tiem bēgļiem, taču stress un diskomforts neattaisno visādu ālēšanos, un tie bēgļi, kas ālējas, nesaprotot robežas, ir jāsoda. Gluži tāpat kā ir normāli, ja cilvēki paliek īgni un aiziet izsist Saeimai logus, bet jāsoda ir tie, kuri šo uzskata par lielisku iespēju izlaupīt tuvējo šņabeni.

Un man nav ne mazāko ilūziju par to, ka tie bēgļi savā pamatmasā varētu būt strādīgi inženieri, ārsti vai inteliģenti dīkdieņi mīkstām sirdīm no sīriešu "Satori" redkolēģijas. Savā pamatmasā tie ir vienkārši cilvēki, tādi Līvānu iedzīvotāji, tikai man, personīgi, vēl nepatīkamāki dēļ mentalitātes un kultūrkoda atšķirībām, kas, protams, nenozīmē, ka viņiem nevajadzētu palīdzēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]veed_logs
2015-09-09 21:00 (saite)
Plāna nav, ir tikai paklausīgs lošu bars, kas skatās mutē dižajai Savienībai un pilda katru tās iegribu, paši cerot, ka dabūs kādu uzslavu vai gardumiņu. Nemaz neiespringstot par lietas būtību un praktiskiem jautājumiem. Kamēr bija runa par 250 gab., tikmēr vēl varēja par to neliekties ne zinis, papūderēt smadzenes sabiedrībai un miers. Bet kad sabiedrība un arī paklausīgo lošu bars sāk apjēgt, ka princpā šis skaitlis teorētiski ir neirobežots un mūsu (pa)valsts reālās iespējas to ietekmēt ir minimālas, tad varbūt kādam arī kāda apjausma iestāsies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-09-09 22:26 (saite)
Plāns būšot 30. septembrī: http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/beglu-uznemsanas-planu-izstradas-ipasa-darba-grupa.a138644/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krazuu
2015-09-16 17:33 (saite)
Jā, man no šāda skatpunkta lika paskatīties viena nesen notikuša diskusija. Diskusijas beigās izteicās viens skatītājs, kas reiz ir bijis bēglis Latvijā. Viņš teica absolūti to pašu - ka nevis IR vai NAV jāuzņem bēgļi, bet vispirms ir jāsakārto visa tā sistēma LV, lai par to vispār diskutētu, jo citādāk tāda pi$anās ap krūmiem vien būs (kā bija arī iepriekš).

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?