tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-09-04 20:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūsu mājā jau esot pirmie sīriešu bēgļi. Kuriem nevajadzēja gaidīt 11 gadus uz sociālo (zemāka īre nekā privātajā īres tirgū) dzīvokli kā džekam, no kura šobrīd īrēju istabu, kamēr sagaidīšu Amsterdamas īres līguma sākšanos.

Un jā, cilvēciski var saprast tos bēgļus, patvēruma meklētājus un arī ekonomiskos migrantus, jo, nu kurš gan negrib dzīvot labāk, taču lielākā problēma ir viņu ticība, kas viņiem neļauj pilnvērtīgi integrēties Eiropā. Nepilnu piecu minūšu gājienā no mājām jau ir pirmā megamošeja, kuras torņi vakaros spīžo zaļā disko gaismā un kaut kad pagājušajā nedēļas nogalē no kaut kurienes pa pusrajonu skanēja kaut kādi mullu dziedājumi. Tāpat, kad meklēju dzīvokli, man ieteica izvairīties no dažiem rajoniem tikai tāpēc, ka tur lielākoties dzīvo musulmaņi.
Es cilvēciski saprotu tos bēgļus, bet ja viņi turpinās ieplūst esošajos apmēros, problēmas (arvien lielākas) ir neizbēgamas. It īpaši Nīderlandē, Vācijā, Zviedrijā - tur, uz kurieni viņi lielākoties plēstin plēšas.

Man liekas, ka dažiem cilvēkiem ir pārāk aizkritis šīberis no līdzjušanas un kaut arī uzskatu, ka bēgļiem ir jāpalīdz, palīdzība un atbalsts nav bezizmēra. It īpaši, ja valstīm pašām katru gadu arvien vairāk jāsavelk jostas un jācērpj pamatiedzīvotāju sociālais atbalsts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ravena
2015-09-04 22:19 (saite)
tieši tā. aizkritis šīberis ar mākslīgo empātiju.reāli neviens nerunā par visām bēgļu/ekonomisko imigrantu ieplūduma sekām. atbalstītāji runā par ES pienākumiem/latviešiem kara gaitās, noliedzēji-par nacionālām vērtībām un finansiālo slogu.
bet neviens godīgi nepasaka +/- tam visam.
nebūs nekāda idille
bet gan fuking sačakarēta sabiedrība uz nākamiem 100gadiem. varbūt mūsu mazbērnu laikā visas tautas/valstis/nācijas būs saplūdušas vienā vienotā zemes nacionalitātē un šādu problēmu vairs nebūs

(Atbildēt uz šo)


[info]veed_logs
2015-09-04 23:11 (saite)
Par to šīberi. Skaidrs, ka vairumam sabiedrības vispār nav nekādas objektīvas informācijas un spriešanas spēju par attiecīgo jautājumu. Vairums tikai atgremo to, ko viņiem bāž smadzenēs t.s. masu mediji. Savukārt, tajos dominē "bēgļi=labi" viedoklis. Argumenti pat nav nepieciešami, pietiek ar kaut kādām klišejiskām frāzēm. Un, ja pavēro, kas ir šī viedokļa aģitatori, tad praktiski vienmēr tie ir varas pārstāvji vai arī dažādu valsts vai nevalstisko institūciju pārstāvji, kuru darbība ir tieši saistīta ar bēgļu jautājumiem. Proti, tās ir tieši materiāli ieinteresētas personas. Viņiem par to maksā algu. Vai arī tie ir tie, kas cer, ka viņiem kāds no augstākiem varas slāņiem kaut ko atmetīs (šķiet, Dombrovskis ir spilgtākais piemērs). Tādejādi personīgi ieinteresētais mazākums nosaka nedomājošā vairākuma viedokli.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?