tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-04-27 00:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:data

Manuprāt, viens no iemesliem, kāpēc Latvijā ir tik daudz "paši vainīgi" ātro kredītu upuru:



Diemžēl, piktochart neļauj norādīt vērtības, kuras ir mazākas par 1%, tādēļ grafikā parādās 0%; pēdējie divi rādītāji ir attiecīgi 0.4% (4000.01 - 6000.00) un 0.2% (virs 6000.00).

Izmantotie dati: Centrālā Statistikas Pārvalde -> Darba samaksa -> Darba ņēmēju skaita sadalījums pēc darba ienākumiem (EUR)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krazuu
2015-04-28 09:07 (saite)
Btw informāciju par algām var paskatīties arī šeit: http://www.algas.lv/salaryinfo
Lai gan, manuprāt, šī absolūti nav ļoti precīza informācija, jo tika veidota kā aptauja nevis kā oficiālie statistikas dati. Tomēr pieļauju, ka daudzi šeit ieklikšķināja savu patieso darba samaksu.
Un, protams, jāņem vērā, ka aptauju veica CV Online (vai viņa apakšnikes), tāpēc pieļauju, ka aptaujā piedalījās vairāk pilsētu iedzīvotāju nevis mazpilsētu iedzīvotāju un vairāk jaunu cilvēku nevis vecāku cilvēku.
Nezinu un neapgalvoju, bet izsaku minējumu. Lai nu kā, varbūt šie dati noder taviem info apkopojumiem!
Cheers!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-05-01 16:04 (saite)
Tas, ko katrs ir ieklikšķinājis, nebūs reprezentatīvi, jo loģiski, ka ieklikšķinās vairāk tie, kas lieto internetu, nevis par minimālo algu strādājošie, kam pat datoram vai viedtālruniem naudas nepietiek.

Statistika, pat ja neprecīza, vienmēr uzvar intuīciju vai sajūtas. Arī ēnu ekonomiku var kaut kādā mērā aplēst un izmērīt un iekļaut statistikā, kaut arī ar zināmu kļūdas procentu.

Lūk šādi raksti, kur teikts: "Tai pat laikā atbalsts varai bez šaubām ir augsts, ne 85, bet pēc manām intuitīvām sajūtām, kaut kur starp 40 un 60 procentiem." ir galīgi garām, jo kāpēc, lai viņa sajūtas būtu ņemamas vērā vairāk par precīzi izstrādātu statistiku? Nav jau Krievija vēl tik ļoti policejiska, lai cilvēki baidītos anonīmi atbildēt uz ielas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?