tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-07-31 16:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man pieminekli neceļiet, man automātisko ātrumkārbu nedodiet
Viena no ceļojuma spilgtajām atmiņām būs arī tā, kur es gandrīz ar mašīnu iemaucu akmens sētā cenšoties to novietot stāvvietā. Nevaru izstāstīt, cik daudz un dažādos veidos mani kaitina automātiskās kārbas. Pirmkārt jau fakinās bremzes - par laimi, tas notika uz klusa meža ceļa pa kuru gandrīz vispār neviens nebrauc un vienīgais, ko tu apdraudi, ir pašas iekšas, kuras lido un atsitas pret krūšukurvi, kad tu atkal nejauši esi uzdevusi no sirds un no rajona pa bremzēm sajūgu pieminot. Savukārt ar akmens sētu bija tā, ka mašīna jānovieto stāvvietā, kas ir mikroskopiskā stāvumā un man šķita, ka auto nepietiks spēciņa uzkārpīties, tāpēc piespiedu gāzi. Kad siena sāka tuvoties izteikti strauji, iestājās panika, bet kādus 20cm no apdrošināšanas gadījuma tomēr sanāca bremžu pedāli atrast.
Protams, ka pārsvarā esmu braukājusi tikai ar manuālo un iebilstiet, cik tik gribat, sauciet par īstu sievieti pie stūres un izmantojiet citus stereotipiskus štempeļus (tas jau nekas, ka avārijas biežāk vīrieši izraisa, kuru tas piš, viņi joprojām ir labākais autovadītāju dzimums vai ne (kas gan uzreiz strauji mainās, ja vīrieši piesēžas pie divriteņa vai moča stūres, tur gan uzreiz viss transportlīdzekļu vadīšanas prestižs un spējas krītas)), bet man šķiet, ka auto ar manuālo kārbu ir vieglāk kontrolēt un vadīt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

;)
[info]jan09
2014-08-01 00:23 (saite)
pabrauksi vairāk pa pilsētām un sastrēgumiem, radīsies apjausma, ka automātiskā kārba un kruīza kontrole pietiekoši jaudīgai automašīnai ir tikai pluss...
piebilde - ja nemāk braukt, tad nekāda kārba/dzimums nepalīdz ;)

/atsauce - pēdējo speciāli nopirku automātu - brīnišķīgs auto, ja tikai tie riteņbraucēji un sievietes uz ceļa netraucētu ;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ;)
[info]le_minga
2014-08-01 00:30 (saite)
jan, a jan - (vot neticēsi, bet no AUDIsha, kā šķīros, man ir auto ar Automātu!! (kaut mūžam apgalvoju, ka ar muļķu auto "nemūžam runčuk") ;)
(ak jā - par sievietem uz ceļa - sen iekšās neesi dabūjis? ;) )

-
autorei - janam taisnība - brauc kaut uz slotas ar manualu automātisko kārbu ;) ja nemāk braukt, nekas nelīdz - pat āmurs un cirvis ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]jan09
2014-08-01 00:33 (saite)
apsveicu ar das Auto!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]le_minga
2014-08-01 00:37 (saite)
ņe - nav VW :P
man Das Auto, kas arī Dakāra ir Das Auto :P
mazs monstrs jā! ir maināms protams arī uz manuāli, pielāgojams kalniem ar "slow", vai kad gonkot "power" vajag - 4x4...
karoče Subaru ir labs ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]le_minga
2014-08-01 00:39 (saite)
(ha hā - "Low" vietā "Slow" - forši pārrakstījos :DDD )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Piekrītu
[info]sursurs
2014-08-01 08:56 (saite)
neskatoties uz tiem tur komwentiem augstāk.
Ar manuālo man ir sajūta, ka es kontrolēju to autiņu, kamēr ar automātu - ka tā mašīna kaut kur brauc, bet es tikai reaģēju uz to, ko šī tur sadomā darīt.. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-01 20:46 (saite)
Precīzi manas sajūtas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]evy
2014-08-01 09:32 (saite)
edz, tev laba reakcija. es liidziigaa veidaa pirms kaadiem 2 gadiem, parkojoties kautkur igaunijas ziemeljos pie kempinga, iepisu taisni kempinga sienaa un sadragaaju [braalja mashiinai, pie tam veel] prieksheejo bamperu un faares izbira ariidzan. triecienu miikstinaaja neliels kruuminjsh turpat augoshs pie taas sienas, kuru superiigi saplacinaaju :D
toreiz domaaju, ka nafig automaatam vairs nekad muuzhaa neseediishos pie stuures. tagad braucu ar automaatu un nespeeju saprast, kaa var pietikt pacietiibas ar manuaalo kaarpiities :D

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2014-08-01 10:33 (saite)
Man arī šķiet, ka ar automātu ir mazāka kontrole pār auto, ja ir runa par visādiem līkumainiem, grantainiem un slideniem ceļiem (aka Latvijas tipiskie), bet stresainā lielpilsētas satiksmē automātam ir nenoliedzamas priekšrocības, tāpat arī tad, ja ir stāvas ielas ar krustojumiem. Un, protams, kreisās puses satiksmē, tikai diemžēl abas reizes, kad ar kolēģiem esam bijuši šādās valstīs, nomā iedeva manuālo kārbu, reāli murgaini reizē gan domāt par joslu, gan ar kreiso roku pārslēgt ātrumus.
Metode, kā nenonākt situācijā, kur bremze jūk ar sajūgu - pavilkt zem sevis kreiso kāju, lai nerastos vēlēšanās viņu izmantot :) Pēc pāris dienām parasti pierod un tad ir atkal grūti pārslēgties uz manuālo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sursurs
2014-08-01 11:36 (saite)
kreisajā pusē braucot sākotnēji ir maigi izsakoties "jautri" ar manuālo - atceros ķeršanos pie durvju roktura teju katrā krustojumā, bet pēc 1-2dienām pierod.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2014-08-01 14:08 (saite)
Nu, nonākot zemēs ar kreisās puses satiksmi, pieķeršanos manuālajai kārbai var gadīties žigli vien atmest.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-01 20:48 (saite)
Varbūt, ka tā var gadīties. Kādreizējais kolēģis vairākus mēnešus tusēja pa kādu Āfrikas valsti, kur šim bija jābrauc pa kreiso pusi, bet auto bija ar manuālo kārbu - nekas, pierada. Gar durvju rokturi gan esot pagrābstījies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?