tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-05-16 11:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nelikās, ka tumsoņu īpatsvars Latvijā ir tik liels, bet, diemžēl, ir gan (varbūt aptaujā iekļuva liels skaits slāvu urlātu?). Visvairāk mani pārsteidz katoliskā Spānija. Kā Spānija var būt tik ļoti iecietīgāka salīdzinājumā ar Latviju, ja Latvijā baznīca ir tik vāja (neskaitās visi tie laulību, kristību un bēru baznīcā iegājēji)? Upd. Šis ir nepareizi tajā ziņā, ka karte ir sagatavota no juridiskā un cilvēktiesību ievērošanas aspekta nevis iedzīvotāju aptaujas, kā uzrakstīju, taču pieļauju, ka daudzviet iedzīvotāju uzskati un juridisko pilnvaru esamība/efektivitāte varētu korelēt, bet ne visur. Latvijā, pieņemu, ka korelē.

Vēl es gribētu redzēt karti, kur būtu procentuāli atspoguļota vardarbība ģimenē Eiropas valstīs, kā arī izvarošanas gadījumu skaits vs notiesāšanas par izvarošanu skaits.

Manuprāt, jo homofobiskāka valsts, jo vairāk pārējās huiņas, kas neļauj šādā valstī dzīvot un labi justies, tiklīdz kaut kādā veidā atšķiries no normas. Tieši tāpēc man arī liekas, ka Latvijā sievietes baigi baidās tikt uzskatītas, piemēram, par feministēm, jo tad viņas uzreiz riskē būt neseksīgas, jo ja tu esi feministe, tad noteikti visradikālākā versija.

Upd. Te ir vairāk info par katru valsti par geju/lesbiešu/transpersonu tiesībām, kas eksistē katrā valstī (un izskaidro, kāpēc Spānija izskatās tik iecietīga, bet Monako totāli neiecietīga): http://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2014/may/-sp-gay-rights-world-lesbian-bisexual-transgender#_





(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_re_
2014-05-16 18:47 (saite)
Monako tikai 10%!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-05-16 18:53 (saite)
O, tas gan ir interesanti! Kāds tur varētu būt iemesls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dekaels
2014-05-16 19:02 (saite)
Divas lietas, kas nāk prātā Latvijas sakarā: 1) pat ja ļaudis nav īpaši ticīgi, radies iespaids, ka daudzi baznīcu tik un tā uztver par morālu autoritāti; 2) padomju mantojums, kur nu bez tā.

Vēl gan varētu būt arī tā, ka juridiskā utt. situācija, kas rādīta kartē, nesakrīt pilnīgi ar iedzīvotāju viedokļiem. Varbūt viedokļi mainās ātrāk nekā sistēma. Piem., Luksemburgā (28%) premjers ir gejs, vicepremjers arī, un man liekas, ka nevienu tas neuztrauc.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-05-16 19:11 (saite)
Jā, patiešām, izlasīju, bet uzreiz aizmirsu, ka runa ir par juridiskajiem aspektiem nevis viedokļiem, lai gan pieļauju, ka juridisko sakārtotību varētu diezgan ietekmēt arī sabiedrības (un daļa sabiedrības ir arī ierēdņi, vai ne) uzskati un tāpēc arī likumu izdošana un dažādu tiesību piešķiršana iebremzē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2014-05-16 19:17 (saite)
Ierēdņi ar tiesiskiem mehānismiem īsteno politiķu lēmumus, tāpēc viņu loma lielāka ir detaļās, nevis pamatnostādnēs.
Svarīgi pimām kārtām ir, par ko mēs balsojam - tas gan ir sabiedrības spogulis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2014-05-16 19:15 (saite)
Šeit nav atspoguļota sabiedrības vairākuma ikdienā paustā attieksme, bet gan normatīvajos un politiskajos dokumentos paustās nostādnes, resp., parādās, cik konservatīvi vai liberāli ir šobrīd pie varas esošie politiķi. Tas manuprāt izskaidro gan Monako situāciju, gan arī Gruzijas kraso atšķirību no Armēnijas un Azerbaidžānas (pieņemu, ka tautu viedokļi šajās zemēs ir daudz līdzīgāki), Spānijas un Itālijas atšķirīgumu, utt...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-05-16 19:21 (saite)
Jā, jā, es jau pamanīju un updeitoju ierakstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusums
2014-05-16 19:17 (saite)
Tīri jurdiski varētu būt arī tik švaki. (Kopēji par vispārējo cilvēku viedokli esmu labākās domās.)

Un man radies iespaids, ka izvarošanas aspektos karte izskatītos daudz bēdīgāk. :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-05-16 21:56 (saite)
Te ir par katru valsti: http://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2014/may/-sp-gay-rights-world-lesbian-bisexual-transgender#_

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaszczejs
2014-05-19 17:16 (saite)
Es to karti nosauktu par pilnīgām muļķībām - un vispār, homofobija nav gluži tas pats, kas homoorganizāciju fobija.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?