tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2012-02-11 22:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tā kā Čarlstonā galdiņu dabūt nevarēja (kuponu blakne), gājām uz vietējo fūdkortu, uz Čili picu. Tur bija riktīgi daudz bērnu, kādi 10 vismaz. Pie vienas no sienām iekārtots bērnu rotaļu stūris un tad šie tur ņēmās. Daudz jau neredzēju, tik vien kā pa gaisu lidojošus saliekamā putuplastveidīgā paklāja - puzles gabalus.
Kad paēdām un piecēlāmies uz promiešanu, kaujaslauks atklājās visā krāšņumā - viss saārdīts, izsvaidīts, piebirdināts ar putuplasta bumbiņām, kas laikam izbirušas no kāda saplēstā spilvensēdekļa.
Vēl es apbrīnoju to, kā kāda māte sauc savam dēlam, lai viņš nekāpj ar kājām pa tiem spilveniem. Viņš neklausa, bet viņa turpina viņu bezjēdzīgi, bez rezultātiem apsaukt. Savukārt tētis - tas arī - cenšas sīko noturēt uz mirkli pie galda, lai šis paēd, bet sīkais tikai raujas ārā, uz ko tētis reaģē ar eye rolling un palaiž, lai tad iet ar. Nu kas tas vispār par vīrieti, kamõn. Un visu vakariņu laiku viņa sejā ne reizi neparādījās smaids. Ne reizi. Kā tas vispār var būt kaut kas, uz ko tiekties, ja tas tik bieži beidzas ar kaut ko tādu? Kā?

Es nesaprotu, nesaprotu šo mežonību un nespēju tikt galā ar tiem sīkajiem. Vai arī kā viens apmēram 5gadīgs puika, skraida apkārt ar pusaizkostu picas gabalu, viņa tētuks šo apstādina un liek to gabalu apēst un tad skraidīt tālāk, bet sīkais vnk ieņem kaut kādu rītārda sejas izteiksmi un iebaksta sencim ar pirkstu vaigā "pīp!".

Man riebjas, ja vecāki uz ielas sit un rausta savus bērnus, kad viņi to nav pelnījuši (jo vismaz neko tādu nav darījuši, vnk no malas liekas, ka vecāki ir noguruši no atbildības), bet tad, kad tas sīkais būtu jāsavāc un jāsavalda, tad pēkšņi tiek ieslēgts kaut kāds, nez, non-hendlings.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2012-02-12 12:10 (saite)
No malas jau viegli novērtēt, kā vajadzētu būt Pareizi :) Es arī tā māku, tikai, kad šīs zināšanas vajadzētu pielietot praksē, tad sanāk čušs, respektīvi, pacelt balsi nevietā u.t.t. Tiešām apbrīnoju vecākus, kas spēj ar bērniem komunicēt, nepaceļot balsi un neizejot no nerviem, jo jebkurš mazais eņģelītis agri vai vēlu sāk izpildīties kā spiedzošas šimpanzes un drāmas karalienes krustojums. Un tad pamēģini ar viņu runāt kā ar cilvēku un kaut ko sarunāt!
Vistrakāk ir ar mazajiem, ap 3 gadi (radiem viens tāds ir) - ja ir ar kaut ko aizrāvies un sācis joņot apkārt, tad noņemt no trases ir gandrīz neiespējami. Ar lielākiem var sākt kaut ko sarunāt, bet tur atkal parādās visādas apzinātas spītēšanās. Vārdu sakot, bērnus var ieviest tad, ja tiešām ļoti, ļoti gribas, jo citādi to pārdzīvot nav iespējams :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-02-12 12:42 (saite)
Man nepatīk tas, ka ne jau šiem bērniem tas rotaļu stūris bija domāts. Pēc tam tur spēlēsies citi bērni - un viņiem tiks saplēstas lietas. Par to neviens neiedomājas?
Ā, rotaļu stūris bez maksas, nepieder mums, tad - lai jau plosās, pēc mums - kaut vai ūdens plūdi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-02-12 12:43 (saite)
"ne jau tikai šiem bērniem"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nord
2012-02-12 15:13 (saite)
man šķiet ir tā- vecāki negrib būt sliktie (nu, lai apkārtejie redz, ka viņi ir stingri, bargi, nežēlīgi), bet tā rezultātā viss ir vēl sliktāk - bezpriģels, aizkaitinājums un pašnavnieciskas tieksmes:D

Es ar bērnu tēvu, kopš esmu atpakaļ pilsetā sapratām (pēc tā, ka mums to bieži tā vēlīgi aizrāda sveši cilvēki, vai piem. izsaka līdzjūtību bērnam)- esam ļoti stingri vecāki.
Ja sīkie taisa kaut kādu ņegu-ņagu (veikalā, iepirkumu centrā, spēļu laukumā, ciemos, kafē), ir viens brīdinājums, tad pokerfeisis, stingrs satvēriens aiz rokas un aizvešana prom no notikuma vietas. Tālāk ir varianti, sīkais var sapsihoties, saspītēties un iet mājās(tas protams nav forši pašam pieaugušajam arī, bet jāsaņemas :D ) vai nomierināties, un mēs ejam atpakaļ mēģināt vēlreiz. Protams, jo vecāki viņi paliek, jo biežāk izvēlas otro variantu, vai vispār līdz izvēlei nemaz nenonāk.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?