tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2011-12-13 10:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:restorāni

Da Antonio

Vakar sanāca tikšanās ar draudzeni un viņa piedāvāja iečekot kādu no diviem itāļu restorāniem, kas atrodas uz Pulkveža Brieža ielas.

Izlēmām iet uz "Da Antonio", kas atrodas viesnīcā "Domina Inn Riga", taču to, ka tas ir viesnīcas restorāns vispār nevar manīt. Iekārtojums tāds, kāds manam draugam uzdzen šermuļus un feispalmus - baltie galdauti līdz grīdai, glāzes, viesmīles vienādos, garos talāros, ar jostu, kas kā bante sasieta uz muguras, utt. Taču Pulveža Brieža ielai piestāv tādi smalkumi. Turklāt tā kā tagad jebkurš restorāns var tikai priecāties par kaut vienu apmeklētāju (kad ienācām, bijām vienīgās tobrīd), tad droši sēdāmies foršākajā vietā pie galdiņa ar skatu uz ielu caur Xmasu noskaņās ieturētu logu.

Izvēlējāmies lazanju un tējkanniņu ar piparmētru tēju, kopā samaksājām 14,08 Ls (10% no summas ir obligātā maksa par apkalpošanu). Pamatēdieni bija dārgi - lētākais, laikam, 7 Ls, vidēji - 12 Ls un uz augšu (kas decembrī nav īsti pa kabatai, ja ir pašķērdēts budžets Xmasu dāvanu sakarā). Pastas vidēji 4-6 Ls. Salātu un zupu karti pārāk neizpētīju. Vīni pudelēs - padsmit Ls un uz augšu. Īpašo vīnu piedāvājums glāzē maksāja 3,5 Ls - par dārgu.

Atšķirībā no "Da Sergio", kas man ļoti patīk atmosfēras un ēdiena ziņā, "Da Antonio" neaizmirsa  atnest arī uzgraužamās itāliskās maizes standziņas (salmiņus?) un arī divus mazus trauciņus ar garšīgu pastu, ko uzsmērēt uz maizes. Restorānam tas neizmaksā pārāk daudz (būtībā, tas, visticamāk ir ierēķināts ēdienu cenās), bet tas rada pozitīvas emocijas (jes - kaut kas ķipa bez maksas!) un liek šai vietai izcelties uz to fõna, kur par šādiem būtiskiem sīkumiem nav padomāts. The devil is in the details!

Lazanja bija ļoti garšīga un pat vienkāršā piparmētru tēja. Viesmīles arī bija laipnas un ātras, tā kā obligātie 10% no rēķina, kas aiziet apkalpošanai manās acīs pilnīgi noteikti bija attaisnojami.

Kādos gadījumos iet un ar ko? Tad, kad ietestēti pārējie itāļu restorāni. Jāiet kopā ar draudzenēm. Boifrendiem diez vai pārāk patiks. Ar boifrendiem jāiet tur, kur dod labus alus un lielus steikus (ja vien jūsu boifrends ir tēviņš nevis hipsters).



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]missalise
2011-12-13 11:57 (saite)
Man patīk bojfrendu iedalījums, trāpīgi teikts. :)

(Atbildēt uz šo)


[info]kini
2011-12-13 13:45 (saite)
Nez, manējais pēc hipstera neizskatās, bet ar viņu var iet dajebkur :D

(Atbildēt uz šo)


[info]vins
2011-12-13 17:48 (saite)
Vakardien tiesi biju Ostas skatos.
Steiks vareja but lielaks. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-13 17:51 (saite)
Mazgāju rokas nevainībā! Par to, ka porcijas nav diženas, es minēju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zeme
2011-12-20 07:31 (saite)
ai. Galdauts un kkas dārgs, kam nevajadzētu būt dārgam!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-20 09:38 (saite)
Kurus restorānus Rīgā tu ieteiktu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?