Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2007-09-15 22:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Izdomāju tādu lietu, ka ļoti daudzām attiecībām pamatā ir lojalitāte, bet šobrīd nav tāda lieta, kā lojalitātes pārbaudes. Nu vismaz es nezinu. Manuprāt, šitā joma varētu būt visai perspektīva. Piemēram, izstrādāt veidus kā noteikt darbinieka lojalitāti uzņēmumā. Zinot darbinieku lojalitāte var arī attiecīgi izveidot stratēģiju, ka labāk paaugstināt lojālo darbinieku nekā nelojālo, jo nelojālajam aizejot vajadzēt aizpildīt augstāku pozīciju.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]traksaule
2007-09-16 13:35 (saite)
Tātad nejlojāls cilvēks ir neizdevīgs? Kas vispār ir lojāls? Lojalitāti jebkurā gadījumā var sagrozīt, kā kuro reizi ir izdevīgi, lai kaut ko pasludinātu par nelojālu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-16 14:52 (saite)
Jo mazāk lojāls cilvēks, jo mazāk uzticams. Ja cilvēks nav pārāk lojāls, tad jebkurā brīdī Tev var iedurt nazi mugurā.
Lojalitāte, manuprāt, ir uzticamība. Tas ir aptuveni tā, ka Tu nestādi savu pašlabumu augstāk par to, ko kādam esi apsolījis. Tu paliec uzticīgs neatkarīgi no apstākļiem. Jo ilgāk paliec uzticīgs, pie grūtākiem apstākļiem, jo lojālāks esi. Nelojālam cilvēkam, piemēram, pietiektu piesolīt kaut ko vairāk, lai viņš daudz nedomājot mainītu savu piederību.

Lojalitāti nevar tā vienkārši sagrozīt. Tās lielums ir cilvēkā iekšā, sagrozīt to var tikai cilvēki, kas to interpretē. Pavisam triviāla pārbaude varētu būt tāda, ka piezvana darbiniekam un uzdodas par kādas citas kompānijas pārstāvi un piedāvā mainīt darbu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traksaule
2007-09-17 19:04 (saite)
Un kā vēl var sagrozīt!!! Kaut vai piem PSRS laikos. Iedomājies, ja darbadevējs būtu kompartijas nesavtīgs biedrs uz tās patriots, bet izrādītos, ka darba ņēmējs ir PSRS nelojāls kadrs, tad, lai cik viņš labi strādātu, viņu atlaidīs, kaut vai viņš pēc savas būtības uzņēmumam ir bijis uzticīgs. Nu, kkā tā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-17 22:12 (saite)
Tas nesagroza šī darbinieka lojalitāti pret uzņēmumu. Tas, ka kāds cits šo lojalitāti negrib patiesi izmērīt jau ir cits jautājums. Lojalitāte ir cilvēka iekšējs faktors, ko ārēji varētu mēģināt aptuveni noskaidrot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?