Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2012-06-13 11:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pavārmāksla
Ja ir nepieciešamība gatavot, tad lēnā garā to var arī apgūt un kaut ko prātīgu sataisīt. Ja vēl pieturas pie principa, ka garšīgas lietas mēdz būt vienkāršas, tad tas vispār ir samērā vienkārši.
Lai gan lielāka problēma ir tā, ka ēst sanāk diezgan vēlu.

Tagad esmu jau izkopis pirmo klasisko ēdienu - cūkgaļas muguras karbonāde gabals ar kartupeļiem. Laikietilpīgākais process - nomizot kartupeļus.
Pagatavošana norit ļoti vienkārši - nopērk apmēram 1.5kg smagu gabalu gaļas. Vēlams ar ādu, tad ir sulīgāks. Nopērkam (ja vēl nav palikuši no kādas citas reizes) kartupeļus un kādus 10 no tiem nomizojam. Paņemam atbilstoša lieluma trauku, pa vidu ieliekam gaļu un pa malām saliekam sagrieztus kartupeļus. Tālāk ir pat nelielas izvēles iespējas, to visu vienkārši var likt cepeškrāsnī, var pārklāt ar sieru, vai arī uzbērt virsū kādas garšvielas. Tālāk atliek to visu cept pusotru stundu cepeškrāsnī uz apmēram 200C. Var arī pacept ilgāk, bet parasti jau būs vēls un gribēsies ēst.
Ja vien jums nav liela ģimene, tad pietiks vairākām dienām.

Komentāros droši var likt citas labas receptes, kur darbību skaits ir max 7 (vēlams mazāk) un sagatavošanas laiks apmēram 30 minūtes.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2012-06-13 15:23 (saite)
izklausās garšīgi.
no saldajiem rabarberu (ābolu) šarlote:
sakuļ olas ar cukuru, (kādas 3, bet var vairāk, ja liela veidne), pielej glāzi kefīra, trīs ēdamkarotes miltu (uz katru olu pa vienai), pievieno cepamo pulveri un lej veidnē, kuras apakšā salikti sagriezgu ābolu gabaliņi, var apkaisīt ar cukuru un kanēli, cep 180 grādoskādu pusstundu.
varbūt izklausās sarežģīti, bet ir ļoti vienkārši

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2012-06-13 15:30 (saite)
mans firmas ēdiens ir gulašs - apcep gaļu (sagriež tādas formas gabaliņos, kas labāk patīk), kopā ar lauru lapām, pētersīļa sakni vai burkānu ieliek katliņā sautēties kādu stundu vai kamēr noskatās kādu seriāla sēriju, pieliek skābo krējumu, kad uzburbuļo, tad arī miltus un ņamma gatava. es sautēju krietni ilgāk, jo parasti paraleli daru vēl simts citus darbus.

un vēl ļoti garšīgi ir, ja uz pannas sacep matlo gaļu, sīpolus, rīvētus burkānus, ķirbi un krējumā sasautē ar rīsiem. šim pat bija tāds šiks nosaukums, ko neatceros

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?