Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-11-12 10:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:logika, tapat, zurnalisti

Šorīt no rīta sanāca dzirdēt pa radio kārtējo žurnālista izteikumu. Redz, ierēdņi tagad argumentējot pret vienotās darba samaksas ieviešanu izmantojot to, ka lēmuma pieņēmējiem vajagot pārstāt būt tik emocionāliem. Žurnālista aptuvenais teksts - "Jā, šādos gadījumos vajadzētu sagaidīt no ierēdņiem argumentētus izteikumus, nevis kaut kādas atrunas".

Njā, būtu žurnālists kaut ko mācījies par loģiku, tad varbūt saprastu, ka šādos gadījumos argumentēti izteicieni īsti neder - uz emocionāliem izteikumiem nav iespējams atbildēt ar loģiskiem argumentiem. Gribētos redzēt, kā viņš ar loģiskiem argumentiem, piemēram, pārliecina kādu māti, kura emocionāli aizstāv savu bērnu.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]and_eli
2009-11-14 13:23 (saite)
Es vairāk sliecos runāt nevis par individuālu taktiku, bet par pūli...
Individuālā viss skaidrs, ar Tevi runā, Tevi uzklausa, Tu stāsti, pamato un izsaki priekšlikumus... Bet pūļa motīvus (piemēram streikotāju, protestētāju) izsaka tikai nedaudzi - lielākoties - neadekvātie un emociju varā esošie, tas dod maldīgu priekšstatu, par visu pūli kopumā :)
Nu gan atkārtojos un man jau sen skaidrs, ka mums abiem viss ir skaidrs, tāpēc labāk aizsāc kādu citu diskusiju, varbūt rezultatīvāku.... Piemēram par to, kā mēs varētu risināt krīzi, netradicionālā veidā? :) Protams, ja ir tāda interese diskutēt ar mani :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-11-14 13:34 (saite)
Pūlis tāpēc ir pūlis, ka tas ir vadāms un tie daži, kas pauž tā viedokli, visdrīzāk arī pārstāv pūļa viedokli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?