Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-05-12 13:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Šodien dzirdēju normālu domu par to, ka demokrātija nekam neder. Respektīvi, demokrātijā pēc būtības lielākā vara pieder cilvēkiem, kuri nav pietiekami izglītoti. Šos cilvēkus ir, manuprāt, daudz vienkāršāk kontrolēt un vadīt, kas nozīmē, ka pie varas nenonāk cilvēki, kuri patiešām varētu veidot labāku sabiedrību, bet cilvēki, kuri spēj labāk pārliecināt šo masu. Tagad arī tiek runāts par izglītības un zinātnes nozīme valsts attīstībā, taču masas jau šo nozīmi visdrīzāk pārāk neizprot. Toties pabalsta samazināšanu vai slimnīcas slēgšanu izprot daudz labāk, jo tas sagādā tūlītējas neērtības.

Varbūt vajadzētu ieviest balsošanas kvalifikācijas testu? Automašīnai vajag vadīšanas apliecību, lai parādītu, ka neapdraudi pārējo sabiedrību, tad kāpēc vēlēšanām nevajag šādu apliecību, jo var taču ievēlēt cilvēku, kuram nav pārāk labi mērķi, kas pēc būtības var apdraudēt visu sabiedrību?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ee
2009-05-12 16:47 (saite)
Jāslēdz nevis puse, bet vismaz 2/3 augstākās izglītības iestādes Latvijā. Un kvalitāte jāuzlabo netikai paliekošajās augstākajās, bet pat vairāk - pamata, vidējā un arodu izglītības iestādes. Jā un, jāatceļ noteikums, ka ar nesekmību var tikt vidusskolā, bet nevar arodskolās.
Augstākai izglītībai ir jābūt vai nu par maksu, vai arī ar noteikumu, ka, ja mācies budžetā, tad pēc beigšanas vismaz gads ir jāatstrādā kādā valsts iestādē vai valsts zinātniskā iestādē, ko var darīt paralēli studijām..
Ai, vispār, ieceliet mani par izglītības ministru, visu sakārtošu! :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]x_girl_y
2009-05-12 16:56 (saite)
Manuprāt tas, ka izglītība ir par maksu, tas jau ir viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem - jo tas nozīmē, ka to var iegūt jebkurš, kuram varbūt pat nav ne mazākās vēlēšanās mācīties, nav sekmības, vai attiecīgo zināšanu. Lūk budžeta vietas rada to konkurenci un parāda kuri ir spējīgākie un gribošākie mācīties.
Bet diemžēl baidos, ja arī uzlabotu tā teikt izglītības kvalitāti, ko arī, protams, būtu jādara, vienalga atradīsies cilvēki, kas tam visam izšļūks cauri neko nedarot. Tajā attieksmē un domāšanā cilvēkiem ir tās lielākās problēmas.
Bet vispār, jā - piesaki savu kandidatūru un sakārto izglītības sistēmu, valsti ar pie reizes derētu! :D Mēs par tevi balsosim! ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mat
2009-05-12 17:12 (saite)
Problēma nav maksāšanā. Problēma ir faktā, kā ir sakārtota visa izglītības sistēma. Vienkārši ir uzstādīti pārāk zemi kritēriji. Tie paši, kas tevi apmāca, arī izsniedz diplomu. Pat, ja notiktu kāda rotācija, tad nekas baigi nemainītos, jo LV ir vienkārši pārāk maza un viss tāpat visdrīzāk paliktu kaimiņu būšanas līmenī.

Turklāt, tālāk ir nākamais solis - cik liels ir pieprasījums pēc patiešām kvalificētiem speciālistiem? Lielajās kodēšanas firmās LV nevajag overqualified strādniekus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?