Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-05-12 13:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Šodien dzirdēju normālu domu par to, ka demokrātija nekam neder. Respektīvi, demokrātijā pēc būtības lielākā vara pieder cilvēkiem, kuri nav pietiekami izglītoti. Šos cilvēkus ir, manuprāt, daudz vienkāršāk kontrolēt un vadīt, kas nozīmē, ka pie varas nenonāk cilvēki, kuri patiešām varētu veidot labāku sabiedrību, bet cilvēki, kuri spēj labāk pārliecināt šo masu. Tagad arī tiek runāts par izglītības un zinātnes nozīme valsts attīstībā, taču masas jau šo nozīmi visdrīzāk pārāk neizprot. Toties pabalsta samazināšanu vai slimnīcas slēgšanu izprot daudz labāk, jo tas sagādā tūlītējas neērtības.

Varbūt vajadzētu ieviest balsošanas kvalifikācijas testu? Automašīnai vajag vadīšanas apliecību, lai parādītu, ka neapdraudi pārējo sabiedrību, tad kāpēc vēlēšanām nevajag šādu apliecību, jo var taču ievēlēt cilvēku, kuram nav pārāk labi mērķi, kas pēc būtības var apdraudēt visu sabiedrību?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mat
2009-05-12 16:20 (saite)
Pareizi ir - darīsim vieglāko - iegūsim pseido-izglītību, jo tā ir vienkāršāk. Turklāt, šādi var sākt jau normāli dzīvot vēl neiegūstot to ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]x_girl_y
2009-05-12 16:32 (saite)
Nea. Nepareizi tu mani saprati. Un es pati netiecos uz nekādu pseido izglītību, bet godīgi gribu apgūt amatu, kas man pašai interesē un ko mana konkrētā augstskola spēj man iemācīt kvalitatīvi. Un tavai zināšanai es nemaz nevaru sākt normāli dzīvot un strādāt savā specialitātē, neiegūstot diplomu. Un diploms man ir tikai praktisku iemaņu un teorijas, reālu zināšanu spējas izmantot praksē apliecinājums. Un arī pēc šī diploma iegūšanas man vēl būs jānokārto pārbaudījumi, lai es tiktu pie licences.
Takā es tikai atbalstu tos cilvēkus, kas reāli grib kko darīt, iemācīties un spēt nevis sēdēt mājās un adīt. Un tādu cilvēku man tomēr gribētos domāt, ka nav mazums. Var jau būt, ka es maldos spriežot tikai pēc sevis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-05-12 17:03 (saite)
Damm, es taču beigās pieliku ";)".

Cilvēkiem ir nepieciešams piedāvāt iespējas - mācīties un apgūt, jo reizēm viņi vienkārši paši nav spējīgi tādas radīt. Cilvēki, kas šādas iespējas gribētu izmantot droši vien jau arī atrastos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]x_girl_y
2009-05-12 17:07 (saite)
+1 :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?