Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-12-18 15:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:selected

izdomāju, ka ziemassvētku pasakas vietā labāk izstāstīšu jums storiju par kaķeni Mīci, to man pašam pirms dažām dienām izstāstīja māmuķis. stāsts ir reāls, visu varoņu vārdi ir īsti, tādēļ
99% no tiem labāk pat nepieminēt, iztiksim ar vienu.

tātad, kaķis Mīce no sākuma nemaz nebija nekāds kaķis Mīce. tā bija vientuļa, pa ielām klaiņojoša bezvārda kaķene, kura pēkšņi sev atrada piestātni - tepiķu tīrītavu. grūti pateikt, kādēļ kaķis
izdomāja sev šādu mājasvietu, jo tur nu nekā nav, izņemot betonu un rūcošas mašīnas, pie kurām pārāk ziņkārīgiem kaķiem nebūtu ieteicams rādīties - aprīs vienā setā.

drīzumā uzradās kaķa saimnieki, viņi arī noteikti bija devuši kaķim kādu vārdu, bet to mēs nezinam. šie cilvēki, rūpējoties par sava mīluļa tālāko likteni, izsludināja nelielu konkursu tīrītavas darbinieku starpā - uzvarētājs saņemtu divdesmit latu prēmiju par piespiedu eitanāzijas paveikšanu Mīcei, kas tad vēl nebija Mīce. tīrītavas kolektīvs, no kura neviens nebija pamanījies iekļūt "Kluba" miljonāru sarakstā, nopietni aizdomājās. kaķim sākās interesanta dzīve. no vienas puses - zvērīgie agregāti, no otras - slepeni pakaļ skraidošais personāls ar nelabiem nolūkiem, no trešās - bads, jo cilvēki, kas katru dienu tevi grib nobeigt, nav pārāk motivēti arī iedot tev ēdienu, bet dzelzs un betona grauzšana vēl arī nav līdz galam apgūta.

taču Mīce, kas vēl tad nebija Mīce, ātri vien pielāgojās telpai. viņu neviens nespēja noķert. kaķis traucās starp mašīnām, kājām un rokām. tā tas turpinājās vairākus mēnešus. Mīce, kas vēl tad nebija Mīce, krietni nokritās svarā, taču šo vietu atteicās pamest. māmuķis, kurai tīrītavā bija reizi mēnesī savējās ģēlas, uzzinājusi par šo kaķi, nolēma pieiet situācijai mazliet savādāk - viņai līdzi bija polietilēna maisiņš ar puskilogramu maltās gaļas. produkts nekavējoties tika piedāvāts tīrītavas teriblenfantam, kuru kaķene Mīce, kas uz to brīdi jau bija pamanījusies kļūt par kaķeni Mīci,
notiesāja minūtes laikā. Pēc tam, nedaudz padomājusi, apēda arī polietilēna maisiņu.

tagad Mīce ir krietni vien pieņēmusies svarā. ēdienu uz maiņām viņai stiepj viss kolektīvs, katrs darbinieks. "viņa tur ir kā saimniece", citēju māmuķi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]marina
2006-12-18 15:59 (saite)
drausmīgi forši:)

(Atbildēt uz šo)


[info]aleja
2006-12-18 16:11 (saite)
dīvani, ka, atrodoties vairākus mēnešus pusbada stāvoklī, bet pēc tam aprijot puskilogramu maltās gaļas un polietilēna maisiņu, kaķene Mīce nenobeidzās.

cik zinu, šāda rijība pēc bada ir nāvējoša

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-12-18 16:15 (saite)
kāda pusbada? es taču rakstīju - bada
tur ir tikai betons, caur kuru neizlīdīs neviena pele, kā arī agregāti.
nu bet kaķis labi zin, ko dara (viena no storija morālēm, imho)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aleja
2006-12-18 16:27 (saite)
es tomēr pieņemu, ka kaut ko kaķene Mīce tomēr būs ēdusi. varbūt pa naktīm gāja medībās. pretējā gadījumā viņa noteikti nomirtu pēc puskilo gaļas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2006-12-18 16:38 (saite)
viņa nevarēja būt pametusi telpu
māmuķis teica, ka viņa tur (pēc darbinieku vārdiem) esot kļuvusi divreiz mazāka, nekā sākumā. značit, nepameta teritoriju.
bet vispār, paskaties uz bezsaimnieku kaķiem, no kā viņi vispār pārtiek; vienīgā reālā pārtika imho viņiem būtu atrodama miskastēs, bet es esmu redzējis varbūt vienreiz pa gadu kaķi dzīvojamies dzīvojamies pa miskastēm. kas vēl? peles pagrabos. labi, bet cik to peļu vispār tur ir? nu, noķēra pa piecām dienām vienu, bet tas arī viss. tāpēc ēd visādus draņķus, ko atrod uz ielas, organisms kļūst rūdīts, pie tam tas jau ģenētiski atražojas. tāda ir mana versija par kaķiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gary_crant
2006-12-18 16:20 (saite)
ejnuej

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2006-12-18 16:12 (saite)
'Ot dzīvesdziņa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-12-18 16:16 (saite)
ne tikai

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]siltavieta
2006-12-18 16:35 (saite)
man šis lika padomāt par kolektīva divkosīgo dabu

(Atbildēt uz šo)


[info]prtg
2006-12-18 16:38 (saite)
Svarā pieņemas dēļ tā, ka viss apēstais paliek maisiņā, ja?

(Atbildēt uz šo)


[info]polaris
2006-12-18 16:59 (saite)
...skaists stāsts; mana kaķene arī ir dzimusi zem smago mašīnu svariem, piem., tikai viņai noveicās, man šķiet viņa tagad ir ļoti laimīga:))

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?