Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2020-12-23 20:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rādžiņā bija pacēlies interesants jautājums par valodu mācīšanās un vispār atmiņas trenēšanas audiovizuālo dualitāti. Uzreiz varu pateikt, ka es neesmu vizuālists. Es esmu supervizuālists, un to ko man mēģina iemācīt ar vokālu, es vispār ņihua nesaprotu un neatceros. Es varu neatcerēties, ko pirms piecām minūtēm man veikalā teica pārdevējs. Toties Tatjanas vēstuli Oņeginam bezmaz pilnā apjomā atceros vienmēr.

Ja es koncertos kādreiz aizmirsu dziesmai vārdus, es pat nemēģināju viņus atcerēties. Es centos atcerēties lapiņu, uz kuras biju tos uzrakstījis, un voila! Mans vēstures pasniedzējs universitātē - Valdis Klišāns ir krutākais un visaizraujošakais pasniedzējs, kāds vien var būt - laikam par Tīreļpurva kaujām reiz lekcijā noblieza tādu Dankērku, ka atrauties nebija iespējams, kurss pat nemēģina pierakstīt, absolūts dramaturģijas meistars. Un es eksāmenā izvelku biļeti par Tīreļpurvu, domāju, nu tūlīt, mana tēma! Un pēkšņi saprotu, ka nevaru pateikt ne vārda. Klišāns tāds pārmetoši iebilst, nu kā tad tā, biju domājis, ka džekiem tas viegli... Atcerējos kaut kad pavirši lasīto jaunlaiku vēstures grāmatu, un tad ar dievu uz pusēm...

Visvājprātīgākais moments - pirmais mēģinājums paklausīties audiogrāmatu. Pat nezinu, kāda vilka pēc (Faulza klasisko "Franču leitnanta draudzeni", vienīgo viņa grāmatu, kuru tā arī tāpēc neesmu izlasījis līdz galam :), taču galvā bija iesēdusies doma, ka tūlīt teicējs man uzburs šo piekrastes pilsētu, jūru ar molu, kas slēpj sevī šīs savādās sievietes noslēpumu...skuju, teicējs man uzbūra galvā degošas ķites un acetona putru! Ja agrāk kaut kas bija viegli nojaušams, tagad tas kļuva betonēti necaurejams. Atrisinājums radās tikai laifhakā - ja atver acis, paskatās pa logu uz tālo mežmalu, un mēģina iedomāties varoņus šādos apstākļos, pat audiogrāmata strādā. Uz laiku.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2020-12-23 20:19 (saite)
O, Klišāns bija mans klases audzinātājs. Nu patiesībā mūsu klase viņam bija vienīgā audzināmā klase. Laikam pēc tam vairs nedeva audzināt jaunatni.:)
Valdis ar gadiem kļūst tikai krutāks un krutāks. Un stāsti aizvien krāšņāki. Un mājas darbi skolēniem aizvien izsmalcinātāki.

(Atbildēt uz šo)


[info]mazaa_mija
2020-12-23 20:32 (saite)
es arī nevaru ciest ka piesārņo fonu tikai trokšņa pēc

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2020-12-24 15:34 (saite)
es nevaru klausīties audiogrāmatas, man ir par lēnu.

es varu lappuses 4 izlasīt pats, kamēr lasītājs vienu ar izteiksmi.

tāpat diezgan reti spēju paciest video intervijas. manā uztverē tas ir bieži vien intervētāju slinkums un nemaksāšana par transkripciju un apstrādi (savulaik sacepos par RL šai sakarā). paretam ir interesanti arī skatīties un klausīties konkrēto cilvēku.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?