Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-03 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
«Ir konkrēta, pilnvarota persona, kura darbojas tavā vietā. Tu viņu pilnvaro principā, ja tu gribi to bankas kontu, tu viņu pilnvaro, un viņš tur darbojas,» raidījumam atklājis kāds taksists, kas darbu Baltic Taxi pametis nesen un kuram arī bijis savs mikrouzņēmums. «Jā, visus maksājumus, visu viņš pārskaita. Licences viņš tai mašīnai pērk, kas ir tā pilnvarotā persona. Viņš visu dara. Viņam (šoferim) nekas nav jādara, viņam ir tikai jāaizbrauc un jāparaksta dokumenti.»
xxx

un?
tas taču vairs nav "tavs" konts, tas ir "mikrouzņēmuma" konts, kāpēc lai tu nevarētu pilnvarot grāmatvedi rīkoties ar mikrouzņēmuma kontu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2016-05-03 15:07 (saite)
Varētu nebūt likumiski. Pašnodarbinātais vai sia pēc definīcijas pats var izlemt, kas kārto viņa grāmatvedību. Ja līgums ar BalticTaxi paredz, ka, lūk, tev ir jādod pilnvara tikai šai vienai dāmai, citādi tu nekādus pakalpojumus nesniegsi, tad to var uzskatīt par šantāžu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2016-05-03 15:15 (saite)
naglis to sauc par franšīzi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2016-05-03 15:19 (saite)
nē, nu taksistam piedāvā noteikumus, kuriem var piekrits vai nepiekrist. nepiekrīti, vari iet strādāt uz pandu. tiesa, neviens negarantē, ka pandā būs kaut kas īpaši savadāks. kad valstī būs vairāk naudas, beigsies arī visas šīs jautrās un aizraujošās shēmas. kamēr nav, tikmēr, pats saproti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-05-03 15:34 (saite)
Tā tik tāda aizbildināšanās par naudas trūkumu. Kalifornijā, kur naudas daudz vairāk, tāda pati shēma bija ar Uber.

Aizraujošāk būs, kad darbinieki sāks stučīt vai streikot par savām tiesībām. Mums te nesen bija jautri, kad dzelzceļi streikoja divas dienas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?