Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-01-28 09:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl, aizskarot nedaudz vakardienas tematiku
mani interesē, kā cilvēki paaudzēs aug
vot, skatieties, abi mani vectēvi ir kaut kur 25cm īsāki par mani, nu ne tikai vecumdienās, bet arī, tā teikt, uzplaukumā
mans tēvs bija metrs astoņdesmit pieci, un es es esmu kaut kur metrs astoņdesmit astoņi vai deviņi
vecāsmātes vēl mazākas, mama arī
ja šāda ģenētiskā progresija turpināsies, man būsu jāproducē latvijas basketbola izlases ceturtais numurs
ceturtajam numuram - piektais

taču kaut kad sāksies garuma recesija
a kad
tā teikt, jautājums dns zinātniekiem


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]honeybee
2015-01-28 13:33 (saite)
1) nu nē, ģenētiskās izmaiņas notiek visu laiku un pilnīgā randomā, vienkārši pavairojas tie, kam tās izmaiņas ir krutākas (vai arī vnk randomā). Teiksim, mūsdienās zīdaiņi ir dafiga lielāki nekā agrāk, jo agrāk tehniski nevarēja tādu 4kg šausmoni piedzemdēt, a tagad neko, izgriež ķeizarā, un šis laimīgi izaug un pavairojas, un jamā māte arī izdzīvo un turpina vairoties.
2) attiecībā uz garumu un tādām lietām tur ir gan ģenētika (gari cilvēki esot pievilcīgāki, KAM GAN ES PRINCIPIĀLI NEPIEKRĪTU, attiecīgi dabū vairāk seksa), gan gēnu ekspresija, t.i., daudzi gēni var izpausties vai neizpausties atkarībā no apstākļiem (piemēram, pietiekami daudz paikas)

/ļoti vienkāršoti to visu izprotot/skaidrojot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-01-28 15:17 (saite)
Pavairojas tās izmaiņas, kas nekavē iespēju radīt pēc iespējas vairāk pēcnācēju un gari vīrieši tiekot pie vairāk seksa, jo daļai sieviešu evolucināri izveidojusies preference garš=veselīgs, spēj sev daudz paikas saķert=labs tēva materiāls. Tāpat garš=pamanāmāks=lielāka iespēja nonākt varas pozīcijās=duadz, daudz vairāk seksa. (smieklīgi, bet tajā pašā Amerikā prezidenta vēlēšanās garākais kandidāts uzvar daudz biežāk, nekā īsākais. Un visi viņi ir garāki par amerikāņiem vidusmēra).




Ko ķeizari gan rada (ē.. atceļ?) selekcijas spiedienu tas ir galvaskausu izmērs. Tagad jau ir kas, trešā ķeizaru paaudze? Un jo tālāk iet, jo vairāk lielgalvainie izdzīvojušie satiekas un rada nākamo vēl lielgalvaināku paaudzi, kur bez ķeizara vispār nav variantu. Un visi 'vēl neviens iekšā nav palicis' skandinātāji var aiziet aiz stūrīša nervozi uzsmēķēt.

Par ietekmi uz intelektu zinātne pagaidām klusē - varētu arī būt, ka pagaidām medicīna vēl nav tik kruta, lai potenciālo intelekta ieguvumu nenočakarētu ar kaut kādiem ar ķeizaru saistītiem apstākļiem - par ātru, par vēlu, ne tā, vēl kaut kā. Bet kas interesanti tieši antropoloģiski - izrādās pēdējās dažas tūkstošgades cilvēku galvaskausi palika ar katru paaudzi mazāki - līdz dažas paaudzes atpakaļ tie ir atkal sākuši strauji palielināties un atguvuši visu zaudēto. Tikai virziens palielinājumam cits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?