Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-01-04 12:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:atradis problēmas

lūk, ko man paskaidrojiet:
kāpēc slāvi (man liekas - visi, bet es šo tematu patiešām nepārzinu) sev sarunvalodā saīsina vārdus? Kad es par to aizdomājos, man no sākuma likās - tiek vienkārši saīsināti garie un neērtie grieķu vārdi, kas ir lielākajai daļai slāvu vīriešiem un sievietēm. Teiksim, Viktorija-Vika, Ksenija-Ksjuša, Aleksandra-Saša (es gan nevaru ierubīties, no kurienes ir šādas transformācijas, tāpat Jevgēņija-Žeņa, nevis Jeva, piemēram).
domāju tālāk: nea. kaut vai Olga-Oļa. Īss vārds, bet tiek saīsināts anyway.
un, piemēram, vārds "Darja" (kas jau nu galīgi ir senkrievu nevis grieķu vārds (jau teicu, ka terminoloģijā šeit nerubījos))tiek īsināts uz "Daša"



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

oftopiks
[info]skuka
2006-01-04 19:44 (saite)
Pribalķijskoje puskonaladočnoje upravļeņije Orgpiščeprom. Mana kādreizējā darba vieta. eh, pat nostalģiju uzdzina - kādus liķierus tantes mājās taisīja!

* paskaidrošu,- mani kolēgas nodarbojās ar spirta ražošanas iekārtu "uzstādīšanu un palaišanu" visā Baltijā, iekaitot Kaļiņingradas apgabalu, no kā izrietēja uz spirta bāzes pašbrūvētu dzērienu pārpilnība un lietošana darba laikā, kā arī kolektīva komandējumi uz brālīgajām republikām, kuros visi ar visām - un otrādi - bija pārgulējuši.
tā kā es biju tikai māksliniece-noformētāja, no iekārtām neko nejēdzu un dienas vadīju, štancējot socialistiskā darba sacensību planšetes, otrā daļa (pārgulēšana ar visiem) uz mani neattiecās, toties alkohola lietošanā noliku visus GDA.
bet kopumā - sodoma un gomora, mīlīši. ne mežonīgā, ne attīstītā kapitālisma sabiedrībās nekas tāds nav iespējams. Kolektīvā bija 30 cilvēku, katram svinēja dzimšanas dienu un vārda dienu, tas ir - 60 darba dienas gadā tika strādāts līdz 12.00. pēc tam durvis slēdza, sievietes uz vietas gatavoja rosolus un pildītās olas improvizētajā virtuvītē, vilka no somām olu, kafijas, kakao, ķiršu, upeņu, aveņu u.c. liķierus, sabīdīja rakstāmgaldus - ap 14.00 varēja sākties. reti kad beidzās pirms pusnakts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?