Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2013-06-29 13:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
racketeer daily
Autortiesību aizsardzības aģentūra AKKA/LAA grib iekasēt naudu par Latvijas jogu pasākumā atskaņoto mūziku. Autortiesību aizstāvji netic, ka jogi paši var muzikāli improvizēt un ir pārliecināti, ka Vasaras saulgriežos nelikumīgi izmantojuši citu autoru skaņdarbus.

20. jūnijā Latvijas jogu kustība Rīgā, Rātslaukumā, rīkoja Vasaras saulgriežiem veltītu zibakciju, kuras laikā, skanot bungu melodijām, jogi izpildīja dažādus vingrojumus. Autortiesību aizstāvji „saules pielūdzējiem” pieprasīja iesniegt dziesmu sarakstu, kuras tika atskaņotas zibakcijā, vēsta portāls mixnews.lv.
[...]
„Viņiem radās iebildumi par to, ka bija izmantota melodija. AKKA/LAA sacīja, ka mums bija nepieciešams iegūt sertifikātu, pirms izmantojam melodijas. Bet lieta tāda, ka muzikālais priekšnesums, kas skanēja flešmobā, bija jogu improvizācija. Neviens pirms tam to melodiju nebija dzirdējis un nedzirdēs, tāpēc ka to bija radījusi atmosfēra,” paskaidroja organizatore.

Taču autortiesību aizstāvji jogiem netic. Pēc AKKA/LAA pārstāves Ženijas Konones teiktā, jogas piekritēji nevarēja paši sacerēt mūziku. „Improvizācijas pamatā ir kāds autordarbs. Tāpēc mēs palūdzām jogiem sarakstu ar izmantoto kompozīciju nosaukumiem. Ja izrādīsies, ka melodijas ir aizsargātas ar autortiesībām, tad nāksies maksāt,” saka Konone.
xx
[joks par diksiju]
anālā organizācija, protams, savu imidžu jau ir novedusi līdz lauku tualetes statusam. zaļā muša ženija, oh



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zirka
2013-06-29 13:57 (saite)
par mūziku skaistu un nemelodisku: turpmāk publiski par velti izpildāma tikai noise mūzika.

(Atbildēt uz šo)


[info]auksts_entelekt
2013-06-29 14:04 (saite)
nesaprotu, kāpēc viņi vēl nav ķērušies klāt deju soļu autortiesību aizstāvībai.

(Atbildēt uz šo)


[info]biezpientaure
2013-06-29 14:04 (saite)
Jebkuram autoram būtu katru dienu jāveido pieraksti, lai pēc tam pierādītu ka nav uzsildījušies ar citu autoru skaņdarbiem. Visdrošāk būtu lietot sertificētas atmiņas dzēšanas tabletes tieši pirms komponēšanas.

(Atbildēt uz šo)


[info]devour
2013-06-29 14:05 (saite)
vaaaaaaau *facepalm*

(Atbildēt uz šo)


[info]auksts_entelekt
2013-06-29 14:20 (saite)
pag, bet, vai tad autortiesību atlīdzība nebija jāmaksā tikai tad, ja mūzika tiek izmantota komercijai vai tās veicināšanai?
Tas jogas pasākums bija kaut kāda koncerta ietvaros, vai kā?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?