Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2013-02-25 11:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pateikšu kaut ko revolucionāru, bet patiesu
es daudz par to esmu domājis, ļoti daudz

karoče

cilvēkiem nav dzimuma
cilvēkiem ir tikai iespējas
lielākais vairums iespēju ierobežojumiem atrodas psiholoģiskajā sfērā, nevis ģenētiskajā


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2013-02-25 13:56 (saite)
erm.

jā. un nē.

i mean, es nevaru tā uz sitiena vismaz iedomāties kādu profesiju, kurā nevarētu būt veiksmīgas sievietes. vai vīrieši. tai pat laikā profesija -- tā ir sociāla konstrukcija.

savukārt, palabo mani, ja kļūdos, bet ģenētiskās atšķirības pa lielam taču ir tās, kas nosaka, ka, piemēram, ir vairāki sporta veidi, kur ir sieviešu komandas un vīriešu, un kuras savā starpā parasti nesacenšās, jo tur rezultāts būtu iepriekš jau ļoti paredzams?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-02-25 14:22 (saite)
kā lai to pasaka
sociālas konstrukcijas nav profesijas. sociālas konstrukcijas ir tas, ko mēs saucam par vīriešiem un sievietēm, ko mēs, kā uzbūvētas sociāls konstrukcijas uzskatām par citām sociālām konstrukcijām. lai arī to visu esam, tipa, projektējuši paši. es nezinu, vai tu saprati.

atšķirības eksistē - tajā, lai mēs kā suga izdzīvotu, daļai ir krāns, daļa spēj radīt mūsu pēcnācējus, taču mēs, džeki^^ savstarpēji nebūt neesam tik identiski, kā mūs vēlētos redzēt džuses^^ - kā divmetrīgus, gaišmatainus, zilacainus mūžīgi 25-gadīgus biedrus, kas spētu uzcirst trijotni bērnu vienā piegājienā. mēs savstarpēji arī esam ārkārtgi dažādi, tāpat kā viņas savstarpēji ir ārkārtīgi dažādas. vienkārši vinas savstarpēji to neredz, un mēs arī to savstarpēji neredzam.

tajā, ka daļa ir fiziski spēcīgāka, daļa ir glītāka, daļa ir gudrāka, daļa ir viltīgāka, daļa ir funnygāka, daļa ir noslēpumaināka, daļa ir maigāka, daļa ir rupjāka, daļai uztveres receptori mīl saldējumu par pieciem procentiem vairāk, nekā cita - tajā ir arī visa cilvēka daba,mēs esam pārāk dažādi, lai mūs sadalītu vienkārši kaut kādos sieviešu pisējos un vīriešu pisējos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2013-02-25 14:44 (saite)
Pag, pag.

Atkal jau, jā un nē.

Jā, mēs esam dažādi un tai skaitā robeža starp to, ko kurā vidē sauc par sievieti un ko par vīrieti, arī ir nosacīta. Tai pat laikā, mūsu dažādību ir bieži vien jēgpilni ielikt noteiktos rāmjos un daļu no tās neņemt vērā, lai būtu iespējams kādu mērķu labā lietot noteikta līmeņa abstrakcijas un sadalījumus.

Piemēram, laikam tev(?) te bija nesen teksts par pēdējiem cilvēkiem uz vientuļas salas, tur, tipa 1 sieviete un 2 vīrieši vai otrādi.

Ja tā vietā uz tās salas pēdējie uz Zemes palikušie dzīvie būtu tikai 3 vīrieši vai tikai 3 sievietes. Tad atbilde uz jautājumu par cilvēces izdzīvošanu būtu viennozīmīgi skaidra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?