Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-11-12 14:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kaads man var paskaidrot, kaadaa tiesiskaa celjaa krievija iebilst pret to, ka baltijas valstiis tiek tiesaati cilveeki, kas ir deporteejushi citus cilveekus
tagad vinji protestee pret to, ka lietuvaa kaut kaadu kaarteejo pensionaaru taisaas likt cietumaa

jbtv, man liekas, ka noziegums "deportaacija" ir fikseets pasaakums jebkuras valsts likumdoshanaa sadaljaa "noziegumi pret cilveeci"
tobish, tie nav striidiigie likumi par kara noziegumiem un nirnbergas praavaam
tas ir chotka reglamenteets kriminaallikums, taads pats kaa par zaadziibu vai slepkaviibu, peec latvijas likumdoshanas par to dod, ja nemaldos, no 3 liidz 15, atkariibaa no vagonu skaita, atvainojos par melno humoru

es nerubiijos, pret ko sheit var protesteet vai ko apstriideet


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]torch
2012-11-12 15:40 (saite)
Nu tad beidzot pamanīji? Krievija protestē pret visu, ko Baltijas valstis dara saistībā ar okupāciju/pēcokupācijas seku likvidēšanu.
Un tur jau vairs nav svarīgi, ko darīja (iespējamie) noziedznieki, bet gan, fakts pats, ka tiek kaut kas kustināts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-11-12 15:49 (saite)
nee, es esmu pamaniijis
tagad aizdomaajos par to, kaa tehniski var apstriideet procesu, tobish, APSTRIIDEET VALSTS KRIMINAALLIKUMU?! )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]torch
2012-11-12 15:57 (saite)
Nu jā, ar Krieviju vienmēr ir jautri par to, cik tālu galējībās viņi iet :) un ne tikai attiecībā pret "pribaļķiku", bet arī pret ASV (kaut vai tikko Sīrijas gadījums) un citiem (īpaši, Krievu opozīciju)

Ir jautri skatīties no malas, skumji būt vidū

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2012-11-12 16:20 (saite)
> tagad aizdomaajos par to, kaa tehniski var apstriideet procesu, tobish, APSTRIIDEET VALSTS KRIMINAALLIKUMU?! )


Īzī. Piemēram, var bļaut, ka deportācijas notika laikā, kad bija citi likumi. Cik zinu, viens no puslīdz globāliem likumdošanas pamatiem ir, ka nevar tiesāt pēc tagadējiem likumiem par noziegumu, kas izdarīts, kad šis likums vēl nebija spēkā. :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2012-11-12 17:29 (saite)
Tieši tā, visticamāk, ka tāds arī ir tas arguments. Laikā, kad deportācijas notika, tad spēkā bija LietPSR Kriminālkodekss, kas deportācijas ne tikai nenosodīja, bet, visticamāk, visādi slavēja un veicināja.

Līdz ar to Lietuvas tiesām būs pienākums pieradīt, ka apsūdzētajam attiecīgajā laikā bija jāzin tas, ka (vai) deportācijas aizliedza starptautiskās tiesības. Par to arī bija dziesma ECT Kononova spriedumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-11-12 16:43 (saite)
kad tev piederēs aptuveni puse Rīgas resursu, varēsi izvirzīt ultimātu Zoļikam, ka viņi tur nepareizi šķērso sliedes, bet bolderājiešiem pieprasīt taisīt 3 pietupienus un teikt kū. un tas būs abpusēji saprotami arī bez visādiem kodeksiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2012-11-12 17:39 (saite)
Nuss, mēs jau tieši tāpat protestējam un šamos par sliktajiem dēvējam, kad tur kādus tur savējos huligānskuķus ietupina par konkrētu pantu, kurš pastāv aš visu valstu krimināllikumos. Tb ja gribi kaimiņam atgādināt, ka nekādi draudziņi neesat, tad nekas nav vieglāk kā apšaubīt tā tiesu prakses sodu samērojamību ar nodarīto (tb pantu pat nevajag apšaubīt, pietiek jau ar vēlmi kādu ietupināt). Šķiet, ka šitā tenisa partija - Maskava servē Rīgas virzienā, Rīga servē Maskavas virzienā - gluži vienkārši piederas pie lietas, nu tur elektorāta mobilizācija, sabiedriskā doma utt.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?