Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2011-12-10 13:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
interesanta tēma ir par to, kādu literatūru bērniem māca vidusskolās
kā tikai nesapist nabaga bērna trauslo psihi
no latviešu literatūras ar pieaugušo bļadsko dzīvi nabaga bērns saskaras tikai blaumaņa "raudupietē"
dostojevskis ir obligātā literatūra tikai humanitārā novirziena augstskolās
selindžers ir bērnu rakstnieks tikai manā slimajā uztverē, lai arī viņš bērnībā tiek uztverts daudz saprotamāk, nekā, teiksim, remarks ar hemingveju
saprotu, ka folknera "troksnis un niknums" ir viena no lasīšanai sarežģītājām grāmatām pasaules vēsturē, es pats tur ieskrējos ar kādu reizi 15-o, bet "gaisma augustā" - to var lasīt un to ir jālasa

un kāpēc tādi dekādes superhīti, kā franzena "korekcijas", nav obl. lit.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]biedronka
2011-12-11 12:58 (saite)
Varbūt nāku no kādas paralēlās realitātes, bet man Dostojevskis bija vidusskolā, Selindžers arī bija...Nezinu, kā tā sanāca, bet no videnes izgāju ar diezgan pieklājīgu priekšstatu par pasaules literatūru. Laikam tupā učene vainīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2011-12-11 14:04 (saite)
es nāku no skolas, kuras nosaukumā ir vārds "humanitārā", un mans points ir nevis par pasaules literatūru, bet specifiski krievu. ja vidusskolā to vēl var izskaidrot ar to, ka visu laiku aizņēma angļu un amerikāņu literatūra, kā jau skolas specifika liek, tad kultūras akadēmijā i nepavīdēja izvēles priekšmets "krievu literatūra", lai arī obligātajā literatūras vēstures kursā tika veselu gadu sīki iztirzāta, piemēram, viduslaiku literatūra. tas lu sociologi var pasūtīt krievu filoloģiju uz sudraba šķīvīša ar ikriem un šņabi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biedronka
2011-12-11 18:14 (saite)
Krievu literatūras izstumšana no skolēna/studenta redzesloka un apziņas, kā man šķiet, ir drīzāk tāds kā šī laika trends. Kāpēc LU var izvēlēties, tas ir acīmredzami. Šie te C daļas priekšmeti, ko studenti izvēlas, ir savākti no visām LU fakultātēm, tad nu sanāk, ka sociologs var paņemt, teiksim, speckursu - Bulgakova daiļrade, bet filologs - transoloģiju un hipnoterapiju. Un atzīšos, ka manā videnē, matemātikas novirziena klasē, kurā mācījos, krievu lit. mācīja krievu valodas stundās, pasaules un latvijas, savukārt, latviešu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2011-12-11 18:17 (saite)
tikai nezinu, vai var runāt par "šo laiku", ja es pēdējo mācību iestādi pabeidzu pirms gadiem desmit :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?