Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-04-30 22:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
otrreiz nedēļas laikā noskatījos govoruhina "desmit mazus nēģerēnus" pēc agatas kristi

tā noteikti ir vislabākā kristi ekranizācija, bērnībā vispār atstāja ļoti spēcīgu iespaidu, galu galā tā ir arī visekranizējamākā kristi grāmata - filmās par puaro un mārplu, kur galvenie varoņi ir nevis detektīvi vai asi sižeta pagriezieni, bet gan notrūkusi poga vai atbīdīts krēsls, tomēr nav tādas 'šausmu detektīva' atmosfēras kā "nēģerēnos", seriālos par puaro, neticēsiet, tiek braukts ārā bezmaz uz romantiku.
un arī otru agatas lielo aizraušanos - teātri, nav iespējams tā parādīt.

ja vēl ir kāda viņas grāmata, kuru būtu kruta ekranizēt, tad tā ir "N or M?" par spiegiem (ir vēl arī kaut kādi nepublicēti horrora darbi, pie kuriem nav izdevies tikt klāt)

kas attiecas uz govoruhina filmu, tad tur viss ir kruta, izņemot trīs drausmīgi besījošas lietas:

1.pagātnes rēgi. labi, es saprotu, ka supersenīlais streičs ar atmiekšķēto prefrontālo korteksu vecās pagastmājas mistērijā jau pāriet visas iespējamās trololo robežas, taču, nu, pizģec. vot, pēc "shutter island" (a ko, sasaucas, thh) saproti, kā vajag filmēt, a te filips lombards ar nēģeriem kaut kādā dīķi, jobana. gribas ņemt šķēres un griezt, griezt, griezt.

2.sekvence ar tiesnesi vorgreivu un veru kleitornu - kāpēc viņš pakustina rokas PIRMS kleitorna dodas pie sava krēsla un cilpas???? visa kramaturģija žompā. un tūlīt pēc tam taču reāli afigenna labs kadrs (tur vispār kruti kadri mijas ar režisora erekcijas zudumiem):



3. fināla monologs ar smiešanos. dramatiskais, bļin, teātris. nu un nevaidzēja pāriet uz melnbalto, ja pa vidu tāpat jālīmē iekšā krāsainais. nu, bet tie, kas neredzēja šo kino 80-jos, oh, ko jūs esat zaudējuši.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazaa_mija
2010-04-30 23:15 (saite)
vot, pēc "shutter island" saproti, kā nevajag filmēt

(Atbildēt uz šo)


[info]divi_g
2010-04-30 23:18 (saite)
Šitais toč bija labais, es ik pa brīdim noskatos no jauna.
Man bik traucē arī neviennozīmīgā seksa aina, kas imho īsti pie Kristi nepiederas; pieņemsim, ka tā bija nodeva 80.gg. beigām.

Par ekranizācijām - nus, Melnie strazdi bija pieņemami arī. Pašiem britiem ir imho visnotaļ labi mini-seriāliņi "Murder is announced" (mok jāuzliek šovakar) un "Why Didn't They Ask Evans?" sanākuši, iesaku paskatīties.
Vēl man liekas, ka inčīgi ekranizējamas būtu lugas (tur Peļuslazds un kas vēl). Un vēl inčīgi varētu sanākt ekranizēt dažus "dramatiskos" romānus, kur darbība norisinās noslēgtā telpā ('ot nezinu angliskos nosaukumus, tikai krieviskos - "Hikori dikori dok" un "Neļepij domiško").

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-04-30 23:26 (saite)
pavisam nesen vēl skatījos sidneja lumeta 1974.gada "murder on the orient express" ekranizāciju
tas tāds angļu-holivudas superprojekts ar šonu koneriju, ingrīdu bergmani (par to viens no trijiem oskariem, taču ne pa ģelu kaut kā), vanesu redgreivu, albertu finniju, kaselu vecāko, ričardu vidmarku (!! - mans elks), vārdsakot, savāca visu, ko varēja savākt

it kā viss kruta, taču vienalga kaut kā pietrūkst un necepīja

ps man par brīnumu vienā seriālā pat tika nofilmēta "rodžera ekroida slepkavība", vari vien iedomāties, kā tas izskatās uz ekrāna, thhh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2010-05-01 00:29 (saite)
Par Koneriju zinu, ko Tu domā, tiešām bija garām. Vēl bija sērija britu filmu ar vienu citu cienījamu un pavecu britu aktieri (atceros, ka bija Death on the Nile ekranizēts), arī ne pārāk. Bet Sušē ir noteikti virs vidējā imho, tāpat kā Hiksones Mārpla. Katrā ziņā šo un šo iesaku :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]beafheart
2010-05-01 03:56 (saite)
Pīters Ustinovs ir labākais no visiem Puaro. Evil Under the Sun un Death on the Nile ir izcilas ekranizācijas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2010-05-01 04:13 (saite)
Nu, katram savs. Kaut gan Ustinovs (o, pareizi!) pats ir ļoti ok, man viņa Puaro pietrūka komiskā piesitiena, kuru tam devusi Kristi. Imho viņš priekš Puaro ir pārāk inteliģents.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2010-05-01 19:26 (saite)
Sušē imo ir labākais redzētais Puaro, Hiksone - Mārpla, tāpat kā Ļivanovs - Holmss. Ustinovs ir labs, bet ne topā priekš Puaro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2010-05-01 20:33 (saite)
Man ķecerīgā kārtā tīri labi patika Daunijs Džē, ņemot vērā to, ka Konan-Doila Holmss lietoja narkotikas, aktīvi boksēja un, kad vajadzēja, pusdienu pavadīja, triekdams harpūnu cauri cūku kautķermeņiem :)
Bet Ļivanovs tomēr ir un paliek ikona :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2010-05-01 01:06 (saite)
Piekrītu gan par labāko A.Kristi darba ekranizāciju, gan arī par besījošajām epizodēm.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?