Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-02-23 14:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Торренты выигрывают не потому что они бесплатные, а потому что там все есть. И есть прямо сейчас. Вся проблема, которую мы наблюдаем это неумение и нежелание издателей получать свои деньги с этого тиража. Даже довольно слабая попытка сделать что-то напоминающее но за бабло, в виде iTunes почти мгновенно дала превосходный результат. Слабая, потому что из возможных преобразований, было предпринят самый минимум."
http://msado.livejournal.com/1855394.html?#cutid1
no esejas par pirātismu

starp citu, es būtu gatavs maksāt tur vienu latu par filmas KVALITATĪVU elektronisko kopiju, kas būtu here and now, utt
a jūs, biedri?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zifs
2010-02-25 09:10 (saite)
Kāpēc tev tā liekas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-02-25 13:11 (saite)
sāksim atkal no sākuma?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2010-02-25 15:52 (saite)
:)
Man liekas, ka mēs šo problēmu redzam savādāk. Es it kā saprotu, ko tu gribi teikt, taču es runāju par ko citu. Lai gan respektēju tavu kā exmūziķa viedokli. Taču man kā patērētājam, ieraksts ir tikai konservēti persiki, bet es esmu tāds gurmāns, kuram labāk garšo svaigi. Un tur laikam neko nevar darīt. Un šai sakarā arī filma uz mana mazā datora vai TV ekrāna ir tikai tādas atraugas, ķeksītis noskatīto listē. Lai saņemtu kārtīgu emocionālo belzienu ir vajadzīgs lielais ekrāns. Lūk par ko es. Un tam visam ir arī jāmaksā adekvāti un mērķtiecīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]puika
2010-03-04 23:35 (saite)
iejaukšos.
Tu gribi emocijas - apmeklē koncertu. Fine. Gribi iepazīties ar grupu - nokačā albumu vai paņem to veikalā paklasuies - arī labi. Bet, ko Tu dari pēc koncerta, turpini klausīties nesen izdoto albumu vai tomēr gaidi jaunu un intensīvi apmeklē vēl koncertus, kurus iespējams apmeklēt? Es piekrītu, ka liela daļa kāposta aiziet mūzikas ierakstu kompāniju un izdevēju kabatās, bet bez viņiem diez vai Tu saņemtu kvalitatīvu CD ierakstu. Pat ja saņemtu, grupai/mūziķim ir jābūt ar labu kapitālu, lai spētu segt izdevumus un vēl, labākajā gadījumā, iziet pa nullēm. Turklāt, tāpat kā kino, ierakstīt albumu ar nav viena dažu viena cilvēka darbs, katram jāsaņem pelnītais atalgojums.

A runājot par topika tēmu - būtu gatavs maksāt latu, ja būtu iespēja dabūt filmu te un tagad vai iespēju novilkt filmu pāris dienu laikā no apmaksas brīža. Ja patiktu, aizietu uz lielā ekrāna (ar nosacījumu,ka filmu tepat pie mums izrādītu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2010-03-05 12:56 (saite)
Piekrītu, ka katram darbam jābūt apmaksātam.
Jautājums ir par to, kāpēc tiek radīts viens vai otrs mākslas vai arī pseidomākslas darbs? Kāds ir tā mērķis?

Par kvalitatīvajiem CD. A moška nemaz nevajag CD. Ieraksti, augšuplādē un citi lejuplādē. Ritīgi ietaupīs ir cilvēku resursus, i naudu. Un ļauj pa brīvu iegūt ierakstu. Sazinies ar ļaudīm, kuriem patīk tavs radošais gara darbs un tad braukā apkārt pa pasauli un taisi koncertus, par kuriem iegūsti naudu.

Man liekas liekulīgi, ka mūzika, kino, vizuālā māksla ir bizness. Tā tam nevajadzētu būt.

Runājot par topiku, es neesmu gatava maksāt latu sazin kam, lai iegūtu mūziku vai filmu uzreiz. Tas ir tas pats, kas pirkt lombardā, jau iepriekš zinot, ka zagts. Tu pats - balts un pūkains, bet citi - fui, fui.

Nauda un maksa par darbu vispār, it īpaši intelektuālu, ir komplicēta padarīšana. Vismaz man personīgi. Iespējams, ka citiem tas ir kā divus pirkstus apčurāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?