Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-01-13 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
eu, nu bet tomēr par "slimību biznesu"

kad es biju mazs un pirmsskolas vecumā, es slimoju samērā daudz un ilgi. ja es saķēru iesnas vai klepu, tad nolikos uz nedēļām trijām. mājās nāca ārste. tika izrakstīti un izmēģināti fenomenāli medikamenti: biseptols - antibiotika, pēc kuras nācās izrakstīt citas antibiotikas, lai acīmredzot likvidētu iepriekšējās sekas. dimedrols (miegazāles, vispār bez komentāriem). kaut kādi viduslaiku pretklepus paņēmieni - "inhalācija" un "bankas". plus zaļās tabletītes, neatceros kā saucās, bet vispār bez tolka, vienkārši jādzer.

kad es sasniedzu vecumu, kurā jau pats varēju izvēlēties, kā dīlot ar saaukstēšanos, es arī izvēlējos - ķiplokus un tēju. un pēdējo sešpadsmit gadu laikā es neesmu nopietni slimojis ilgāk par trīs dienām.

varētu mēģināt teikt, ka "organisms kļuvis spēcīgāks", bet tas ne pārāk iztur kritiku - teiksim, laikā, kad es trenējos futenē un tenisā, organisms tieši kļūst daudz vieglāk ietekmējams visādiem vīrusiem, iesnām, utt. to jums pateiks ikviens, kas pats ir trenējies sporta veidā, kas ir saistīts ar fizisku slodzi.

var teikt, ka tās varētu būt "organisma īpatnības", kas ļauj sevi ārstēt ar ķiplokiem un tēju daudz krutāk, nekā ar ķīmiju. bet es pazīstu kaudzi ar cilvēkiem, kas rīkojas tāpat kā es un slimo tikpat maz kā es.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dienasgramata
2008-01-13 19:35 (saite)
dzert vajag mazāk!

(Atbildēt uz šo)


[info]divi_g
2008-01-13 19:44 (saite)
Jāsaka, ka man tēja, ķiploki utt. nepalīdz. Zāles - parasti jā. Mok tas ir individuāli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-01-13 19:45 (saite)
a ko tu piļī? es vēl koldreksus dzeru, ja ir temperatūra, bet tas ir vienīgais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2008-01-13 19:50 (saite)
Ko nu ārste izraksta. Pa reizei Nimesilu (un dažreiz šamo uz savu galvu arī), dažreiz kādas antibiotikas no stiprā gala (ja kaut kāds tur zelta -koks atkal kaklā ārdās), šoziem pastāvīgi - vobenzīmu.
Savukārt no koldreksiem un citiem paracetamola utml. preparātiem izvairos - man no viņiem tikai galvā vate un labuma pilnīgi nekāda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]esinja
2008-01-13 19:51 (saite)
jap, es ar zāles nemīlu un slimoju maz. un vienīgais iemesls lai dzertu zāles ir galvassāpes vai zobu sāpes. viss pārējais uz uzrā tiek izārstēts ar tējām un medu un dabīgiem homopātiskiem līdzekļiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]tiesibsargs
2008-01-13 20:03 (saite)
man bērnības slimošanas mānija pārgāja, kad kļuvu par veģetārieti. Tagad arī slimoju ļoti reti. nu, izņemot manas nu jau hroniskās problēmas ar kreiso celi, bet tas jau cits stāsts...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-01-13 20:08 (saite)
iespējams, organisms pats saprot, kas viņam ir vajadzīgs un kas nav, un galvenais tam apzinīgi sekot.
es zinu gadījumus, kad cilvēki kļūst par veģetāriešiem ne pārliecības dēļ, bet tāpēc, ka gaļa vienkārši organismam nav vajadzīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]putnupr
2008-01-13 20:09 (saite)
diemdrols nav vis miega zāles, bet pretalerģijas līdzeklis, kam ir miega efekts

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnupr
2008-01-13 20:09 (saite)
bl eburti juuk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2008-01-13 20:10 (saite)
a kāpēc, ja tu klepo, tev ir jādzer pretalerģijas līdzeklis ar miega efektu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnupr
2008-01-13 20:20 (saite)
kad ir iekaisums elpceļos, tad iedarbojas tādi histamīni, kas sašaurina bronhus, un tad dod antihistamīnu jeb pretalerģijas līdzekļus, kāpēc tev deva ar miega efektu - vvz, ir tak arī bez miega efektu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bagdarama
2008-01-13 23:54 (saite)
katram savs laikam. ja saņemos, tad ar elpošanas vingrinājumiem un pāris litriem zāļu tējas var viegli no jebkuras saaukstēšanās tikt vaļā. tad atkal-kad uznāk nogurums, sāku slimot. nekas nopietns it kā, bet no aktīvās dzīves izslēdz.

(Atbildēt uz šo)


[info]kemune
2008-01-14 10:26 (saite)
tfu, tfu, tfu, es maksimāli saķeru iesnas vienu vai divas reizes gadā uz dienām trim, ātri izslimoju un miers. nekādus med nelietoju, pat ne koldreksus un citus seku mazinātājus (tos jau vairāk principu dēļ). bērnībā arī veda uz sazinko (vispār liela daļa no bērnības atmiņām ir LORs), atpuņķošanu, tabletes izrakstīja pie katra pīkstiena. kā pats sāku saimniekot ar savu organismu, viss ok. par ļoti aktīvu sportu nezinu, bet man šķiet, ka kaut kāda nomināla slodze svaigā gaisā gan pastiprina noturību.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?