Marts 27., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:26 - Job Gamification

(37 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]markizs
Date:29. Marts 2012 - 22:13
(Link)
Nu, man liekas, ka tā geiminācijas ideja tomēr neder ikdienas darbu uzskaitei/novērtēšanai - tai ir jābūt tādai kā virsbūvei - uzbūvētai pa virsu eksistējošiem vērtēšanas procesiem un darba plānošanai. Attiecīgi, ja vienā nodaļā cilvēki lāpa palagus un otrā nodaļā sacer dziesmas, tad nevajag obligāti dot par katru palagu 3 xp un par katru dziesmu 27xp. Vajag tā vietā teiksim rēķināt, ka mums uz viens palags jāsalāpa vidēji 20 minūtēs un jāpiegādā atpakaļ klientam 2 stundu laikā, un ja mēs to sasniedzam, tad saņemam 15 xp, ja pārsniedzam, tad vairāk. Un tas nekas, ka dažkārt nav neviena palaga ko lāpīt vai arī citreiz ir vairāk.
tikmēr dziesmu rakstītājiem izsniedz 400xp par katru sarakstīto dziesmu ko klients atzinis par labu esam un 100xp par katru, kas ir atmesta. Un bonusā 3000xp par dziesmu kas iekļūst top20 radio lāgā. Diferencēti, pielāgojoties apstakļiem, vienlaikus cenšoties ieturēt katra punkta svaru gan attiecībā pret kompānijas mērķiem gan salīdzinot dažādus darbiniekus.
From:[info]zathura
Date:30. Marts 2012 - 10:05
(Link)
mmm... nu jā.

redzi no manas perspektīvas tas varbūt nedarbojās tik labi, jo darbības specifika ir tāda, ka daļai darbu nav tāda 'klienta', kas pasaka, ka viņam tā ir super prece vai tikai ok.

tāds back-office valsts iestādes darbs..., kas, tik un tā, ir visai iestādei svarīgs (manuprāt, protams).

Es gribētu, lai kaut kādus sasniegumu punktus (xp) varētu izsniegt arī par tādu mazāku darbu (projektu) izpildi, kas ne vienmēr ir kāda cita darbinieka, nodaļas vai apmeklētāja patērējams produkts vai pakalpojums.

Tādēļ gribētu mehānismu (tīri automātisku, vai kā kaut kādu loģisku shēmu), kas dotu iespēju šādu 'Expu' piešķirt balstoties uz mazāku darbu aprakstošjiem rādītājiem (sarežģītību, nepieciešamām zināšanām, paredzamo izpildes laiku utt).

Šāds rīks noteikti varētu tikt plašāk izmantots (der tevis aprakstītajam scenārijam un manējam).

+ pieņemu, ka, ja dziesmas sarakstīšana aizņem vairākas nedēļas, tad darbiniekam var pazust kaut kā tas 'darba pavediens' un šķist (viņam.. vai viņa vadībai vai citiem kolēģiem), ka netiek darīts vispār nekāds darbs.

Tādēļ būtu labi redzēt, kā 'xp' nāk par katru sarakstīto rindiņu vai veiksmīgu ritmu/rīmu sakombinēšanu!
From:[info]zathura
Date:30. Marts 2012 - 10:06
(Link)
Principā es labprāt šādu ideju noformulētu un varētu mēģināt nostartēt kādā no miljons 'startup' pasākumiem, lai dzirdētu, ko par to domā plašāka publika :)
[User Picture]
From:[info]markizs
Date:30. Marts 2012 - 10:11
(Link)
visus negatīvos un nesaprotošos viedokļus var parasti jaunām idejām sadzirdēt jau cibā - tur nevajag speciālus pasākumus apmeklēt :D
From:[info]zathura
Date:30. Marts 2012 - 10:23
(Link)
:)
markizs - Job Gamification

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

> Martkordraugi
Latest.bml
Politfantāzijas
Politekonomika
Kreatīvi
Dgramatdraugi


> Go to Top