MaKo
Interneta reklāmas gals? 
31.-Jan-2017 03:59 pm
Visādus Adblock laikam lieto liela daļa Interneta planktona. Lapu turētāji cīnās dažādos veidos - piemēram, neļaujot AdBlock lietotājiem lasīt sevi. Ja neatslēgsi Adblock - redzēsi tikai brīdinājumu, ka saturu lasīt varēsi, tikai atslēdzis reklāmas bloķētāju. IMHO tas var nozīmēt arī būtisku auditorijas samazināšanos. Piemēram, ja es uzspiežu Facebook, gribot izlasīt kārtējās "sešas lietas, kuras", un man uzlec popups pa visu ekrānu, kurš aizsedz saturu, tad es biežāk vienkārši aizveru lapu. Ja lapas kontents ir tik vajadzīgs, ka lietotājs, nodomājis ko rupju, uzliek izņēmumu AdBlock, tad viss ok. Bet biežāk lapu vienkārši aizver.

Tagad ir notikusi maza revolūcija - uztaisīts spraudnis, kas ne tikai bloķē reklāmu, bet arī fonā noimitē lietotāja klikšķi uz reklāmas bannera.
Google cenšas cīnīties, pēdējais Chrome updeits speciāli neļauj spraudni uzstādīt.

Jo:
- informācija par lietotāja aktivitātēm tīklā tiek piedrazota ar nejaušām reklāmas devēju saitēm. Kas, protams Lielā Brāļa dzīvi padara sarežģītāku.
- Google Adsense zaudē jēgu vispār, jo par tavām apmaksātajām saitēm (kur katrs klikšķis nozīmē kādus centus nost no budžeta) klikšķina skripts.

Vispār Googles lielākais kapitāls - lietotāju aktivitāšu statistika - var sačakarēties, ja daudzi lietos šo spraudni. Vai citu, līdzīgu - jo galvenais ir ideja un maisam gals vaļā.

Dārgie reklāmas devēji ,veidojiet labas landing page, reklamējiet sevi ar akcijām sociālajos tīklos, rakstiet interesantu kontentu, kuru cilvēki nāks lasīt. Un varbūt pat būs ar mieru maksāt naudu par abonēšanu (nez, kā iet IR.lv un Dienai ar maksas kontentu, atpelna sevi?)

Aizmirstiet par prastu kustīgu gifu, kurš par naudu karājas Delfos un Googles targeted marketing.
Comments 
31.-Jan-2017 04:50 pm
Da nu. Tas ir tīrs gīku instrumentārijs, normāli interneta lietotāji neko par to nezin.
31.-Jan-2017 04:54 pm
Tu viņu nelieto?
31.-Jan-2017 05:01 pm
Tev kā aitišņikam taču vajadzētu saprast cik daudz musara aiztur normāls adbloks, dajebkuras brouzerfirmas piesaistīts.
Ja unpy nelieto, tad visdrīzāk ir no tiem, kas lasa daudz banerus. :) Vai arī brīnās kāpēc viss tik lēni.
31.-Jan-2017 05:07 pm
Man, cienīts kungs, vēl kaut kur mētājas pavisam oficiāls Windows NT administratora sertifikāts un ir kaut kādas pamatzināšanas programmēšanā, ja? I to sāku šo lietot tikai tad, kad jau nu pārāk uzmācīgi palika tie brīvi peldošie brīnumi.

+ tieši šobrīd sēžu vienā nelielā kantorī, kurš ir neliels, bet vistomēr viņu niecīgajām datorvajadzībām ir ārpakalpojums, kā jau daudziem nelieliem uzņēmumiem, kuriem admins nafig nav vajadzīgs. Apstaigāju visus, nevienam nav AdBlocka un neviens nezināja, kas tas tāds ir.
31.-Jan-2017 05:18 pm
Tas ir normāliem cilvēkiem, nevis korporatīvām maukām. :)
31.-Jan-2017 05:01 pm
... un arī tas, ka zina par tādu, nenozīmē, ka lietos - piemēram, man kaulus nelauž pāris popapiem dienā automātiski nospiest uz krustiņa. Nu un reklāmas baneru joslas vispār redzes lauks ignorē.

Tas gan nenozīmē, ka MaKo-san nav pareizas idejas par to kā mainīt auditorijas tārgetēšanu, jo pret esošajiem mehānismiem lietotāji imunizējas.
31.-Jan-2017 05:14 pm
Nu nez. Es lietoju, un man apkārt daudzi lieto.
Neesam nekādi pārākie gīki. Vienkārši internets bez AdBlock ir neciešams.
31.-Jan-2017 05:16 pm
Atslēgas vārds "pārākie".
This page was loaded Mar 29. 2024, 7:31 am GMT.