MaKo
Mākoņservisi 
8.-Jul-2015 12:29 pm
Klau, mani mazie draudziņi, kādus mākoņservisus jūs lietojat savās ikdienas gaitās un kādām vajadzībām? Dropbox laikam ir populārākais, tāpat kā Google Docs. Bet vēl jau ir visādi Yandex.disk, MS OneDrive un citi.
Jautājums arī par drošību - tiešām uzticaties? To pašu Dropbox tak jau ne vienu reizi vien ir uzlauzuši. Vai arī mierinat sevi ar domu, ka jūsu failus nevienam nafig nevajag, un ja arī noplūdīs, būs pofig?
Pats es ikdienai lietoju Dropbox, pārliecībā, ka tur glabātais nevienam nekādu skādi neradīs, ja kļūs publisks. Un lietām, kas tomēr ir sensitīvākas, biju iemīlējis Wuala, jo viņi datus kriptē, un uz servera glabājas informācija tādā veidā, ka pats provideris nevar aplūkot. Bet tad Wuala palika rijīgi, un atslēdza haļavu, es no viņiem aizgāju...
Te saitīte uz vienu rakstiņu par drošiem un nedrošiem mākoņu provideriem
Comments 
8.-Jul-2015 12:56 pm
Esmu pamēģinājis ļoti daudzus. Beigās paliku pie Dropbox, jo pierasts un ērti un Mega, pat ne tik daudz apsolītās šifrēšanas cik apjoma dēļ. Protams, ir Google disks, kā jau visiem, kam ir gmail konts un Android tālrunis, taču besī, ka tur viss vienā čupā, gan tas, ko no tiesas gribēji pieglabāt, gan vienkārši kaut kāda draza, kas bijusi pievienota e-pastiem.
8.-Jul-2015 01:06 pm
Ā, paldies par Mega, papētīšu, izklausās labi.
8.-Jul-2015 01:30 pm
Lietoju Dropbox, jo ir arī Linux un Android versija. Pincipā man ir arī OneDrive konts, taču to šobrīd neizmantoju.
Tos dokumentus, kuru saturu gribu noslēpt, šifrēju ar AxCrypt (tikai Win, cik man zināms), bet tos, kuriem gribu noslēpt arī nosaukumus, ar EncFS (Win un Linux, lai gan pēdējo neesmu mēģinājis).
8.-Jul-2015 01:38 pm
lietoju google drive.
ideāli integrējas ar visu, kas man ir apkārt - džīmeili, telefoni (ieskaitot autobackup) utt
Nespēju iedomāties citu servisu, kas spētu piedāvāt ko līdzvērtīgu tam.

Par savu datu drošību pie gūgles varu neispringt, bet patiesībā jau ir tā - kolīdz es esmu pie viņiem reģistrējies, rēķinos, ka viņi manus dokumentus browsē.
Bildes turu mājās 2 cietajos diskos :)
8.-Jul-2015 01:40 pm
Regulāri lietoju Mega, Google Drive, Dropbox. To, ko nevēlos pakļaut potenciālām noplūdēm, kriptēju. To, ko pavisam nevēlos pakļaut publiskām noplūdēm, neglabāju "mākonī".
8.-Jul-2015 02:48 pm
onedrive, jo mikrosofts ar to bāžas visur + telefons man arī no mikrosofta, tā ka ko tur vairs.

Neuzticams serviss ir yandex, jo ticēt jebkam, kam ir sakars ar Lāču zemi, ir neprāts.
8.-Jul-2015 06:03 pm
Dropbox ir klasika, bet vēl ir arī Lattelecom eDati kā variants.
9.-Jul-2015 12:26 pm
Lietoju gmailu, visi iespējami vajadzīgie faili ir tur, proti, ja neko neesmu nevienam sūtījis vai neviens man nav neko sūtījis, tad fails ir pilnīgi nevajadzīgs un var degt zilos uguņos, ja kas.
This page was loaded Maijs 2. 2024, 12:53 am GMT.