MaKo
Vecie ieradumi 
15.-Maijs-2014 12:18 pm
Šodien aizdomājos - kas man liek krāt dažādas filmas/foto/failus.
Kam man tie terabaiti, ja vajadzēs - var vienmēr dažu minūšu laikā Tīklā atrast visu, ko vajag un novilkt.
Bailes, ka reiz pamodīšos un Tīkla vairs nebūs? Ka uzvarēs autortiesību aizstāvji un visi pasaules torrentu trekeri tiks izslēgti, un būs aizliegts izdomāt jaunas failu apmaiņas tehnoloģijas?
Kā ar jums, arī krājas filmas un citi faili putekļainos terabaitos?
Comments 
15.-Maijs-2014 12:29 pm
ne īpaši. Es ceru uz MaKo kolekciju.
15.-Maijs-2014 12:31 pm
Nez, mož uztaisīt format c:/u?
Piem sagribas Zvaigžņu karus palūkot - http://ffilms.org/star-wars-1977/ (google 5 sec. meklēšanas), kamdēļ glabāt?
15.-Maijs-2014 12:42 pm
nu, a kad atnāks, sacīsim, ķīnieši un šito visu nogriezīs nost? Vai arī pasaules labsirdīgākā un miemīlīgākā valsts uzliks mums ķepu un liks izmantot pašas izstrādāto atbildi fašistu un geju internetam, un ffilms taps nepieejams? Vai arī bebri nokodīs rūteri un tu paliksi naktī ar vienu pašu televizoru?

Uz visu jābūt gatavam.
15.-Maijs-2014 01:08 pm
Nu labsirdīgākā valsts pagaidām pati sevī nevar izskaust pirātus. Kas priecē.
15.-Maijs-2014 01:13 pm
Kādi tur, fakin ķīnieši, pusi no filmām, ko gribētos redzēt, un kas vecākas par, teiksim, ~20 gadiem, tīklā vairs neatrast.

Lielie megahīti dzīvo, protams, ilgāk, bet jebkas, kas tev konkrēti pašam iepaticies, bet nav globāla mēroga pieczvaigžņu kulta statusā, pamazām pazūd.

Piemērs man bija ar zviedru "Pikaso piedzīvojumiem" un tādu bērnības franču filmu "Mazā banda" -- nezinu, kā tagad, bet nācās krietni iesvīst, lai dabūtu.

Depardjē filmas, De Finess, viss, kas nav atzīts par kinožanra ūberklasiku, kuru māca bērniemstudientiem un par kurām nevāvuļo ikdienā, a la Hičkoks un Singing in the Rain, pamazām zūd. "My Fair Lady" un Hepbernas filmas vēl turās, bet arī pamazām aiziet.

Tie paši zvaigžņu kari varbūt vēl būs aktuāli pēc 10 gadiem, bet kad pamazām aiziet tā paaudze, kas par viņiem fanoja 1977. gadā, tā arī viņu pieejamība pamazām zudīs.

15.-Maijs-2014 01:17 pm
Iesaku Rutracker.org. Tur nevar atrast jaunumus (vai, precīzāk, bez ierunām dzēš, kad autortiesību pārstāvji sūdzas), bet specializācija kā reiz uz klasiku.
Piemēram par De Finesu - http://rutracker.org/forum/tracker.php?nm=%D0%B4%D0%B5%20%D0%A4%D1%8E%D0%BD%D0%B5%D1%81 62 rezulltāti
15.-Maijs-2014 01:39 pm
Jā, paldies; tas viss ir taisnība, bet principā man tik un tā šķiet, ka mīļākās filmas būtu jātur pie sevis drošības pēc :)
15.-Maijs-2014 02:14 pm
labs punkts. šārētās lietas izmirst, kad izmirst to šārētāji. diezgan meikssenss.

pat ja neatnāks ķīnieši / acta un pārējās briesmīgās burtu kombinācijas neizrubīs visas failu apmaiņas sistēmas / neiestāsies vispārēja apokalipse, un turklāt saglabāsies kaut kāda tehnoloģiju savietojamība un mani mazbērni spēs atskaņot vismaz kādu no mūsdienās izmantotajiem formātiem, viņiem, iespējams, būs pagrūti atrast pat grupas Fucking Guns diskogrāfiju, nerunājot par kaut ko marginālāku.

offt., tak ne tikai failu apmaiņa, arī institucionalizētas fizisku nesēju krātuves nav mūžīgas - paskat nupat, ko tik visu elenbē pirms pārvākšanās neizmeta nahren, grāmatas un plates utjpr.
pēc dažiem simtiem gadu ar daudz ko no mūsdienu lietām paļubom būs kā tagad ar sešpadsmitā gadsimta avīzēm - ir ziņas, ka tādas bijušas, bet pati lieta nav saglabājusies nevienā eksemplārā.
This page was loaded Maijs 5. 2024, 2:39 am GMT.