es pats personīgs ([info]maigs) rakstīja,
@ 2020-05-12 09:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mani nepamet slikta pēcgarša pēc Michael Moore pēdējā garadarba "planet of the humans" noskatīšanās. lai arī pati doķene viduvēja, ja ir runa zinātnisku faktu izmeklēšanu un konsekventu pierādījumu prezentēšanu, tā pārapdzīvotības doma un pašlaik notiekošais vienkārši liek manām smadzenēm viegli dzirksteļot. es protams saprotu, ka mūsdienās mēs visi kopā esam izdomājuši, ka glābsim dzīvības (par katru cenu) un pagarināsim dzīves ilgumu (nefilozofējot kāda dzīves kvalitāte sagaida pār-dzīvotājus), bet vēsturiski skatoties kā epidēmijas bez žēlastības tīrīja cilvēku ierindas, šādi ierobežojot cilvēku masu pieaugumu, man rodas jautājums (nevienu nedžadžojot un nedariet to arī ar mani), vai tas kā mēs tagad rīkojamies ir adekvāti.
es protams saprotu katras nāves personisko traģēdiju un nekādā veidā to negribētu noniecināt vai samazināt, bet jūs, lūdzu, padalieties ar savām pārdomām šajā jomā, ja jums tādas ir.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]soul_embraced
2020-05-12 16:09 (saite)
neesmu filmu skatījies, bet mans viedoklis ir tāds, ka pārapdzīvotība un resursi ir relatīva lieta, ko mūsdienu sabiedrībā nav iespējams atrisināt dēļ pastāvošo iekārtu/kulturālām/ģeogrāfiskām/tehnoloģiju u.c. atšķirībām. Nav jau tāda kopējā resursu katla, no kura varētu godīgi visiem sadalīt. Valstīs, kas iepaliek no rietumu pasaules, iepaliks nākotnē vēl vairāk. Un arī dzimstība tur ir visaugstākā, lai spētu nodrošināt sev atvašu balstu, jo mirstība arī tur ir visaugstākā un ir ļoti liela atkarība no ģimenes lieluma, jo vienatnē sevi nevar aprūpēt. Tā kā tur tie resursi būs vēl un vēl mazāk. Un vēl viena ļoti skarba patiesība ir tāda, ka visi humānās palīdzības fondi ir drausmīgi neefektīvi, jo nauda tiek izzagta pa ķēdi, līdz adresātam (= badā esošajiem āfrikāņiem) nonākot ~1%. Tāda ir tā skarbā kapitālisma ēna.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?