es pats personīgs ([info]maigs) rakstīja,
@ 2015-09-18 15:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pieslēdzos šodien userinfoapjukums kauna sajūtai.
mana pilsēta uzņems 700 bēgļus tagad uz sitiena, kad rodas nepieciešamība, nemaz nerunājot par pārējām lielākajām 30 pilsētām, kuras uzņems +/- tādu pašu skaitu.

kad es stāstu holandiešiem par Latviju, tad saku - ka Valsts teritorija ir lielāka par Nīderlandi, bet dzīvo tikai 2 miljoni cilvēku.
Hāga, kura ir ievērojami mazāka kā Rīga (!) un kurā dzīvo 500 tūkstoši cilvēku uzņēms tikpat, cik visa Latvija kopumā. nn tur visādi Dzintari kaut ko apelē, ka būtu nepieciešams saprast/izmeklēt,
kādas būs sekas! Kauns! Pētījums, kurš ilgtu vairākus gadus, pētot uzņemšanas procesu un tā sekas tiešām tiek likts kā saprātīgs arguments trauksmes situācijā?

Kas tā par modi izcelt mūsu ĪPAŠO STATUSU, salīzinot ar pārējām Eiropas valstīm? Kas tā par Orvela vienlīdzīguma spekulāciju??
Absolūta nekompetence kaut kādā procesa sistemātikā, lūk šajā procesā mums nevajadzetu lekt iekšā, jo mēs nezinām kāds būs iznākums, bet redz status quo paturēšana, kurā mēs
principā tiekam iegrūsti "nogaidot" (jo trauksmes situācijas zelta vidusceļu nav), sekas (status kā NATO dalībvalstij) ir mazāks bieds, tā sanāk ko?

Kauns. 


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]apjukums
2015-09-18 17:48 (saite)
LV nekad nekļūs par otro Nīderlandi vai Dāniju, jo ir pārāk nabadzīga. Skaidri zināms, ka neviens bēglis nesapņo par iespēju dzīvot Latvijā vai Čehijā. Viņu mērķis ir bagātā R-Eiropa, kur uzsākt jaunu dzīvi ir daudz vienkāršāk. Runa nav par to, bet par spēju parādīt sevi kā valsti citā gaismā, nevis mūžīgā upura un trūkumcietēja statusā.
Dienvideiropa viena pati nespēj apturēt bēgļu plūsmu, nedz tikt ar to galā. Tajā brīdī ir jāieslēdzas visas ES solidaritātei un jārisina šī situācija kopīgi. Tiklīdz krievu iznīcinātāji sāka kursēt gar LV robežu, uzreiz tika pieprasīta ES un NATO palīdzība, vai ne? Tad kāpēc itāļiem vai grieķiem būtu jāuztraucas, kas notiek kaut kādā Latvijā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pirx
2015-09-18 19:47 (saite)
Pilnai ironijai piebilstam vēl to, ka savulaik tieši itāļi (ja nemaldos) NATO ietvaros patrulēja Baltijas gaisa telpu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2015-09-18 20:55 (saite)
Jā, sūtīt latviešu karavīrus sargāt ES ārējo robežu Itālijā vai Grieķijā būtu ļoti solidāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?