maga - Pusnakts sarunas [entries|archive|friends|userinfo]
maga

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Pusnakts sarunas [Jul. 20th, 2023|11:54 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vai, lūdzu, kādam būtu pretargumenti tam, ka kkf un rd kultūras sadaļu darbinieces ir pieteikušās šais amatos, jo viņas patiesi un līdz sirdsdziļumiem ienīst NVO un, kā teikt no iekšienes, ir gatavas darīt visu, lai finansējums netiktu saņemts vai vismaz tiktu max max stress, kur tev liek justies kā noziedzniecei, ka esi pārcēlusi, piem., atklāšanu par nedēļu. Vai tā tiešām būtu RD gada budžeta izlietošanas lielākā problēma? Kas tur bija ar to Satiksmes departamentu? Mākslinieks savu izstādi pārcēla par nedēļu, ja? 7 miljoni, I wish. (Pie apstākļu veiksmīgas īstenošanās, pēc pašām pozitīvākajām prognozēm, mēs šādu pašu finansējumu no RD varētu saņemt 140 gadu laikā.) (Es pārskaitīju 5x lol ar kalkulatoru, jo nespēju noticēt)

P.S. Ja nu kādu interesē, man šai tēmā ir ļoti daudz ko teikt (gan par RD, gan KKF) līdz pat līgumu punktiem (kuriem it kā vajadzētu būt ofic dokumentiem tomēr, bet kurus katra projekta vadītāja interpretē pēc saviem ieskatiem.)
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]resort
Date:July 21st, 2023 - 12:24 am
(Link)
Galvenais - nemīz.
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 12:28 am
(Link)
padoms labs. šim cenšos sekot.
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:July 21st, 2023 - 12:33 am
(Link)
7 miljoni?
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 12:37 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:July 21st, 2023 - 12:51 am
(Link)
Es pārpratu, likās, ka tos septiņus no jums pieprasa...
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:July 21st, 2023 - 01:09 am
(Link)
Man arī pašai ir brīžiem grūti noticēt tam, kādā apjomā piesienas kultūras projektiem un kā satiksmes projektiem (ar n reizes lielākiem budžetiem) ļauj pilnībā fristailot un neatskaitīties pēc būtības. Tas ir absurds. Ja pēc būtības, manuprāt, jā, tur brīžiem ir normāls varas trips, vēlme visu mikromenedžēt superaugstā līmenī, ko neviens neprasa. Drīz šim departamentam būs jauna vadība, jāorganizē tikšanās ar jauno vadību, lai nodotu info par to, kas nestrādā. Es esmu mēģinājusi par to runāt, bet te vajadzēs augstāko - departamenta vadības - līmeni
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:July 21st, 2023 - 07:26 am
(Link)
Vienkārši aizrotējiet tās trakās ierēdnes uz satiksmes departamentu :) varbūt viņas nosēdinās uz ausīm to būvnieku lobiju. Jo nu, kurš gan cits?:)
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:July 21st, 2023 - 10:26 am
(Link)
Tā tiešām nebūtu slikta doma :)
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 11:12 am
(Link)
man diemžēl šķiet, ka šī ir tā suga, kurai patīk terorizēt citas sievietes, kas kaut kādā mērā ir atkarīgas no viņām, bet uz ietekmīgākiem vīriešiem viņas skatās ar apbrīnā pavērtu muti.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:July 21st, 2023 - 11:15 am
(Link)
Tad varbūt nepieciešamas papildus darbinieku apmācības a al "tu drīksti būt kuce arī pret ietekmīgajiem vīriešiem", gan jau vismaz daļa pavilktos uz iespēju :)
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 11:10 am
(Link)
tā ir, kā tu saki - prieks par savu nelielo variņu spiežas cauri pa visām vīlēm. slēdzot līgumus, viņas jūtas kā priekšniecītes. man vispār ir viena jauna favorīte šogad parādījusies - mums vajadzēja nomainīt vienu programmas sadaļu uz citu notikumu un viņai likās, ka viņai ir tiesības izteikties, kuri mākslinieki ir piemēroti bērniem un kuri nav.
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:July 21st, 2023 - 12:51 pm
(Link)
nu tas ir murgs. neviens viņām to neprasa, tiešām. protams, šobrīd ir politiskā turbulence, kaut kāda papildus piesardzība ir loģiski saprotama, bet ne tādā līmenī, kas paralizē darbu. es esmu par to runājusi un dauzījusies pie dažādām durvīm, bet tas ir iekšējās kultūras jautājums. ir pāris idejas, kā šim atkal ķerties klāt, jo nu for fuck's sake, mums taču vajag, lai cilvēki var strādāt un darīt foršas lietas Rīgā.
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 12:53 pm
(Link)
paldies vismaz, ka tu esi!
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:July 21st, 2023 - 01:02 pm
(Link)
<3
[User Picture]
From:[info]ebece
Date:July 21st, 2023 - 07:38 am
(Link)
Bet toties viņas darbojas ar lielu entuziasmu un precizitāti. Man veinreiz zvanīja RD darbiniece, kurai sūtīju uz saskaņošanu festivāla bukletu, un norādīja, ka RD logo ir jābūt visamz 2cm platumā, bet man esot tikai 1,8cm.

Bet, ja godīgi, domāju, ka par nvo un kultūru viņām pofig (vienk neinteresē redzēt to lielo bildi) un darbojas, jo baidās tikt izdrāztas no augšas.
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 11:16 am
(Link)
To, ka viņām jāseko visādiem priekšrakstiem un līguma punktiem, labi, lai tā būtu. Es par ko citu. Man ir 4 RD projekti, katrā atšķiras prasības. Viena var visu mierīgi saskaņot ar pāris jautājumiem, cita man atsūta līgumu gandrīz visu dzelteni saraibinātu ar savām piezīmēm. Man tāmē ir "mākslas darba materiāli skulptūras izveidei". Viņa: "cik un kādi?" Ko viņa grib, lai es tur rakstu? 50 skrūves LOL. Nu, es varu. Bet kāpēc jātērē mans un savas laiks, kad mēnesi pirms projekta īstenošanas nav vēl līgums noslēgts. Un ne manas vainas dēļ.
[User Picture]
From:[info]au
Date:July 21st, 2023 - 03:58 pm
(Link)
man pagājušo gadu bija murgs trīs mēnešu garumā, jo es biju mākslas objektam nopirkusi mikroprojektoru. pa kaut kādiem 250 eur, bet nu - vārds "projektors". mani dzenāja uz visām pusēm, jo tas NAV "mākslas darba materiāli", bet gan PAMATlĪDZEKĻI!!! un kad es biju saskaņojusi shēmas (jau pusotru mēnesi PĒC pasākuma, hahaha, laicīga naudas plūsma), kā to visu apiet, beigās aptvēra, ka nē, nu var jau būt, ka tas var būt mākslas materiāls un lika rakstīt no uzņēmuma dokumentus, ka šis mikroprojektors nevar tikt izņemts no mākslas darba un lietots atkārtoti. kamon. mikroprojektors!!! kas bija iestrādāts iekšā vienā Baltās Nakts intstalācijā. NEKAD VAIRS. lai gan projektus esmu ar RD īstenojusi jau gadus 15 un man tie padodas, šis bija pēdējais piliens.
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 06:04 pm
(Link)
Jā, šis ir izcils piemērs tam, kā strādā RD kultūras darbinieces. Vissmieklīgākais, protams, ja labi grib, šo visu var apiet, bet nu māksla tiešām nav tā joma, kurā strādājot, cilvēki būtu sev mājas Mārupē sacēluši.
[User Picture]
From:[info]au
Date:July 21st, 2023 - 09:21 am
(Link)
Tā ir kaut kāda, nezinu, pārbiedēto ierēdņu suga, es esmu cīnījusies par centiem, par stundām, utt. Elle un indija. Man šķiet, ka neviens kkfā un rd, kas atbild par “mūsu līmeņa” naudu, nedrīkst pats pieņemt lēmumus, tāpēc mūžīgais burtiskais līgumu lasījums.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:July 21st, 2023 - 11:18 am
(Link)
Jap, domāju, šis ir ticamāks skaidrojums burtiskajam likumu un līgumu lasījumam. Kaut kādas problēmas tieši lēmumu pieņemšanas mehānismos, ko varētu saregulēt vadības līmenī (kaut vai rīkojot kaut kādas regulāras komisijas, kas pieņem lēmumus, ja jau individuāli neko atļaut nedrīkst).
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 11:19 am
(Link)
Es jau te tikko augstāk atbildēju, ka šoreiz es ne par līgumu punktiem un prasībām. Viena tikko bija sameklējusi, kā viņai šķita, "dubulto finansējumu". Ar kādu entuziasmu viņa man zvanīja un vieglu, augstprātīgu smiekliņu balsī sāka savu runu. Diemžēl neko gari izteikties viņai nesanāca, jo tie ir viena mākslinieka divi dažādi projekti.
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:July 21st, 2023 - 11:27 am
(Link)
Omg :( bet vkkf, manuprāt, ir stipri saprotošāks par RD, gadās nesaprašanās, bet vismaz saprāta un nozares specifikas/loģikas ietvaros.
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 11:31 am
(Link)
kkf ir krietni jaukāks. man gan tagad arī neskaita naudu par jau noslēgtu līgumu, jo es vienu atskaiti iesniedzu pāris dienas pēc termiņa. vainīga, saprotu, bet viņi man, ka pagarinājums ir atļauts, paziņoja dažas nedēļas pirms projekta termiņa (izskatīja 2 mēnešus) un mums bija atklāšana un konference un es vnk nevarēju paspēt. tagad visi ir atvaļinājumos un nevar izskatīt, forši. man gan jau trešo gadu atvaļinājums ir vienu nedēļu.
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:July 21st, 2023 - 11:53 am
(Link)
eh, turies!! nozare sucks, neko uzmundrinošu pateikt nevaru :(
[User Picture]
From:[info]maga
Date:July 21st, 2023 - 11:58 am
(Link)
paldies, kādreiz droši vien būs tā joma jāmaina :)