Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2019-02-20 22:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:tāpatvien

par dāvanām tuvajiem un mīļajiem
Kādreiz, kad pasaule vēl bija liela un izbraukt kaut kur no sava dzimtā ciema bija vesels piedzīvojums, katrreiz mājās palicējiem bija jāved dāvanas. Un tolaik tas bija viegli, jo pasaule bija atšķirīga un vienmēr varēja atrast ar ko pārsteigt mājiniekus un draugus. Pasaule pamazām sašaurinājās un ceļot sanāca biežāk. Atrast kaut ko, kas nebūtu mājās kļuva grūtāk un vest dāvanas pārstāju. Palika gan tradicionālās glāzītes krusttēvam, kuram visi ved glāzītes ar tūristiskiem skatiem, jo visi ir pārliecināti, ka viņš tās krāj. Viņš gan par to, šķiet, neko nezina. Nu un magnētiņš vecākiem. Tas arī viss. Un tas ir vienkārši. Neatrast magnētiņu un glāzīti var ja nu vienīgi kādās Bosnijas dzīlēs.
Nu lūk, bet tagad mēs esam projām 8-9 mēnešus un gribētos visiem tuvajiem un mīļajiem (bet tādu ir daudz) atvest kaut ko jauku. Un te nu izrādās, ka Amerikā nav it nekā, ar ko varētu kādu patīkami pārsteigt. Tā nu mēs salasījām pārakmeņojušos kokus, bet izrādījās, ka salasījām maz un visiem nepietiks. Izložņājām visus apkārtnes antikvariātus un nu izskatās, ka brauksim uz mājām vispār bez dāvanām. Nu, atskaitot pāris akmeņus tiem, kas pirmie brauks. Laikam jāsāk atteikties no šīs dāvanu vešanas tradīcijas pilnībā, galvenā dāvana taču, kā saka mana mamma, esam mēs :D



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]evy
2019-02-21 10:37 (saite)
jā, tā dāvanu vešana man, piemērām, sagādā galvassāpes...es dzīvoju prom nu jau cik gadus, uz mājām ideāli braucu reizi gadā [ar izņēmumu pēdējos 4 gadus...], un es nevaru saprast, vai mājinieki "gaida" kādas dāvanas, vai es varu braukt arī tukšām rokām. izņemot manu brāļa bērnu, bet arī viņa jau saprātīgā vecumā un vairs neprasa neko atvest.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lord
2019-02-22 00:39 (saite)
pamēģini neatvest un apskaties vai to vispār kāds pamanīs (hm, labs padoms man pašam)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusais_okeans
2019-02-22 00:17 (saite)
man šķiet, ka lielākā daļa tādus krāmus uztver tikai kā apgrūtinājumu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lord
2019-02-22 00:37 (saite)
nu, es tieši tā arī uztveru un nekautrējoties izmetu vai atdodu Ksenijai :D

bet tad Tu esi ok, ka Tev nebūs dāvanas, ja? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?