Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2008-01-18 14:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par skaisto
Kad cilvēki runā par ceļojumiem, es nekādi nespēju sevi iztēloties sevi ceļojam kā tūristu. Mana izpratne par ceļošanu laikam ir vai nu galīgi šķērsām vai vēl nav samitāta, balstoties uz minimālo ārzemju apmeklējumu.
Kādā nesenā sarunā pieķēru sevi pie domas, ka vēlos nokļūt tur, kur viss mainās - Kubā, kas vairs nebūs tāda nekad kā šobrīd ir, Sibīrijā, kādā lauku sādžā, aplūkot savas dzimtas saknes (ja tā var izteikties), tur, kur viss smaržo pēc senatnes, samagonkas & zied saulespuķes, Pēc raupjiem cigāriem un ruma un siltām, oranžām naktīm. Gribas staigāt pa pilsētām, kas izmirušas un pamestas, gribas aplūkot aizgājušo godību.. Jā, un man gribas arī staigāt pa pilsētu ielām, kas atzīmētas tūristu maršrutos, bet mazliet citādāk - nost no burzmas, tālāk, dziļāk, patiesāk.
Un vēl man gribas uz Ko-phi-phi. Kad par to iedomājos, man uz rokas saceļas zosāda, un atliek vien uzlikt soundtreku (šajā salā uzņēma "Pludmali") un paskatīties bildes (http://images.google.lv/images?hl=lv&q=ko+phi+phi&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi), lai vairāk jautājumu nebūtu..


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rediiss
2008-01-18 14:28 (saite)
mmmm, jaāaa! man šitāds sapnis ir titikakas ezers :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-01-18 14:33 (saite)
ai, atcerējos vēl - pavisam nesen presē bija aprakstīts par ASV kādu kanjonu, kur ielaiž tikai noteiktu skaitu tūristu dienā (50?! Turklāt ar iuzlozes palīdzību) Visa sāls tajā, ka visa apkārtne un klintis sastāv no krāsainiem smilšu slāņiem. Ilgāk skatoties pat bildes, gar acīm sāk ņirbēt, pat nezinu kā lai jūtas tad, kad atrodas tur iekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lee
2008-01-18 14:37 (saite)
& vēl jau nepiepildītais sapnis par dzelzceļu no Krievijas uz Ķīnu! iedomājies tik, vairākās nedēļās šķērso visu kontinentu, cauri vietām, kur cilvēki nedzīvo.. Tiesa gan, visai utopiski, pirmkārt jau tāpēc, ka prasa lielu laika ieguldījumu un bezdarbību ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2008-01-18 14:42 (saite)
nujā, laikam nav tā, ka dabū baigi nostaigāties :D
pa diskaverī rādīja kā viens frīks šitā laida uz ķīnu. ar vilcienu cauri krievijai un mongolijai. lai arī tas bija tāds "baltā" cilvēks skatījums uz vietējiem, tomēr bija diezgan interesanti. īpaši patika nodaļa par mongoliju. tik frīkaina zeme! iedomājies - milzīgs klajš lauks, vidū purčiks-spoku pilsēta, jo tur gandrīz neviens nedzīvo un tam apkārt kā-viņ-sauc teltis, kurās ļaudis gan dzīvo. jomajo! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2008-01-18 14:49 (saite)
Oi, gandrīz vai vīzija mani piemeklēja ;) Mmmm...
Vispār reizēm pa travel&living rāda dažus keisus, kas braukā pa visām šitām valstīm, viens staigā pa tuksnešiem un vēl viens ēd visādas vietējās "delikateses"..
Cienu šitādus raidījumus, reāli! žēl tik, ka pie "aprobežotajiem" letiņiem neko tādu neparāda, vienīgi vides filmu studija šad un tad uztaisa ekspedīcijas pa feino.. Jukonas upi es skatījos pat atkārtojumus ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2008-01-18 16:31 (saite)
pie letiņiem rāda filmu par japānu, kuras laikā var eleganti atrubīties, jo tur viss tādā, nu, TĀDĀ straumēnu stilā tiek rādīts :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ezic
2008-01-18 21:19 (saite)
vo vo shis bija viens no maniem sapnjiem..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2008-01-18 14:29 (saite)
Vakar draudzene atgriezās no ceļojuma pa Ēģipti.
Pirms nedēļas priekšniece atgriežās no atpūtas Ēģiptē.
Viena no viņām dzīvoja viesnīcā un atpūtās.
Otra katru nakti nakšņoja citur un pārvietojās ar mugursomu.
Viena no viņām atgriežoties stāsta par skaistu kūrortu ar zilu jūru un rifiem, otra stāsta par izkāmējušiem bērniem un beigtiem zirgiem Nīlā.
Viņas abas bija vienā valstī, bet cik dažādi var turp aizbraukt, cik dažādi var būt ceļojuma mērķi un līdz ar to arī - iespaidi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2008-01-18 14:36 (saite)
hehe kopš oranžajā portālā vairāki draugi bija salikuši kamieļu, koraļļu, beduīnu bildes un vēl bildes no atrakcijas "ar kvadriciklu pa tuksnesi", man ir sajūta, ka pati esmu tur jau bijusi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2008-01-18 14:37 (saite)
vo vo, man līdzīgi! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]guvi
2008-01-18 19:42 (saite)
ja taa piRmaa buutu devusies kauch vienaa taalaakaa ekskursijaa, tad vinjai ariii buutu kaut priekshstats par otRaas stastiem, jo
tiko laukaa no kuurorta, taa redzi patieso eegjipti un taa ne tuvu nav taada ka kurortos
p.s. esmu bijusi un redzeejusi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]esinja
2008-01-18 14:53 (saite)
Ko-phi-phi ir skaists!!!! un Pludmale man dikti patika! A tev ir nojausma, kā tur var nokļūt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-01-18 14:57 (saite)
Jābrauc uz Taizemi?! :)
Nu vispār jāpapēta vietējais piedāvājums par dzīvošanu pludmales būdās. Man viena paziņa nesen tur bija, padzīvojās pa neapdzīvotām salas pusēm un džungļiem. Kad paskatījos viņas bildes, tad man ar "pietika" galīgi.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]stendere
2008-01-18 15:06 (saite)
Kurš gan mūsdienās spēj ceļot ne kā tūrists? Arī tas, kā tu apraksti savu vēlamo ceļojumu - daudzi cilvēki ir tā darījuši - dzinušies uz visādiem nostūriem un centušies atpūsties ārzemēs vienā ritmā ar vietējiem, dzert samagonu, staigāt pa šķērsielām nevis tūristu maģistrālēm. Daudzi, daudzi cilvēki raksta un stāsta, cik netūristiski viņi ir atpūtušies, bet beigās tas pats tūrists ir un paliek. Nē, tomēr drusku labāk - nevis tūrists, bet ceļotājs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-01-18 15:10 (saite)
Droši vien jau tā ir, ka viss jau apskatīts & izstaigāts simtiem reižu.. tomēr labāk kā ceļotājs ne kā tūrists ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2008-01-18 15:46 (saite)
...es gribētu redzēt Petru vai Kapadokiju, bet iedomājos, cik lieli ir man līdzīgo pūļi, kuri ar karti rokā un neskaitāmām interneta izdrukām somā vai galvā pārvietojas no iecerētā punkta uz nākošo :)
..īstenie baudītāji laikam ir drosmīgāki un vienkārši aizbrauc kur acis rāda un mēģina iejukt starp vietējiem, acis turot plaši atvērtas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-01-18 16:17 (saite)
Oo! Petru ar man vienmēr ir gribējies aplūkot!!! Paskat šito: http://www.civilization.ca/cmc/petra/images/petra05.jpg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

o_O!!!
[info]lee
2008-01-18 16:19 (saite)
http://www.ojodigital.net/data/505/Petra.jpg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]guvi
2008-01-18 19:39 (saite)
taizeme ir lJoti bagaata ar shaadaam salinjaam ...
veeel klusaa okeaana salinjas ... mmm paradiiize

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?