Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2006-12-01 22:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par tému
Vai jüs,cienìjamie,biezi domäjat par par pasnävìbas tému? Par to,käpéc cilvéki tä dara? Par to,vai tä ir glévulìba vai drosme? Par to,kä to labäk izdarìt,kä nesäpìgäk,kä viegläk? Un ko ar to panäkt un panäk? Es biezi. No ~8 g.vecuma,kops redzéju vienu vecu krievu filmu..es péc tam méginäju uzkomponét melodiju péc tàs müzikas motìviem..Kad lasìju avìzes,vienmér lasìju pédéjo lapu ar séru pazinojumiem un raudäju..Kopš tä brìža säku apjaust,kas ir näve. Pusaudža gados biju saķérusies vienas draudzenes idejä par pasnävìbu iespéjamu tikai tad,ja redzétu cilvékus raudam pie mana zärka.. Šobrìd es zinu,ka tä ir liela drosme pabeigt sevi un likt visiem mìlajiem raudät..Né pat - liels egoisms. Es vienmér atceros tikai vienu - kädä fantastiskä filmä reiz teica - jädzìvo,jo dzìvìba tev dota,näve atnäks tàpat. Täpéc es dzìvoju no tä visa,kas man dots..un tas nav maz. Man dots tik fantastiski daudz,ka reizém pietrükst cilvécisku ìpasìbu,lai to visu izbaudītu. Vai tāpēc esmu ķerta un man vajadzētu skalot smadzenes???

//UPD. Bet vispār ir visai sūdīgi. Vakar bija pavisam sūdīgi. Šodien ir drusku, drusku labāk..bet vēl nav vakars. Neko negribas, neko nevajag un viss riebjas. Pat ēdiens. Vakardienas vakariņas tā arī neapēdu un tās palika pilnā porcijā uz pannas..Un šorīt dzīvoju no tējas, ūdens, zivju eļļas un tulīt dzeršu kafiju. Ticiet vai nē..pati sāku par sevi uztraukties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shelly
2006-12-01 22:58 (saite)
Pārāk daudz jautājumu, bet - jā. Ne gluži no bērnības, bet no pusaudža gadiem droši.

(Atbildēt uz šo)


[info]shi
2006-12-01 23:07 (saite)
diezvai esi ķerta, ja jā tad tādā pašā mērā kā visi citi..

jā, domāju, ir domas jau sen, nez kapēc pirmo reizi par to iedomājos 5 gadu vecumā.
jā, šad tad domāju arī tagad, bet tagad tās domas kļūst arvien slīpētākas, tas nav viegli izdarāms, bet nav arī pavisam grūti...

atnāks atnāks viņa, nekur neliksimies, diemžēl jāsaka, laikam arī man trūkst k.kādu cilvēcisko īpašību, lai izbaudītu to visu kas man ir un arī kā man nav...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2006-12-02 09:28 (saite)
Vo vo..slīpētākas ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bruseliuss
2006-12-01 23:08 (saite)
man to būtu grūti nosaukt par gļēvulību vai drosmi vai izvēli, jo, ja paskatās, kas ir tās lietas, kas noved cilvēku līdz pašnāvībai, piem., depresija, tad tā ir atteikšanās strādāt ar sevi. diez vai ar to var kaut ko panākt, vismaz ne sev par labu vai sliktu, var tikai atstāt iespaidu uz sev tuvajiem cilvēkiem, bet parasti jau tādi īsteni pašnāvnieki, par to nedomā, viņi domā par sevi. ir jau ir tas tāds smags egoisms, bet arī to nav tiesību pārmest, jo katrs jūtas savādāk. :]

(Atbildēt uz šo)


[info]nenormaaliigaa
2006-12-01 23:16 (saite)
es par to vispār nedomāju...sen jau. šķiet, bērnībā, ļoti, ļoti sen, kad sadusmojos par kaut ko, esmu pāris reižu iedomājusies, kā būtu, ja es nomirtu tagad un visi raudātu...bet tikai tā - fakta ziņā, neesmu nekad domājusi par sevis nogalināšanas metodēm. Patiesībā - es vienkārši iztēlojos, kā būtu, ja es nomirtu, nevis Nogalinātu sevi.

bet nu...dažādu argumentu dēļ es uzskatu, ka tas tomēr ir nepareizs un gļēvs solis. nevaru nevienu nosodīt, bet esmu droša - izeja ir vienmēr...un tā nav sevis nogalināšana.

(Atbildēt uz šo)


[info]heartstripper
2006-12-02 04:45 (saite)
näve ir dalja dzìves. näk prätä käda latviesu aktiera teiktais-dzìvo kaut vai tikai zinjkärìbas péc,kas büs täläk..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2006-12-02 09:28 (saite)
Ziņkārība ir tas, kas attiecas uz mani ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shi
2006-12-02 10:02 (saite)
sorry, piekritīši arī šeit ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heartstripper
2006-12-02 14:35 (saite)
Jā, tā bieži iedvesmo.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]miss_dii
2006-12-02 13:50 (saite)
ja tu beidzot gribeesi parunaaties pie teejas, dod zinju!

(Atbildēt uz šo)


[info]beta
2006-12-03 11:17 (saite)
Tev dveesele jaasadakteree!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-12-03 13:27 (saite)
Nežēlīgs apgalvojums, es teiktu, jo automātiski pieņem, ka [info]lee dvēsele ir slima. Ir kāds būtisks pamats to apgalvot?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2006-12-03 13:26 (saite)
Ir gadījies padomāt par šo tēmu. Vispār jāsaka, ka tehniski diezgan sarežģīts pasākums, ja grib to izdarīt ar garantiju, relatīvi nesāpīgi un tā, lai palicējiem arī būtu mazāks čakars (teiksim, nevajadzētu vākt pa gabaliņam kopā).
Par morālo aspektu - nez, imho tā ir cilvēka paša izvēle, dzīvot vai nedzīvot tālāk. Un ir gadījumi, kad dzīvot tālāk nav pārāk liela jēga, teiksim, smaga, neārstējama, sāpīga slimība.

(Atbildēt uz šo)


[info]liesmas_deja
2006-12-20 08:41 (saite)
man tas notika blakus...
draudzene, ar ko dzivoju kopaa vienaa istabinjaa nelaimiigas miilestiibas deelj paargrieza veenas...par laimi tas viss beidzaas labi un vinja tika laikus atrasta. Anw, ko es ar to gribu teikt, peec tam daudz naacaas domaat par naavi un par pasnaaviibaam tiesji shiis te nelaimiigas miilestiibas deelj... bet ja godiigi, taa arii nekad iisti neesmu sapratusi, vai tas ir stiprs cilveeks vai vaajsh... Jo kaut ko taadu var izdariit ljoti stiprs cilveeks, bet tai pat laikaa...stiprais speetu to atrisinaat savaadaak....

(Atbildēt uz šo)


[info]liesmas_deja
2006-12-20 08:45 (saite)
mani bērnībā arī interesēja visvairāk pēdējās lapaspuses, kur rotājās nekralogi...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?