Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2009-07-05 13:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar Madis visiem, kas ēda alkoholizētus "veselīgos" auglīšus, piešķīra kompota danu. Man kompota danu nemaz nevajadzēja, jo dienu iepriekš biju jau pierādījusi sevi kā teicamu kung-fu pretkutināšanas dana meistari.
A, ja pa nopietno, tad aizvakar uzgatavoju perfektu biezpien-zemeņ-torti ar mellenēm un piparmētrām un pēdējie divi rīti paiet brokastojot ar eleganci.. un Die Hard Nr3


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vacatio
2009-07-05 20:45 (saite)
a recepti?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2009-07-05 21:00 (saite)
Vajadzīgs:
2pac. biezbiens
150-200 gr cukura
3 olas
2 pac. saldais krējums (35%)
1.5 pac. želatīns
1 pac. cepumi Selga
Augļi (man bija zemenes, mellenes un svaigas piparmētru lapiņas)
Var pievienot vārīto pilnpienu, putkrējumam var pievienot vaniļu

Tātad 1) biezpienu samīca ar 100-150g cukura
2) olu dzeltenumu samaisa ar biezpienu, baltumus saputo un pēc tam arī iemaisa biezpienā
3)Saldo krējumu saputo (var pievienot vaniļu), iemaisa biezpienā
4) 1.5 paciņa želatīna izšķaida ½ krūzē auksta ūdens uz ~40 min, pēc tam karstā ūdens peldē izkausē šķidru un iemaisīt pagatavotajā masā.
5) Pievieno saspiestas zemenes ar cukuru, visu kārtīgi samaisa, es pievienoju arī mellenes un sasmalcin. piparmētru lapiņas
6) Tortes formā sakārto cepumus apakškārtai, uz cepumiem var uzsmērēt arī iebiezināto pienu - tad saldāka kūka, pāri pārlej gatavo masu un liek ledusskapī iekšā, lai sacietē.

P.S Var likt arī marmelādi, augļos izmantot konservētus persikus uc. gardumus saštukot.
Saldā krējuma vietā nākamreiz domāju likt jogurtu - tad netreknāka kūka sanāktu, bet zemeņu sīrupiņu var iejaukt ar želatīnu un pārliet pār kūkas virsmu. Vārdsakot variantu vairāk kā spējas to visu notiesāt :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2009-07-05 21:01 (saite)
plds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2009-07-05 23:01 (saite)
Pag uz cepumiem liek biezpienu un tad pār biezpienu želatīna masu? Jeb kur tā želatīna masa ar ogām tiek likta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2009-07-05 23:02 (saite)
Ai jeb tas želatīns un ogas iejauktas biezpienā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2009-07-05 23:06 (saite)
Viss tiek sajaukts kopā (biezpiens, ogas, želatīns utt) un liets virsū cepumiem.
Ja gribas želejas kārtiņu pa virsu (to no zemeņu sīrupiņa & želatīna), tad pieļauju, ka nedaudz jānogada, kamēr tā biezpien-ogu masa ledusskapī biki sacietē, un tikai tad jālej augšējā sīrupa kārta.
Biezpiena masa sanāk visai šķidra & viņā viss nogrimst citādi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2009-07-05 23:08 (saite)
taga skaidrs. es biju iztēlojusies tādu kā kaut kad bildītēs redzēts. Jāpamēģina varbūt jau rīt pagatavot :)
Cik laikaapmēram vaig, kamēr sacietē viss?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2009-07-05 23:11 (saite)
t.b. želejas kārtiņa tiek gatavota atsevišķi - ar atsevišķām ogām & želatīnu (kā cita kūkas kārta/ garnējums )

Es atstāju uz nakti ledusskapī, pilnīgi pietika. Domāju, ka ar 3-4 stundām ar vajadzētu pietikt, bet pārbaudījusi tā neesmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2009-07-05 23:14 (saite)
Ok, skaidrs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2009-07-07 13:31 (saite)
Uztaisiju. sanāca ok.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2009-07-07 18:28 (saite)
Gut! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?