Lee ([info]lee) rakstīja,
Vajadzīgs:
2pac. biezbiens
150-200 gr cukura
3 olas
2 pac. saldais krējums (35%)
1.5 pac. želatīns
1 pac. cepumi Selga
Augļi (man bija zemenes, mellenes un svaigas piparmētru lapiņas)
Var pievienot vārīto pilnpienu, putkrējumam var pievienot vaniļu

Tātad 1) biezpienu samīca ar 100-150g cukura
2) olu dzeltenumu samaisa ar biezpienu, baltumus saputo un pēc tam arī iemaisa biezpienā
3)Saldo krējumu saputo (var pievienot vaniļu), iemaisa biezpienā
4) 1.5 paciņa želatīna izšķaida ½ krūzē auksta ūdens uz ~40 min, pēc tam karstā ūdens peldē izkausē šķidru un iemaisīt pagatavotajā masā.
5) Pievieno saspiestas zemenes ar cukuru, visu kārtīgi samaisa, es pievienoju arī mellenes un sasmalcin. piparmētru lapiņas
6) Tortes formā sakārto cepumus apakškārtai, uz cepumiem var uzsmērēt arī iebiezināto pienu - tad saldāka kūka, pāri pārlej gatavo masu un liek ledusskapī iekšā, lai sacietē.

P.S Var likt arī marmelādi, augļos izmantot konservētus persikus uc. gardumus saštukot.
Saldā krējuma vietā nākamreiz domāju likt jogurtu - tad netreknāka kūka sanāktu, bet zemeņu sīrupiņu var iejaukt ar želatīnu un pārliet pār kūkas virsmu. Vārdsakot variantu vairāk kā spējas to visu notiesāt :))


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?