Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2015-04-27 10:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Skolotāja
Gadu gaitā es esmu te pasūdzējusies par Makša klases audzinātāju.
Tagad tas viss ir tik tālu, ka daži vecāki nevēlas viņai dāvināt atvadu dāvanu. Uzvirmo sarunas un ir doma oficijāli iesniegt kaut kādu depešu. Ne jau par atcelšanu, bet rakstiski formulēt neapmierinātību.

Es tā īsti nezinu, ko lai dara.
No vienas puses, mana būtība ir rīkoties. Es jau toreiz otrajā klasē gribēju iet direktorei sūdzēties. Bet S mani atsēdināja.
Cepos, cepos, bet vienā brīdī pateicu pati sev - galvenais, ka viņa nepataisa manu bērnu muļķāku, pārējo mēs paši pievilksim.
Realitātē, Maksis no zinātkāra bērniņa palicis par.. es nezinu kā to nosaukt. Viņš bieži saka, ka kaut ko nesaprot. Kad sākam runāt, tad izrādās, ka visu saprot gan. Iespējams tur ir vainīga tā izslavētā skolotājas aplinkus vāvuļošana.
No otras puses, S ir taisnība. Tad jau drīzāk toreiz vajadzēja rīkoties. Tagad visi bērni savas ģimnāziju vietas ir dabūjuši, visi drošībā, ka nevarēs ar atzīmi ieriebt, tad beidzot vecāki pulcējas un izsaka kritiku.

Bet tad es palīdzu Maksim mācīties dabasmācību pārbaudes darbam un tur tie dati nu ļoooooti vispārīgi saraksīti. Piemēram, pie derīgajiem izrakteņiem minēts zelts un urāns, bet kālijs nemaz. Kālija ieguves firmas ķibeles regulāri izskan radio ziņām, bet zelts ir vienā upē minimāli, ko tikai hobijmeklētāji skalo, bet urānu ieguva tikai padomju laikos. Tātad, no kāda viedokļa bērniem ir jāmācās par derīgajiem izrakteņiem? Ja pēc idejas, ka kaut kāds kripsītis atrodas tajā zemē, tad jau pusi Mendeļējeva tabulas būtu jāskandina. Ja pēc nopelnītajiem eiro, tad kāpēc Kālijs vispār nav pieminēts? Tāpat ar upēm un pilīm. Ko dod iekalt nosaukumus, ja nezin kur tas atrodas? Un un un...

Vai skolotāja primārais uzdevums nav veidot izpratni? Vai es par daudz iedomājos? Kāpēc Līnas klases audzinātāja var? Tas trakums, ka Annai pēc 4 gadiem arī tiks Makša skolotāja. Vai nu viņas pāriniece, kas aŗī ir tanta pirmspensijas vecumā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2015-04-27 11:47 (saite)
varbūt tomēr vajag vadību informēt...
varbūt ne ļoti asā formā, bet tomēr. Tev ir spēks un māka darboties ar saviem bērniem, bet cik daudzi tiešām paliek aprobežotāki un degsme pēc zinībām visam mūžam pagalam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2015-04-27 11:51 (saite)
Vai ne, un vēl ņemot vērā to, ka šāda skolotāja paliek skolā un turpina čakarēt nākamos bērnus... Un problēmas jau it kā nav, jo neviens nesūdzas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-04-27 12:07 (saite)
Kaimiņienes meita bija pirms Makša pie tās pašas skolotājas. arī vecāki nebija apmierināti, bet mīļā miera dēļ neko nepasāka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2015-04-27 12:16 (saite)
un tā arī tas viss paliek, jo neviens negrib būt sliktais.
patiesībā arī tas ir rādītājs, ja cilvēks pats negrib pilnveidoties. daudziem skolotājiem pirmspensijas vecumā raksturīga izdegšana un tad ir tāda "ķep-ļep" attieksme un ja neviens neiebilst nav arī iemeslas saņemties un meklēt palīdzību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-04-27 12:30 (saite)
es tagad guglēju, ko varētu darīt, kā to varētu noformulēt - nekas nepaliek skaidrāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2015-04-27 12:33 (saite)
noformulēt kā virspusēju un formālu pienākumu izpildi neveicinot skolēniem vēlmi padziļināti attīstīt spējas un iemaņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2015-04-27 12:09 (saite)
kopš esmu vecāku-skolotāju biedrībā, tad sanācis vairāk ar skolas personālu sarunāties, sadraudzēties. Viena skolotāja teica, ka arī no kolēģiem viņa izvairas un pēdējo gadu laikā nav bijusi ne uz vienu kvalifikācijas celšanas pasākumu. Bet nu kolēģi arī neko nesaka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2015-04-27 12:11 (saite)
Varbūt ir cerība, ja rīkosies tagad, tad Annai tomēr nebūs vairs viņa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-04-27 12:14 (saite)
Nu tas ir tas, kas mani motivētu tomēr tagad saņemties un meklēt veidus kā kaut ko darīt.

Mana mamma bija skolotāja un viņa apmeklēja ļoti daudz kvalifikācijas celšanas kursus. Latvijā gan tas tiek intensīvāk pieprasīts, te tas ir pēc brīvprātības principa. Es nezinu ko tās citas mammas, bet es mēģinātu no šīs kvalifikācijas celšanas puses rakt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2015-04-27 12:17 (saite)
ir gan obligāti pieprasīts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2015-04-27 11:57 (saite)
"Bet S mani atsēdināja." "No otras puses, S ir taisnība. Tad jau drīzāk toreiz vajadzēja rīkoties."

kas ir taisnība? ja bērnu skolā par muļķi pataisa, un nesūdzēties?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2015-04-27 12:12 (saite)
S ir mieramika, kas maksimāli izvairas no visa veida konfliktiem.
Viņa taktika ir nogaidīt, jo lielākā daļa problēmu pašas atrisinoties.
Man mūsu kopdzīves laika sākumā bija ļoti grūti pieņemt šo viņa pieeju, bet es esmu spiesta atzīt, ka nereti tā tiešām ir atmaksājusies. Nākošais līmenis būtu, ja es jau laikus varētu uzķert, kurā situācijā iejaukties, bet kurai ļaut pašai sevi atrisināt.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?