Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2015-04-27 10:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Melnās kastes princips jeb nezinātnisks eksperiments pašai ar savu ķermeni
Iedvesmojoties no dažādiem stāstiem un turpinot savu ķermeņa-atmošanās procesu apsvēru atteikties no kādiem produktiem.
uz starta līnijas: cukurs, piens, milti.
Milti. Reti ēdu maizi, bet daudz visādu kūku, kuras pašai man ļoti patīk cept. Atteikšanās pakāpes grūtums - super duper grūti.
Cukurs. Es cenšos ierobežot savu cukura patēriņu, bet tas paliek vien ideju līmenī. Es pat nejūtos vainīga, ka tik daudz cukura lietoju, labsajūta ir pirmajā vietā! Atteikšanās pakāpes grūtums - super duper grūti.
Piens. Pienu es tīru nedzeru, bet lietoju pie tējas vai musli. Jogurtus neēdu, Biezpiens te nekāds sakarīgais nav. Šad un tad paniekojos ar kādu sieru - cuper cieto vai mīksto. Toties es ļoti daudz lietoju sviestu - cepšanai (visu, kur obligāti nevajag eļļu) un mērcēm. Atteikšanās pakāpes grūtums - drusku grūti dēļ cepšanas un mērcēm, bet būtībā paveicami, jo reiz jau to esmu darījusi (Maksis kā bēbītis nepanesa piena produktus).

Tad nu mēģinu atteikties no piena produktiem. Jau otro dienu. Vakar gan bija biezā holandēze mērce ar daudz sviesta pie sparģeļiem.
Sestdien brokastīs drusku apmulsu. Es pēkšņi nezināju vairs ko ēst. Manējie vienmēr ēd maizi ar nutellu. Es vienīgā ar desu vai sieru vai vienkārši tikai ar sviestu. Musli ar pienu arī neder. Uz mirkli palika skumji. Būtībā vajadzētu visai ģimenei pārlikt ēdienkarti, bet ja es tā darīšu, tad būs mega pretestība. izdomāju, ka tā kā es tāpat vienmēr iepērkos, sākšu pirkt šo to citu.
Šorīt brokastīs skumjas izpalika - ēdu medusmaizi :)

P.S. vakar sāka līt lietus un lija visu nakti. Šorīt viss ir ZAĻŠ!

upd.: Es neko nepopularizēju, nepārstāvu nevienu uztura vai diētas novirzienu, es tikai meklēju atbildes uz saviem jautājumiem. Melnās kastes princips.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2015-04-27 15:38 (saite)
Tad jāskatās uz "soda bread" - maizi, kam irdinātājs ir soda vai cepamais pulveris.
Ar lēnajiem ieraugiem nekad neesi mēģinājusi? Vai arī likt raudzēties pa nakti ledusskapī? Tad nav svarīgi, vai māja pietiekami silta un tamlīdzīgi, lēnītēm process tik un tā notiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-04-27 15:41 (saite)
nē, to gan nemēģināju. es variēju ar dažādiem raugiem, temperatūrām, sāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2015-04-27 16:36 (saite)
Vari pamēģināt šīs http://www.joepastry.com/category/bread/pita-bread/
Man gan nav tāda krāsns, lai sanāktu smuki uzpūtušās, es cepu pannā un sanāca garšīgi. Receptē ir minēts "instant yeast", bet es lietoju parasto granulēto raugu, kas pēc amerikāņu standartiem ir "active dry yeast" un tāpat uzrūga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?