Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2015-04-13 10:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nedaudz iespaidu no ceļojuma

* sākumā kaitināja, bet beigās riktīgi izbaudīju izsaucienus "OMG!!! Tu viena brauc ar mašīnu un 3 bērniem?!?!" reizēm šis tika papildināts, ka persona nevar viena ar 1..2 bērniem 100km pa Latviju pabraukt. Diezgan bēdīgi. Vēl bēdīgāk ir tikai tad, ja kāds klāt pasaka, ka nevar ilgāk par 2 dienām pats savus bērnus izturēt... Vienīgais kas šo izteicienu (otrs ir "WOW Tavi bērni runā latviski!")sakarībā mani traucēja, ir tas, ka bērni tos arī dzird. Un man ļoti negribās, ka viņi izdomātu, ka runāt latviski vai doties ceļojumā tikai ar mammu ir kaut kas līdzvērtīgs braucienam uz Mēnesi. Tāpēc pārbraucienos mēs daudz runājām par prioritātēm un lietām, kas citiem ir pašsaprotamas, bet citiem galīgi neiedomājamas.

* satiksme Rīgā ir galīgi psiha. Katrā izbraucienā piedzīvoju vismaz vienu gadījumu, kad spalvas uz muguras saslējās. Piemēram, stāvot krustojumā pie sarkanās gaismas kāds džigits mani apdzina pa labo pusi, braucot pa ietvi!!!1

* rotaļlietu veikalā pārdevēja māceklis-konsultants pajautaja vai Maksim ir tēvs, kad krustmāte mēģināja atrast dzimšanas dienas dāvanu. Iespējams puisis ļoti nepieredzējis vai iedomājās, ka es nepratīšu finieri sazāģēt (es gan paprasītu veikalā uzreiz lai sazāģēt kā vajag), bet nu šis jautajums mani apstulbināja tik ļoti, ka nespēju uzreiz atbildēt.

* bērniem laikam uz visiem laikiem būs iepatikusies Čili pica. Jau atkal mūsu pasūtījums bija jāgaida vairāk kā stundu. Pareizāk sakot - daļa mūsu pasūtījuma, jo mana pica tika atnesta uzreiz. Turklāt pirms pasūtīšanas es pajautāju vai būs ilgi jāgaida vai nē, jo vienā citā vietā mums uzreiz pateica, ka jārēķinās vismaz ar pusstundu. Bet berniem patika, jo gaidot mēs spēlējām spēli, samaksājot saņēmām atlaidi un pašās beigās kā atvainošanos - 3 gardum gardas šokolādes kūkas. M un L pateica, ka nāks vēl. Bet tā ilgā gaidīšana bija par iemeslu, ka S es neatvedu pilnīgi neko no Latvijas. viņš gan neņēma ļaunā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shelly
2015-04-13 13:26 (saite)
Tas pirmais un otrais varētu būt drusku saistīti, tev tā nešķiet?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2015-04-13 13:31 (saite)
Nē. Bērni mašīnā bija visu laiku, bet satiksme bija nervoza tikai Rīgā. Es vairākkārtīgi atcerējos kaut kur lasīto joku "brauc ar maksimāli atļauto braukšanas ātrumu un kavē satiksmi". Tas gan visā LV bija.
Ā, atcerējos vēl vienu ekstrēmu situāciju - Liepājas šoseju tagad labo - viena puse uzrakta, jābrauc pa vienu joslu pārmaiņus. abos galos gaismas signāli. Stāvam tāds bariņš pie sarkanā. Es biju otrā vai trešā. Pēkšņi mums garām pašaujas limuzīns. pilnīgi noteikti ne uz 30 un arī ne uz 50kmh un aizbrauc pie sarkanās gaismas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]ld
2015-04-13 14:59 (saite)
tas bija braucot no Liepājas un tā ap pusdienslaiku. Un vienalga kurš arī tur nesēdētu - noteikumi ir rakstīti visiem!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2015-04-13 15:16 (saite)
un nu izstāsti, kas labs bija ceļojumā? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2015-04-13 15:57 (saite)
Vislabākais bija tas, ka mēs bijām kopā. Es no bērniem šķirta biju tikai divreiz - kad ar māsām sakopu kapiņus un kad biju uz visa ķermeņa masāžu.

Tik daudz laika kopā pavadot jebkurš mirklis ir labs. Man pat patika briesmīgā viesnīca Lietuvā! Jo tas ļāva novērtēt visu pārējo. Maksis gribēja labāk mašīnā nakšņot :D Beigās gan piekrita, ka lai arī cik briesmīgs tas numuriņš, tur tomēr siltāk. Es centos to visu pasniegt kā skatu ārpus mūsu rāmīša.

Maksis ir kolosāls ceļa biedrs! Ar viņu es ceļotu kaut mēnesi. Līna sāk pievērst uzmanību sev. Viņa daudz spoguļojas, mēģina sevi saprast. Anna savukārt bija un ir milzīgs enerģijas lādiņš! Bez Makša palīdzības man būtu bijis grūti. Viņi abi saprotas sev vien zināmā līmenī. Apskaužami!

Vēl viena laba lieta - man bija laiks! bērni ļoti gribēja uz ziliem brīnumiem. Mēs aizgājām un palikām tur 3 vai 4 stundas. Beigās viņi tomēr ne visai steidzīgi, bet tomēr piekrita iet prom.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?