Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2014-04-09 08:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:eseses

es ciešu.
mana pēdējā laika intensīvākā sajūta ir skaudība. man skauž. nenormāli skauž un es tāpēc ciešu, jo skaust ir slikti, es negribu skaust un es patiesībā priecājos par tiem cilvēkiem, kurus es apskaužu. tāds drausmīgs duālisms.

man skauž, ka pie MĶ brauks mamma ar māsām. drausmīgi skauž. jo es arī gribu. bet mana mamma vairs nekad pie manis neatbrauks. tad es pasēžu un paraudu balsī, līdz sņēmos, sarāju sevi un kaut kā tālāk darbojos.
mans tētis starp citu nekad šeit nav bijis. vienmēr viņam ir kaut kādas atrunas. tāpēc kad MĶ stāstīja, ka tikko viņa bija uz Jēnu pārvākusies, atbrauca viņas vecāki un tēvs esot viņas vīru uzslavējis, ka viņš ģimenei labu vietu atradis, man atkal uznāca bimbiens. mans tēvs tā nekad nav darījis un teicis. esmu tik bieži aicinājusi un vienmēr saņēmusi atteikumu, ka tagad kad viss ir izsāpēts, pārsāpēts un samierināts, es nemaz vairs negribu viņu ne aicināt, ne uzņemt pie sevis. mans tēvs nekad neteiks, ka mans vīrs ir labu vietu priekš ģimenes izraudzījies. drīzāk tiks kritizēts, kas viss ir slikti. un mana mamma vairs nekad nebrauks ciemos un neuztrauksies par manu bardaku. ir beidzot jāpieņem skaudrā patiesība, jāsamierinās un jābeidz citi apskaust.

kas vēl man skauž? es apskaužu savu māsu. es esmu nenormāli priecīga par viņu un viņas panākumiem. par to, cik ļoti viņas darba devējs grib viņu atpakaļ, par to, ka viņa braukā apkārt pa pasauli, par izcīnītiem bonusiem. es esmu lepna par savu māšeli! bet tad es paskatos uz savu sasisto sili un man sāk skaust. un es mocos. jo es negribu apskaust māsu.

vakar vakarā bija atkal lielais bimbiens. raudāju un raudāju. tā ir visstulbākā raudāšana, jo ar prātu es saprotu, ka nav jēgas sevi žēlot. tas nav mans. ir jāceļās un jādarbojās. jāknosās. jākuļ krējums, lai no šīs sviestainās situācijas tiktu ārā. un vienā brīdī man kā ar bomi pa pieri nāca apskaidrība - es esmu pazaudējusi savu identitāti!!! es nezinu vairs kas es esmu, kā sevi pozicionēt. kopš mammas nav, es esmu pazaudējusi it kā daļu sevis. savu latvisko daļu. savu bērnības daļu. orientieri. mamma vienmēr bija paraugs, orientieris kā es gribu vai negribu kaut ko darīt. otrs - mans darbs. mani negrib atpakaļ. kā kaut ko tik superīgu kā es var negribēt atpakaļ?! skenējot jau trešo nedēļu sludinājumus un neatrodot neko Jēnā, tas mani dzen nelielā izmisumā. kāpēc viņiem nevajag tādu kā es? atkal kaut kur jāšvankājas? vai es to gribu? NĒ! ko es darīšu, ja neko tā arī neatradīšu? kāpēc man tik izmisīgi vajag to apliecinājumu no ārpasasules? kāpēc man vajag, lai kāds saka, ka es esmu nenormāli kruta vecene?
vienīgā sfēra, kas šobrīd ir līdzsvarā ir Stefans un bērni. kas objektīvi spriežot ir ļoti, ļoti daudz, bet es to uztveru kā pašsaprotamu un blakusefektu. tā nav mana pamatidentitāte. t.i. ja man kāds jautā, kas es esmu, tad atbildu, ka latviete un nosaucu nodarbošanos nevis saku, ka esmu tik un tik gadus veca, precējusies un trīs bērnu mamma. un tur sākās problēma. es joprojām esmu latviete, bet sasaiste ar Latviju kļūst arvien vājāka. jā, es rakstu klabi latviski un virtuvē skan radio latviešu valodā, bet tas vairāk ir kā izsapņots sapnis, kā kādreiz dzirdēta pasaka par laimīgo zemi. tā vairs nav iespējama realitāte. plus man nav amata, ko nosaukt. voila! identitātes krīze ir klāt.

bet nu re - kāmēr rakstīju visu šo penteri, esmu drusku nomierinājusies. norakstīju smagumu nost un smadzenes sāka funktierēt kā izkļūt no šīs bedres.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2014-04-09 09:50 (saite)
man skauž, ka tu vari pabimbot:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 09:53 (saite)
es varu sabimboties uz skaitli trīs, bet vai vajag?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2014-04-09 09:55 (saite)
uz skaitli trīs nevajag, bet tā reizēm
man tas liekas tik romantiski:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 09:59 (saite)
man savukārt traucē, jo ir nepraktiski(makijāžs notek, viss slapjš, deguns sāk tecēt) un resursus patērējoši(raudāšana ir nogurdinoša, turklāt pēc tam galva sāp, jo zaudēts slapjums, kas man jau tā ir uz kartiņām).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]8
2014-04-09 10:25 (saite)
karjera vs gimene, bus jakljust par majsaimnieci uz kadu laiku... pec kada gada paries, pieradisi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 13:46 (saite)
nepāries un nepieradīšu. es neesmu radīta mājsaimniecībai. man ir tik daudz enerģijas, kuru neizmantojot es vienkārši sadegu. izpausties b/d un skolu pārvaldēs nav mans aicinājums. man vajag problēmas un dedlainus. tikai tad es jūtos labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nastja
2014-04-09 10:46 (saite)
kuram gan nesakuž ;)
Man skauž citu ceļojumi, citu labi gulētās naktis, šmaugie vidukļi (kāds man arī ir manās domās, tik pazūd, kad es cenšos iestopsēties pirmsgrūtniecības drēbēs), citu sestdienu rīti, kad var noballēties piektdienā, sestdien nopampt līdz pusvieniem, izstaipīties, uzdzert ūdeni un konstatēt - tā, puse dienas pagājusi :)
Bet zini šai reizē (ar Robi) kautkā mazāk. Ar Krišu man vairāk skauda, jo tas bijušais, skaistais bija atņemts skaudrāk.
Mammas nebūšana jau tomēr kādu laiku tev, zini ne tev vienai grūti (arī māsai tavai). Un gan jau, ka viņai ar savi tarakāni jāapslaktē). Absolūtais piepildījums ir vai nu ilūzija vai 10 sekunžu mirkļa laimība, pēc kuras, ja tā pagājusi, neatgriezeniski ilgoties.
Lai cik šausmīgi tas neizklausītos S un bērni ir ļoti, ļoti, ļoti un vēlreiz ļoti daudz. Tev (un man) mūžam nesaprast, kā skauž tai, kura pie bērniem netiek. Un viņa mainītos, nudien mainītos. Tak tu pati mainītos, ja kādu rītu pamostos, atklātu, ka tev ir krutākais darbs ar pārlidojumiem, bet nav ne S, ne bērnu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 13:44 (saite)
ir jau ir ļoti daudz, bet es esmu pārņemta ar to, kas man nav.

par mammas trūkumu. ikdienā es labi ar to sadzīvoju, bet ir gadījumi, situācijas, kad līdz kaulam skaudri apzinos - tas ir zudis uz mūžiem. tie mirkļi ir paralizējoši. kaut kas, kas ir uzskatīts par pašsaprotamu ir zudis un tikai tad tiek apjausts, cik ļoti fundamentāls un vajadzīgs tas ir bijis. mamma nekad nekad vairs mani neapciemos. es nekad nekad ar mammu neiešu uz kafejnīcu. es nekad nekad vairs neskaitīšu savu dzejoli mammai māmiņdienā. mamma nekad, nekad vairs neuzliks roku man uz pieres, kad es būšu slima un mani mocīs murgi. lai cik labi būtu visās citās dzīves frontēs, to tā īsti nevar izsāpēt un pārsāpēt. tas būs tas, kas vienmēr trūks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2014-04-09 14:36 (saite)
vai es drīkstu šo komentāru ielikt savā cibiņā?
līdz kaulam aizķēra :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 14:40 (saite)
liec

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2014-04-09 14:58 (saite)
paldies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nastja
2014-04-09 15:07 (saite)
roku uz pieres, tiešām? Tiešām, tiešām? Mana mamma ar vairs neliek.

Es saprotu, ka tu vēl mācies sadzīvot ar to visu, un tu pa šo gadu esi jau ĻOTI tikusi ar sevi galā šai ziņā (paskaties pati kā bija pirms gada), bet vai nevarētu būt tā, ka aiz mammas zaudējuma tu turpini slēpties, kā pati saki meklējot savu identitāti, jo kā sievietei ar 3 bērniem tev joprojām negribas tikt definētai kā 3 bērnu mātei.. gan jau, ka arī nestādījies priekšā svešiem cilvēkiem kā savas mammas meita.

Jā, trūks tā. Trūks šodien, trūks rīt un pēc gada vai pieciem arī trūks. Taču tev ir tas, kas tev ir sirdī, atmiņā, to neviens nevar atņemt. Un mamma ir kopā ar tevi ik dienas, kad audzini savus bērnus. Viņa kā atskaites punkts ('tā darīja viņa' vai 'tā vajadzēja darīt viņai') ir blakus, kad tu, attiecībā pret saviem bērniem rīkojies tā vai savādāk.
Galvenās dzīves gudrības nu jau ir apgūtas, tālāk tās jāpielieto dzīvē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 15:14 (saite)
tu neticēsi, bet mamma pat reizēm lūdza, lai viņai pasēž klēpī :D

par to definēšanu - es to vēl nevaru pati sagremot. katrā ziņā tie trīs bērni tāds kā zīmogs. mani tas izbrīna joprojām. vakar nācām mājās no pilsētas. hi hi ha ha, nāk pretī M skolasbiedra mamma ar saviem diviem puikām un sveicina mani ar vārdiem "re ku nāk lielģimene!" it kā man būtu vismaz pieci tie bērni.
es nezinu kuram no mums ir stereotipu rāmis galvā, bet es pilnīgi un galīgi nejūtos kā māte-varone.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-04-09 17:48 (saite)
LV jau arī 3 bērni skaitās daudzbērnu ģimene. Varbūt tāpēc, ka bērnu vairāk kā vecāku :)
Bet re - iespējams tas arī ir klupšanas akmens - tu neesi gatava būt daudzbērnu māmiņa. Stereotipiski. Ne jau tā, ka tu kādu no viņiem nebūtu gribējusi (jo gribēji tak jau kopš Makša laikiem vismaz 3), bet citu attieksme ir cita. Un ne no tām patīkamākajām..
Man māsai ar 3 un ja līdz tam 3 likās nenormāli (stereotipiski), tad tagad šķiet pilnīgi dabiski. Tiesa, nezinu cik dabiski man liktos, ja uzrastos vēl pārītis :DD
Ar 2 bērniem jau tādu uzmanību nepievērš. Līdzīga robežšķirtne ir neviens un viens. Ar to vienu pēkšņi tu vairs neesi tu, bet tāda kā nepilngadīgā piedeva :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 18:09 (saite)
Ļoti iespējams, ka Tev ir taisnība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spuldziite
2014-04-09 13:44 (saite)
man skauž, ka citiem neskauž. ka viņi nav šito dvēseles mēri sevī ielaiduši un ir imūni..
bet nu, cīnamies ar sevi, cīnamies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 13:46 (saite)
man ļoti reti uznāk šī liksta. iespējams pirmo reizi tik akūti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spuldziite
2014-04-09 13:57 (saite)
jau tas vien ir skaudības vērts! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 13:57 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2014-04-09 13:58 (saite)
kā Tev vispār iet?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spuldziite
2014-04-09 13:59 (saite)
rāpjamies ārā no bedres divi soļi uz priekšu, viens atpakaļ tempā. bet nu, pavasaris. ir labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 14:01 (saite)
es pēc Lieldienām domāju izmest loku pa dienvidiem. ja Tu gribētu iepazīt manu taboru :D dod ziņu - varētu kādu pastaigu parkā sabīdīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spuldziite
2014-04-09 14:03 (saite)
dod tik ziņu. jāskatās, kā ar darbiem, bet apēst saldējumu var vienmēr!
(tas parks te gan tāds izrakņāts, bet ir vēl smuki stūrīši palikuši)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-04-09 14:06 (saite)
vēl viss nav galīgi saplānots, bet aptuveni 24-27.4.
es nemaz nezinu, kur tur mašīnu var tagad nolikt. būs man kā pirmoreizi :) mēs paliksim pie manas draudzenes pie Reutlingenas, bet es ļoti gribu pastaigāt pa centru, atcerēties jaunību un noteikti, noteikti aizvest sīkos uz Vilhelmu. man ir tik saulainas atmiņas par to vietu, ka visiem stāstu, ka tas ir foršākais zoo Vācijā :) jāpārbauda vai pēc laika nogriežņa tas joprojām ir tāds :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?